SON DAKİKA
Hava Durumu

Puanımız yok, umudumuz var!

-Sercan Güler Spor Toto Süper Lig’de 12 hafta geride kalırken 13 puanla 12. sırada bulunan Bursaspor’un ligin 17’nci sı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Puanımız yok, umudumuz var!
-Sercan Güler
Spor Toto Süper Lig’de 12 hafta geride kalırken 13 puanla 12. sırada bulunan Bursaspor’un ligin 17’nci sırasında yer alan Erzurumspor ile arasındaki puan farkının 2 olması ligin üçte birlik bölümü geride kalırken endişe yarattı. Ancak yeşil-beyazlılar alt sıralardaki diğer takımların aksine 12 haftada ortaya koyduğu performans göz doldurdu. Timsah, emeğinin karşılığını puan olarak alamasa da Samet Aybaba ve öğrencilerinin grafiği kalan maçlar için umut vaat etti.
12 hafta sonucunda 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 13 puan toplayan Bursaspor’un puan cetvelindeki durumu büyük endişe yarattı. Son 2 sezonda küme düşmenin eşiğinden dönen yeşil-beyazlıların aynı senaryoyu yaşayacağı üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışılırken, Timsah’ın ortaya koyduğu performans göz ardı ediliyor. Ligin 4.sırasında yer alan Kasımpaşa ile arasında yalnızca 6 puan bulunan Bursaspor’un seri galibiyetlerle üst sıralama çıkması şüphesiz sürpriz olmayacak.
6 PUANLIK 2 MAÇ
Zorlu lig maratonu baş döndürmeye devam ederken milli aranın ardından yeşil-beyazlıları kritik maçlar bekliyor. Kalan 5 maçın 3’ünü kendi evinde oynayacak olan yeşil-beyazlılar bu avantajı fırsata çevirmek zorunda. Öte yandan Timsah 5 maçın 2’sini kendisinden alt sıralarda bulunan takımlara karşı oynayacak. İkinci yarı öncesinde alt sıraların kaderini belirleyecek bu maçlarda Bursaspor önce ligin 14. sırasında 12 puanda bulunan Akhisar deplasmanının ardından Bursa’da Erzurumspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlıların 2 maçtan 6 puan çıkarması alt sıralarla arasındaki makasın kapanmasına büyük etki edecek, aksi bir senaryoda ise tehlike çanları Bursaspor için daha yüksek sesle çalmaya başlayacak. Bu iki maçın ardından ise Bursaspor; Antalyaspor, Göztepe ve Malatyaspor ile karşılaşacak.
LİGDE KOLAY MAÇ YOK
Bursaspor’un sezon başındaki zor fikstüründen defalarca söz edilirken yeşil-beyazlıların kendisinden kadro değeri olarak daha maliyetli takımlar karşısındaki performansı göz doldurdu. İlk hafta Fenerbahçe’yi elinden kaçıran ardından Bursa’da Beşiktaş ile tartışmaların gölgesinde 1-1 berabere kalan Timsah,  Başakşehir ve Galatasaray’dan da bir puan koparmayı bildi. Tarih boyunca şansımızın tutmadığı Trabzon deplasmanında da puan almayı bilen Bursaspor bu maçlardaki performanslarıyla hep olumlu sinyaller verdi ancak galibiyet için yeterli olmadı. Sivas’ta ilk yenilgisini alan Bursaspor son olarak da Kasımpaşa’ya mağlup oldu. Ancak Timsah 12 haftanın büyük bir bölümünde rakipleriyle başa baş bir mücadele ortaya koydu, zaman zaman rakiplerinden daha üstün oynadı. Bu anlamda Bursaspor’un maçları kolay veya zor diye ayırmadığı gözlemlenirken ligde oluşan puan durumu ve her hafta ortaya çıkan sürpriz sonuçlar hiçbir maçın kolay olmadığını gözler önünde serdi.
MAKAS KAPANDI
Geçen sezonların aksine Anadolu kulüpleri ile İstanbul ekiplerinin arasında kadro değeri olarak hala büyük farklar bulunsa da ortaya koyulan futbol arasındaki makas her geçen gün kapanıyor. Ligin 3 te birlik bölümü geride kalırken ligin ilk 6 sırasında daha önce şampiyon olan sadece Galatasaray olarak dikkat çekerken Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin performansları da kendi yönetimleri açısında endişe verici boyutlara ulaştı. Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir ise oturmuş bir kadronun avantajını iyi kullanarak 12 maçın 8’nin kazandı, 3 kez berabere kalarak yalnızca 1 kez mağlup olarak ligin zirvesindeki yerini korudu. Anadolu ekiplerinin performansı lige damga vurmaya devam ederken şampiyonluk yarışında olduğu gibi düşme hattında da bu sezon ortaya çıkacak sonuç büyük merakla bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.