SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tavacı'da pişer, kimlere düşer?

Nilüfer Belediyesi, Tavacı Recep Usta ve ortaklarına peşkeş çektiği sosyal donatı alanına kar

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2013 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 00:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Tavacı'da pişer, kimlere düşer?
Nilüfer Belediyesi, Tavacı Recep Usta ve ortaklarına peşkeş çektiği sosyal donatı alanına karşılık takas önerisiyle hazırladığı dosyayı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundu. Önerinin red kararıyla geri çevrilmesi Başkan Bozbey’de adeta soğuk duş etkisi yarattı.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı oturumuna Tavacı Recep Usta görüşmeleri damgasını vurdu. Nilüfer Belediyesi tarafından Orhaneli Yolu üzerinde Odunluk Mahallesi’nde bulunan sosyal donatı alanının Tavacı Recep Usta adlı işletmeye tahsis edilmesini savunan takas içerikli değişiklik talebini içeren dosya, mecliste tartışmalara yol açtı. Sosyal donatı alanlarının hiçbir şekilde işletmeye açılamayacak olmasına rağmen Nilüfer Belediyesi, söz konusu park alanını Tavacı Recep ve ortaklarına adeta peşkeş çekmekte ısrar ediyor. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Altın, takas konusu parsellerin mali değerlerinin az bulduklarını söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise dosyada hukuki ve teknik bir sıkıntı olmadığını savundu.

Gazetemiz ve bazı basın mensupları tarafından da daha önce gündeme taşınan kanunsuz kullanım, kılıfına uydurulamadığı için Büyükşehir Belediye Meclisince 19 Haziran 2013 Çarşamba günkü toplantıda reddedildi. Vali Şahabettin Harput tarafından da yakından takip edilen dosyanın incelenmesi karar aşamasında meclis üyelerini de fikir ayrılığına düşürdü. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, kişisel yakınlıkları nedeniyle söz konusu talebin kabulü yönünde oy kullandı. Talebin reddedileceğini öngören Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise dosyanın oylamadan çekilmesini istedi. CHP grubunun kabul, MHP grubunun red yönünde oy kullandığı oturumda Başkan Recep Altepe’nin red oyu kullanması Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey üzerinde adeta soğuk duş etkisi yaptı.

BUMİAD’I MI EMSAL GÖSTERİYOR?

Tavacı Recep Usta adlı işletmenin sahibi olan Recep Budak ile Üç Kaşık Şirketi ortakları Kerim Karaalp, Eyüp Karakuş ve Mehmet Işık’a adeta peşkeş çekilen sosyal donatı alanına karşılık Nilüfer Belediyesi, Gümüşlük Mahallesi’nde bulunan 3 ayrı parselin takasını önerdi. Bütün bir park alanına karşılık 3 parça arazinin takas istemi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Altın’ın da değerini karşılamadığını beyan etmesi üzerine kabul görmedi. İtirazlarla karşılaşan Nilüfer belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, “Bu mecliste imara açılan başka yerler olmuştu ve onaylanmıştı” şeklindeki sitemi BUMİAD’ın takas yoluyla arazi kullanımını akıllara getirdi. Tavacı Recep Usta’nın bulunduğu park güzergahının devamında yer alan yeşil alan BUMİAD üyesi olan Altepe ve Bozbey’in de oylarıyla meclisten geçirilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.