SON DAKİKA
Hava Durumu

Para yok, bankalar kredi vermiyor... Batıyoruz!

Son iki sezonda düşmekten son anda kurtulan Bursaspor, mali yönetimindeki başarısızlık nedeniyle batma noktasına geldi. Yazın yapılan kong

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Para yok, bankalar kredi vermiyor... Batıyoruz!
Son iki sezonda düşmekten son anda kurtulan Bursaspor, mali yönetimindeki başarısızlık nedeniyle batma noktasına geldi. Yazın yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçilen Ali Ay yönetimindeki Bursaspor sezon başında mevcut kadroyu yeniden şekillendirerek sezona başlamasına rağmen gerek puan cetvelinde gerekse mali tabloda her geçen gün bataklığa sürükleniyor. Başkan Ali Ay, “Göreve geldiğim günden beri ilk kez ayın 10'unda aciz durumda kaldım. Oraya saldırdım, buraya saldırdım bulamadım” sözleriyle vahameti gözler önüne serdi.
Sercan GÜLER

Geride kalan 2 sezonda kötü günler geçiren Bursaspor’da, sezon başında yeniden Başkan seçilerek güven tazeleyen ve Samet Aybaba’yı teknik direktörlük koltuğuna oturtan Başkan Ali Ay yönetimindeki Bursaspor’da uzun zamandır devam eden mali kriz artık çevrilemez duruma geldi. Geçtiğimiz günlerde oynanan Balıkesirspor maçı sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, geçmiş dönemde yapılan bazı hataların faturasını kendilerinin ödediğini ileri sürdü. 3 yıldır kulübü yöneten ve önceki dönem Bursaspor’un biriken vergi borçları silinmesine rağmen kaynak oluşturamayan Ali Ay ve yönetimi, gelinen noktada bu sözlerle enkaz edebiyatına geçiş yapmış oldu.
BORÇ KATLANARAK BÜYÜYOR
Toplam borcu 453 milyon TL’yi bulan borcu ile her geçen gün daha fazla batağa saplanan Bursaspor’a bir darbe de  eski kalecisi Sebastian Frey’den geldi. Frey ile  davalık olan yeşil-beyazlı yönetime mahkemeden şok bir karar çıktı. Frey’in zamanında maaşını 1 gün geç alması nedeniyle Bursaspor’a açtığı davayı kazanması sonucu 600 bin avro dolaylarında Bursaspor’a ekstra fatura çıkarken bu olay sonrası Bursaspor’da mali kriz yeniden gündeme geldi.


TİMSAH HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 8 haftada 2 mağlubiyet, 5 beraberlik ve 1 galibiyet ile 8 puan toplayan yeşil-beyazlılar ligin son sıralarında yer alırken sezon başında kurulan yeni takım hak ettiği yeri puan tablosunda alabilmiş değil. Takımla ilgili şu ana kadar atılabilen tek doğru adım ise Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğe getirilmiş olması. Göreve geldiği günden beri altyapıya ve genç futbolculara büyük önem veren lig maçlarında da elinden geldiğince süre veren Samet Aybaba, adeta tek başına Bursaspor’u ayakta tutmaya çalışıyor.
ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI!
Göreve geldiği günden beri ilk defa mali konularda bu kadar zor bir durumun içinde olduğunu belirten Başkan Ay, birlik çağrısında bulundu.  Ay, “Göreve geldiğim günden beri ilk kez ayın 10'unda aciz durumda kaldım. Oraya saldırdım, buraya saldırdım bulamadım. Şu anda bankalarda kredi vermekte zorlanıyorlar. Orada da para kalmadı. Allah razı olsun Erkan Aydemir ile benim şirketimden bir şeyler ayarlardık. Ki bu Frey konusunda da o yönetimin kasada parası vardı. Ama ödememişler. Bizim de bir çocuğumuz daha oldu maalesef 600 bin avro daha ödeyeceğiz. Kulübün son durumunu ve çoğu şeyi de anlatacağım. Artık birlik olma zamanı geldi. Aksi takdirde kulübü kaybedeceğiz” dedi. Başkan Ay’ın birkaç gün içerisinde konu ile ilgili detaylı açıklama yapması bekleniyor.
BURSASPOR KÜÇÜLMEYE GİDİYOR
Bursaspor, uzun zamandır içinde olduğu mali krize bir de kur dalgalanmasının eklenmesi büyük bir sorunla karşı karşıya kalırken,  sezon öncesi transfer dönemini minimum bütçeyle maksimum verim almak için yoğun bir çaba sarf eden ve bir çok transfer maliyetler nedeniyle yapılamamıştı. Öte yandan mali olarak çöken ve kulüp personelinin maaşlarını bile ödeyemez hale gelen yeşil-beyazlı kulüp, geçtiğimiz günlerde 7 personeli ile yollarını ayırdı. 4 personelin kulüp televizyonunda çalıştığı öğrenilirken, 3 kişinin de kulüpte çeşitli birimlerde görev yaptığı bildirildi.
BURSASPOR TV’DE YOUTUBE DÖNEMİ
Her alan tasarruf politikalarını uygulamaya koyan yeşil-beyazlı yönetim kulüp televizyonu Bursaspor TV’de işten çıkarılan 4 kişinin ardından, yayın hayatında yeni bir sayfa açmak için çalışmalara başladı. Digitürk platformunun yanı sıra Youtube ve internet sayfası üzerinden yayın hayatına devam eden Bursaspor TV, Digitürk ile olan anlaşmasını sonlandırmaya hazırlandığı ileri sürüldü. Digitürk ile olan anlaşmanın kulübe büyük bir mali yük getirdiği bilinirken atılan adımla bu alanda tasarruf sağlanacak. Yeşil-beyazlı kulübün televizyonu Youtube ve internet sitesi üzerinden yayınlarına devam edecek. Şimdi Bursaspor’un bu zor durumdan nasıl kurtarılacağı merak ediliyor. Ali Ay ve yönetiminin yeni kaynak bulamaması durumunda kulübü çok daha zor günler bekliyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.