SON DAKİKA
Hava Durumu

Süper Lig parolasıyla başlayan sezonda Bursaspor TFF 2.Lig’e düştü: Bursa için kara gün!

Bundan 12 yıl önce Süper Lig’deşampiyonluk yaşayan Bursaspor, sezon başında macera aramaya kalkan kongrenin seçtiği yönetimin hataları ile kulüp tarihinde ilk kez ikinci lige düştü. Bursaspor, yeni yönetimin bütün çabalarına rağmen Bandırmaspor’a deplasmanda 4-2 yenilmekten kurtulamazken, rakiplerinin istedikleri puanları almasıyla birlikte bitime bir hafta kala Bursaspor Türkiye İkinci Futbol Ligi’ne düşmüş oldu.  

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Süper Lig parolasıyla başlayan sezonda Bursaspor TFF 2.Lig’e düştü: Bursa için kara gün!

Spor Toto 1. Lig’in 37. hafta mücadelesinde Bandırmaspor’a konuk olan Bursaspor, maçın hemen başında 2-0 geriye düştüğü mücadele ilk yarı sonunda skoru 2-2’ye getirse de bu skoru koruyamadı ve ikinci yarı kalesinde gördüğü iki golle rakibine 4-2 mağlup oldu. En yakın rakiplerinin haftayı puan ve puanlarla kapatmasının ardından Yeşil Beyazlılar, bir alt lig olan 2. Lig'e düştü. Bursaspor önümüzdeki sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek. 


UMUTLA GİTTİK KÜME DÜŞEREK DÖNDÜK
Bandırma 17 Eylül Stadı’nda saat 16.00’da başlayan karşılaşmada mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Bursaspor, henüz 6. Dakikada 2-0 geriye düştü. Ümraniyespor karşısında aldığı galibiyetle umutlarını son iki haftaya taşıyan Bursaspor, devre arasına 2-2’lik skorla gitmeyi başardı. Ancak ikinci yarıda Bandırmaspor’un 2 gölüne engel olamayan Bursaspor, son dakikalarda bir de penaltıdan yararlanamadı. Karşılaşmanın hemen 4. dakikasında Bandırmaspor’dan Kerim Avcı, ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu gole çevirdi. 1-0. Daha bu golün şokunu atlatamayan Bursaspor, 2 dakika sonra kaleci Canberk Yurdakul’un büyük hatasını iyi değerlendirerek topu boş kaleye gönderen Philippe Paulin Keny’in golü ile 2-0 geriye düştü. Sonra maçta dengeyi kuran ve ataklar da bulan Bursaspor, 41. dakikada Burak Altıparmak ceza sahası dışında sert vurusu ile umudunu yeşertti:  2-1. Golün santrasının hemen ardından ceza sahası içine iyi sarkan Massimo Bruno, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sert vuruşunda top ağlara gitti. 2-2. Soyunma odasına 2-2 ile giden Bursapor, ikinci yarıya oldukça dengeli başladı. Ancak 56. Dakikada 
rakip Bandırmaspor, Süleyman Luş’un ortasına iyi yükselen Milutin Osmajic’in kafa vuruyu ile bir kez daha öne geçti: 3-2. Dakikalar 79’u gösterdiğinde Bandırmaspor, Bursaspor’un umutlarını yok eden golü  Lokman Gör’ün ayağından kazandı.  90+2’de yeşil beyazlıların kazandığı penaltı acaba beraberlik için umut doğurur mu düşüncesini akıllara getirirken, topun başına geçen Joao Pedro atıştan yararlanamadı. Rakiplerinin puan ve puanlar almasıyla birlikte Bursaspor da bitime 1 hata kala Kocaelispor, Balıkesirspor ve Menemenspor’la birlikte TFF 2.Lig’e düştü. 

HATALAR KONGRE İLE BAŞLADI
Geçen yıl Bursaspor Kongresi’nde başladı her şey. Bursaspor şehrin dinamikleri harekete geçmeyince Hayrettin Gülgüler başkanlığında bir ekip yönetimi devraldı. Transfer tahtası açılan takıma bir anda bir çok oyuncu alındı ancak kulüp yönetiminin teknik heyeti dışladığı bu transferler isabet kaydetmedi. Henüz ilk hafta yönetimle teknik heyet arasında çıkan gerilim Teknik Direktör Mustafa Er’in istifasına yol açtı. Üst üste değiştirilen teknik direktörler kötü gidişe mani olamazken Süper Lig parolası ile yola çıkan Bursaspor, küme düşme hattına demir attı. Devre arasında futbolcuların satılması ve alınan çeklerle ilgili tartışmalar, hızla karanlığa ilerleyen Bursaspor’da yönetimin istifasıyla sonuçlandı. 


BAŞKAN AKTAŞ SAHİP ÇIKTI AMA…
Yönetimin bırakmasının ardından Bursaspor’a yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sahip çıktı. BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz yönetiminde oluşturulan yönetim, hem futbolcuların parasını ödedi hem de Mustafa Er’i tekrar takımın başına getirdi. Mustafa Er’le birlikte bir ivme ve heyecana kavuşan Bursaspor’da kümede kalma adına hem şehirde hem taraftarda umutlar yeşerdi. Takımın tekrar motive olması ile alınan puanlar tünelin ucunda ışığın görünmesini sağladı. Ancak geride kalan süreçte o kadar geriye düştü ki Bursaspor, topladığı puanlara rağmen bir türlü ateş hattından çıkamadı. Geçen hafta Ümraniyespor’u yenerek ligde kalma adına umutlarını arttıran Bursaspor’un gücü ligde kalmaya yetmedi. Bandırmaspor deplasmanında alınan yenilgi ile seneye TFF 2.Lig yolunu tuttu. 


BURSA VE BURSASPOR İÇİN ACI TECRÜBE
Spor kulüplerinde tecrübe ve ekonominin ne kadar önemli olduğu bu yıl Bursaspor’un yaşadığı süreçle bir kez daha gözler önüne serildi. Bursaspor’da geçen yıl yapılan kongrede şehrin kulübe sahip çıkmak yerine kenara çekilmesi ve kongrenin maceraya parmak kaldırmasının sonucunu, Şampiyon Bursaspor, bu sürecin ardından tarihinde ilk kez TFF 2. Lig’e düşerek  bir tecrübe ile deneyimlemiş oldu. Bursaspor TFF 1 Lig’deki son maçına önümüzdeki hafta kendisi gibi ligden düşen NasaDoge Menemenspor ile Bitci Timsah Park Stadyumunda çıkacak.

(Kadir Umut Pehlivan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.