SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyeliler ülkelerine kesin dönüş yapıyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler artık ülkelerine kesin dönüş yapıyor. 3 yılda ülkesine geri dönen mül

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriyeliler ülkelerine kesin dönüş yapıyor!
Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler artık ülkelerine kesin dönüş yapıyor. 3 yılda ülkesine geri dönen mülteci sayısı 260 bini buldu.
8 yıldır kargaşa ile iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bazıları, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatıyla huzur ve güven ortamının sağlandığı şehirlere gidiyor. Güvenliğin sağlandığı bölgelere 3 yıldır 260 bin kişi kesin dönüş yaparken, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden gidenlerin sayısı 80 bini aştı. Kilis’e gelen Suriyeliler, kendi istekleri ile bir daha Türkiye’ye dönmemek üzere ülkelerine gitmek için Öncüpınar Sınır Kapısı’nda geri gönderme merkezine kayıt yaptırıyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Günde 100 ila 800 Suriyelinin ülkelerine kesin dönüş yaptıkları bildirildi. Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın 5 günü sürüyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.