SON DAKİKA
Hava Durumu

Reis'le aynı okuldan mezun olduk! Diplomalarımız gerçek !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasında 1981 yazması ve Marmara Üniversitesi’nin 1982’de kurulması üzerinden “sahtecilik” çı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 05:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 06:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Reis'le aynı okuldan mezun olduk!  Diplomalarımız gerçek !
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasında 1981 yazması ve Marmara Üniversitesi’nin 1982’de kurulması üzerinden “sahtecilik” çığırtkanlığı yapanlara  yazarımız Ali Seydi Çakırel yanıt verdi: “İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Marmara Üniversitesine devredildiği için diploma tarihleri kuruluştan önce, benim diplomamda da 1979 yazıyor.”
 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması hakkında “sahte” diye propaganda yapanlara yanıtı gazetemiz köşe yazarlarından Avukat Ali Seydi Çakırel verdi. MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun gündeme getirdiği ve Odatv ile Sözcü Gazetesinin de desteklediği “sahte diploma” iddiasının basit bir muhalefet yalanından ibaret olduğu ortaya çıktı. Avukat- yazar Çakırel, kendisinin de Marmara Üniversitesi mezunu olduğunu ve diplomasında 1979 yani üniversitenin kuruluşundan 3 yıl evvelki tarih yazdığını söyledi. Çakırel, Marmara Üniversitesi’nin kuruluşundan daha eski tarihe ait diploması olan çok sayıda mezun bulunduğunu ve bu durumun bir sistem değişikliğinden kaynaklandığını anlattı.

BECERİKSİZ VE KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUNUZ

“Bu açıklamaları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için değil, yalan yanlış bilgilerle muhalefet etmeye çalışan ve bu yalan ve yanlışlar yüzünden beceriksiz, komik duruma düşenlere iyilik olsun diye onlar için yapıyorum.” diyen Çakırel, sistem değişikliği hakkında detaylı bilgi vererek diplomaların üzerinde Marmara Üniversitesi yazmasının nedenlerini anlattı. Kendisi de İİTA Şişli Siyasal Bilimler Yüksek Okulu'nda eğitim gören ve diplomasında “Marmara Üniversitesi” yazan Çakırel, eğitim sistemindeki bu kurumsal değişimi şöyle anlattı: “Benim de mezun olduğum, Şişli Siyasal Bilimler Yüksek Okulu; 1959 yılında kurulan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle Marmara Üniversitesi adını alarak yeni statüsü ile eğitimine devam etmektedir. Benim ve Cumhurbaşkanımızın okuduğu diğer Yüksekokullar Fakülte Haline dönüştürülerek Üniversiteye bağlandı.”

DİPLOMANIN TARİHİ ÜNİVERSİTEDEN ESKİ ÇÜNKÜ…
1980 öncesi eğitim kurumlarında öğrenci olmanın sıkıntılarını hatırlatan Çakırel, “Meşhur 12 Eylül öncesi Üniversitelerde okuyanlar bilirler, okula gitmek çatışma ve olaylar yüzünden çok zordu, bu yüzden, gidip diplomasını alamayanlar, fırsatını bulup benim gibi sonradan almışlardır. Benim diploma resmimde de görüldüğü gibi mezuniyet tarihi Şubat 1979 yazmaktadır. Hâlbuki Marmara üniversitesi 1982 yılında kurulmuştu.” dedi.

BİZİ YIPRATMAYA ÇALIŞMASINLAR

Gerçeği yansıtmayan iddiaların, Erdoğan üzerinden on binlerce kişi de zan altında bıraktığına dikkat çeken Çakırel şunları söyledi: “Bu kişiler; bu açıklamalarımı her zamanki gibi, genel davranışları olduğu üzere bir yerlere çekip, bizi bir yerlere yakıştırıp yapıştırmasınlar. Kendilerini komik duruma düşürüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’nın diploması üzerinden yapılan yalan bilgiler aslında o dönem mezunu on binleri de zan altında bırakmakta. Kanaatimce iktisadi ticari ilimler akademisi mezunları dernekleri veya Marmara Üniversitesi Rektörlüğü bu konuda bir açıklama yapmalı.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.