SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah aslan avında

► Burak TOK Spor Toto Süper Lig’de 8 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Bursaspor, Lig’in 23. haftasında bugün saat 20.00’de T

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah aslan avında
► Burak TOK

Spor Toto Süper Lig’de 8 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Bursaspor, Lig’in 23. haftasında bugün saat 20.00’de Türk Telekom Stadyumu’nda Galatasaray ile karşılaşacak.

Süper Lig’de kötü günler geçiren ve 8 haftadır galibiyete hasret kalan Bursaspor, deplasmanda Galatasaray’a konuk olacak. Yeşil –beyazlılar takım, yönetim ve teknik ekip olarak baskı altında çıkacakları Galatasaray maçından puan ve puanlar dönmenin hesaplarını yapıyor. 8 haftadır devam eden kötü gidişatı bu maçla sonlandırmak isteyen Bursaspor’un Türk Telekom Stadyumu’nda işi oldukça zor görünüyor.  Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 17 resmi maçta rakiplerine yenilmedi. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 17 resmi maçtan 15 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 13 lig maçında ise 12 galibiyet ve bir beraberlik aldı

98.RANDEVU

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’de bugün karşılaşacağı Galatasaray ile 98. kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 97 maçta Bursaspor sahadan 22 kez, Galatasaray ise 50 kez sahadan galip ayrıldı. 25 müsabakada ise kazanan taraf olmadı.  Sezonun ilk yarısında Bursa’da oynanan maçı ise Galatasaray 2-1 kazandı. Bursaspor, bu maçlarda sarı-kırmızılara 81 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde 169 gol gördü.  Mücadele öncesi ligde geride kalan 22 haftada sarı-kırmızılılar, 44 puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılar ise 27 puanla 11. sırada bulunuyor.

TİMSAH 6 YILDIR KAZANAMADI

Bursaspor, Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası olmak üzere toplam 15 maçtır Galatasaray’a karşı kazanamıyor. Bu maçlarda yeşil-beyazlılar, Galatasaray’a 10 kez mağlup olurken, 5 kez de berabere kaldı. Bursaspor, Galatasaray’ı en son 28 Ocak 2012’de oynanan lig maçında 1-0 mağlup etti.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Bursaspor, Galatasaray ile deplasmanda yaptığı maçlarda tam 36 kez yenilirken sadece 4 kez kazanabildi. 8 karşılaşmada ise kazanan takım çıkmadı.  Yeşil-beyazlılar, İstanbul’da kalesinde 113 göl görürken, bu gollere karşılık 33 golle cevap verebildi.  Geçen sezon İstanbul'daki maçta Galatasaray 3-1 galip geldi.

FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Bursaspor, Galatasaray karşısında en farklı yenilgisini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında deplasmanda 6-0 yenilerek aldı.  Galatasaray ise Bursaspor karşısında en farklı skorlu yenilgisini 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0’lık olarak aldı.

SOW KADROYA ALINMADI

Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve tedavisini Katar’da tamamlayıp hafta başında Bursa’ya dönen Moussa Sow, iyileşmesine rağmen fizik yetersizliği gerekçesiyle Fransız teknik adam Paul Le Guen tarafından 21 kişilik kafileye dahil edilmedi. Le Guen'in bu karşılaşmada Senegalli oyuncuyu riske etmeyerek, kendisinden gelecek hafta Bursa'da oynanacak olan Kayserispor maçında hazır olmasını istediği öğrenildi.  Yeşil-beyazlılarda Sow'un dışında sakatlıkları süren Emmanuel Badu ile Sercan Yıldırım ve sarı kart cezalısı Gheorghe Grozav da kafilede yer almayan diğer isimler oldu.

TİMSAH HAZIRLIKLARI TAMAMLADI

Bursaspor, bugün deplasmanda Galatasaray'la yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.  Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Özlüce Tesisleri'nde, teknik direktör Paul Le Guen yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 1,5 saat sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan idman, koordinasyon çalışmalarıyla devam etti. Yeşil-beyazlı oyuncular son bölümde tam sahada taktik çalıştı.  Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamlayan Bursaspor kafilesi, İstanbul'a gitti.  Türk Telekom Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.