SON DAKİKA
Hava Durumu

Sur'da operasyon bitti

Diyarbakır’da PKK’ya yönelik başlatılan terör operasyonu, 103’ncü gününde başarıyla tamamlandı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2016 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyarbakır’da PKK’ya yönelik başlatılan terör operasyonu, 103’ncü gününde başarıyla tamamlandı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Âdem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyonda, 271 terörist öldürülürken, 243 barikat ve çukur kaldırıldı.
 

 

 

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Âdem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.

BAKAN ALA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala,  yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca operasyon yürütüldüğünü hatırlattı. Müşterek harekâtın dün akşam saatleri itibarıyla sona erdiğini bildiren Bakan Ala, vatandaşların güvenliği için operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinin süreceğini vurguladı.

"OPERASYONDA BAŞARIYA ULAŞILDI"

Sur'da bölücü terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatlar ile tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesine yönelik düzenlenen operasyonda başarıya ulaşıldığını belirten Ala, "Yürütülen müşterek operasyonlar çerçevesinde 243 çukur ve barikat kaldırıldı. 354 bomba düzeneği de imha edildi" dedi.  Bakan Ala, operasyonlarda çok sayıda uzun namlulu ve ağır silah ile roketatar, roketatar mermisi, el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmatın ele geçirildiğini de bildirdi.

SUR’DA 271 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015’te başlayan ve 2 Aralık 2015’ten bugünü kadar aralıksız devam eder terör operasyonları tamamlandı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede, güvenlik önlemleri henüz kaldırılmadı. İlçede bugüne kadar süren operasyonlarda, 271 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Operasyonların bittiği ilçeye askeri sevkiyat devam ederken, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan bombaların patlatılmasına yönelik çalışmalarının süreceği kaydedildi.

MARDİN’DE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ

Mardin Valiliği, Dargeçit, Mazıdağı, Nusaybin, Midyat ve Savur ilçelerindeki bazı bölgelerin geçici güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “1 Mart ile 31 Aralık 2016 tarihlerinde Dargeçit’e bağlı Dirpınarı mevkii, Kuruhafta Tepe mevkii, Uluçınar-Umutlu bölgesi, Mazıdağı’na bağlı 1221 Rk. Tepe bölgesi, Şengil Tepe bölgesi, Midyat’a bağlı Masara mevkisi, Savur’a bağlı Bindere bölgesi ile Nusabin’e bağlı Mescid Deresi bölgesi, Reşim Deresi bölgesi, Cinat mevkisi bölgesi, Dağiçi Mahallesi (köy) Terörist Mezarlığı Bölgesi, Defsori Deresi bölgesi, Dibekdağı bölgesi, Gündük Sırtları bölgesi, Hırbesor Sırtları bölgesi, Kilise Düzü Sırtı bölgesi, Şehrata Mağaraları bölgesi, Üçköy Mahallesi (köy) Cadde Deresi bölgesi, Variboşa Tepe bölgesi ve Yelekli Mahallesi bölgesi, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir” denildi.

TUNCELİ’DE 11 BÖLGE

Tunceli Valiliği de, 11 bölgenin 6 ay süreyle geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi. Tunceli Valiliği, kent merkezi ile Hozat, Ovacık ve Nazımiye ilçelerine bağlı 11 bölgenin 6 ay süreyle geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Tunceli ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemektedir. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmaktadır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Tunceli Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince 23.02.2016 tarihli ve 2016/8558 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Mart 2016-01 Eylül 2016 tarihleri arasında 11 bölgede ’Özel Güvenlik Bölgesi’ kararı alınmıştır” denildi.  (İHA-AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.