SON DAKİKA
Hava Durumu

TEKNOFEST 2021'den birincilik ödülüyle döndü İHL’li öğrenci Bursa’nın gururu oldu!

Son günlerde yaşanan İmam Hatip Lisesi tartışmalarına en güzel cevabı, TEKNOFEST 2021’den birincilikle dönen Bursalı öğrenci verdi. Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi aynı zamanda hafız olan İsmail Konak, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde projesiyle yarıştığı dalda birinciliğe layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TEKNOFEST 2021'den birincilik ödülüyle döndü İHL’li öğrenci Bursa’nın gururu oldu!

Türkiye’de belli bir kesimin nefret kustuğu ve sadece imam yetiştiğini zannettiği İmam Hatip Liseleriyle ilgili kara propagandaya en güzel cevabı Bursalı İHL öğrencisi Hafız İsmail Konak verdi.  Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak, TEKOFEST 2021’de Lise Seviyesi Sosyal İnovasyon Kategorisinde KADSİS (Kurumsal Akıllı Denetleme Kurumu) Projesi ile Türkiye birincisi oldu. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, gençleri yenilikçi fikirler oluşturmaya teşvik etmek ve bu sayede kritik konularda önemli fikirler ile ülkeyi geleceğe hazırlamak amacıyla birçok alan ve kategoride düzenlenen TEKNOFEST yarışmaları sona erdi.


SOSYAL İNAVASYON KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLDU
TEKNOFEST 2021'de Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda Sosyal İnovasyon kategorisi lise seviyesinde Türkiye birincisi oldu. Festivale katılarak teknoloji tutkunu öğrencileri yalnız bırakmayan ve öğrencilerin heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, elde ettiği başarıdan dolayı Konak’ı ve öğretmenlerini kutladı.


ÖDÜLLER 35 KATEGORİDE VERİLİYOR
Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Su Altı Sistemleri’ne kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları düzenleniyor.


7 MİLYON LİRA MALZEME 5 MİLYON LİRA ÖDÜL DESTEĞİ
Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanırken; TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 5 milyon lirayı aşkın ödüller veriliyor.


“HEM HAFIZ HEM DE İKİ DİL BİLİYOR”
İsmail Konak’ın elde ettiği başarı Bursa’da memnuniyetle karşılanırken, son günlerde yine kara propagandanın hedefi olan İHLH’ler içinde moral oldu. İHL’de öğrenim gören Konak, hem hafız hem de iki dil biliyor. Konak, bilgi ve becerisinin yanında örnek bir genç olarak gösteriliyor. Elde edilen başarının ardından İsmail Konak ve projede danışman öğretmeni danışman öğretmeni Ayşe Aylin Erdoğan’a tebrik yağdı. 

Elif  SUCU / Özel Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.