SON DAKİKA
Hava Durumu

Pişkinliğe bak!

İki aydır onlarca iddia ve belge ortaya saçılmasına rağmen çıkıp o iddialara yanıt vermek ve belgeleri açıklamaktan kaçan EMİRKOOP yönetimi, iddiaların odağındaki isimlerle ilintili yayınlar ile Cavit Çağlar’ın gazetesine ilan vererek, parmak sallıyor. EMİRKOOP yönetimi ilan metninde söylediği gibi yargı yoluna başvurursa hem adli denetim sağlanır hem de idari denetim için de fırsat doğar. Hodri meydan!

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 03:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 03:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Pişkinliğe bak!

Bursa’da dar gelirli vatandaşlar için ucuz arsa üreterek kooparatifler aracılığı ile konut sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan EMİRKOOP’un, yıllar içinde nasıl amacından saparak müteahhitlere ucuz arsa temin eden bir kuruluş haline geldiğini haftalardır Bursa Şehir Gazetesi gündeme taşıyor. Bursa Şehir Gazetesi tarafından ortaya konulan ve ulusal yayın yapan kuruluşlara da yansıyan bu iddialar ortada dururken, EMİRKOOP Yönetimi, Cavit Çağlar’ın gazetesine ilan verdi. Dahası ortada duran iddialara yanıt vermek yerine yazanlar hakkında yargı yoluna başvuracağını açıkladı. Hodri Meydan. Kaçış yok hesap vereceksiniz. 


EMİRKOOP YÖNETİMİNDEN PİŞKİN AÇIKLAMA
EMİRKOOP Yönetim Kurulu adına Başkan Sabri Akgün imzasını taşıyan açıklamada, “…37 yıldır Bursa'da arsa üretimi yapan EMİRKOOP'un adı son günlerde bazı yayın organları ile sosyal medyada sözüm ona gazetecilik kisvesi adı altında bazı şahısların iddiaları ile gündeme gelmektedir. EMİRKOOP'un 3. şahıs, müteahhit firmaları ve kooperatifleri kayırdığı, ayrıcalık tanıdığı, buradan rant elde ettiği, ettirdiği vb. şeklinde gündeme gelen bu tür haber ve iddialar doğruyu yansıtmamaktadır. Bu haber ve iddialarla, paylaşımlarla ilgili olarak kurumumuzun avukatları devreye girmiş, hukuk mücadelesi başlatılmıştır. En kısa süreçte adalet mekanizması tecelli edecektir. EMİR-KOOP ile 3. şahıslar üçgeninde ismi geçen şahıslar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanların varlığı ve bu tür asılsız haberlerle oluşturmaya çalışılan algı kurumumuzu ve tarafları son derece üzmüştür. Bu iddia ve asılsız haberlerin sahiplerini bilgilendirme amacıyla yapmış olduğumuz girişimlerden sonuç alamadığımız gibi, karşılıklı resmi görüşmelerimizde "Bizim EMİRKOOP'tan ziyade marka değeri olan insanlarla sorunumuz var" yönünde verilen cevap, asıl amacın ne olduğunu ortaya koymaktadır.” denildi. 


CEVAP VER SABRİ AKGÜN
Çıkıp kamuoyuna iddialara yanıt verip, ortaya çıkan belgelerle ilgili izahat vermek yerine reklam vererek algı oluşturmaya çalışan EMİRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Akgün’e soruyoruz! Üye kooperatiflerin usulsüz arsa satışı iddiasıyla şikâyet etmeleri üzerine EMİRKOOP’a kayyum atanmadı mı? Yine üyeniz olan kooperatifler usulsüz arsa satışı ve birliğin zarara uğratıldığı gerekçesiyle mahkemeye gitmediler mi? 


Bizim bilmediğimiz sizin bildiğiniz marka isimler kimler, neden isimlerini yazmıyorsunuz? 2016 ve 2017’de 39 kooperatife arsa tahsis etmiş EMİRKOOP sizin beyanınızla, arsası olmayan kooperatif de üye olamadığına göre bugün önce 43 sonra 47’ye üye sayısı nasıl ulaştı? Manevi Nil ve Gül Diyarı Kooperatifleri de kurayla mı arazi tahsisinden yararlandı? Balkan Mahallesi’nde iki kooperatif arsalarını satmalarına rağmen neden üyelikleri düşürülmedi? Mevcut kooperatifler arasında dar gelirlilere konut yapan kooperatif var mı? Bu kooperatifler üye kaydı için bildirim yaptılar mı? Kooperatiflerin üye sayılarını ve listelerini yayınlayabilir misiniz? Sizin kooperatifinize sonradan kuraya girmeden 16 dairelik yer tahsisi yapıldı mı? 
Üye kooperatiflerin özel eğitim alanı olarak imar planlarına işlenmiş Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki 6 bin 401 metrekarelik araziyi kanunen alamayacaklarını bile bile kooperatiflere bunu teklif edip özel sektöre satmak için yol yaptınız mı? Genel kurul kararı olmadan bu araziyi sattınız mı? Arazi satılırken değerinde mi satıldı? Satış yapılan arsanın üzerinde ipotek var mıydı?  Yönetiminize siyasi isimlerin yakınlarını almanızda özel bir maksat var mı? EMİRKOOP ucuz arsa üreterek dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarını sağlamak için kurulduğuna göre, neden sadece Nilüfer Karacabey arasında, rantı yüksek olan bölgede faaliyet gösteriyor. Kurulduğu dönemde Yıldırım’da binlerce vatandaşı konut sahibi yapan EMİRKOOP, bugün sadece müteahhitlere ucuz arsa üreten bir kuruluş haline nasıl geldi?


İLANLA OLMAZ O İŞ, HESAP VERECEKSİNİZ!
Şimdi kalkıp iddialara yanıt vermek yerine “yargıya gideriz” diye sopa gösterip, haberleri yapanları siyasilere hedef yapmaya çalışmanız nafile. Naylon kooperatifler son genel kurulda zaten tartışmaların odağında yer aldı. Kendi üyelerinizin bile isyan ettiği bu durumu izah etmeniz, gazete ilanıyla algı oluşturma çabanızdan daha sağlıklı bir adım olacak. Bozbey ailesi mensuplarına kurdurulmuş tam 4 kooperatifi ortaya çıkarmışız ve günlerdir belgeleri ile arsaların kimlere nasıl peşkeş çekildiğini yazıyoruz.  Kamuoyunu Çağlar’ın siyasi manevralarını yaptığı gazetesine verdiğiniz ilanla tatmin demeyeceğiniz ortada. Hodri meydan gidin yargıya kamuoyunu da görsün EMİRKOOP’un ne yaptığını. Tüm belgeleri sunacağız, defterlerinizi de o mahkemeye getirteceğiz.  


(Alpaslan YILDIZ)


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.