SON DAKİKA
Hava Durumu

'Terör örgütü yöneticiliği'nden yargılanan Demirtaş'a tahliye çıkmadı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın  "terör örgütü yöneticiliği" dahil 7 ayrı suçtan tutuklu yargılanmasına devam edild

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Terör örgütü yöneticiliği'nden yargılanan Demirtaş'a tahliye çıkmadı
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın  "terör örgütü yöneticiliği" dahil 7 ayrı suçtan tutuklu yargılanmasına devam edildi. Demirtaş ile avukatlarının atılı suçlamalara ilişkin savunmalarını hazırlaması için son kez süre verilmesine karar veren mahkeme, savunma yapılmadığı takdirde Demirtaş'ın susma hakkını kullanmış sayılacağını belirtti. 
HDP'li Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanmasına devam edildi. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen davaya Demirtaş'ın avukatları ile bazı HDP'li milletvekilleri katıldı. Edirne'de tutuklu bulunan Demirtaş ile SEGBİS üzerinden bağlantı kuruldu. Duruşma savcısının mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Demirtaş'ın avukatlarının bölücü terör örgütü PKK'nın sözde kurucularından Murat Karayılan tarafından atıldığı belirtilen tweetin incelenmesi talebinin yargılamaya esas olmadığı gerekçesiyle reddine karar verdi. Demirtaş ile avukatlarının atılı suçlamalara ilişkin savunmalarını hazırlaması için son kez süre verilmesine karar veren mahkeme, savunma yapılmadığı takdirde Demirtaş'ın susma hakkını kullanmış sayılacağını belirtti. Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.