SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah, kupayı Sivas'ta bıraktı

Sivasspor Kulübü tarafından geleneksel olarak bu yıl 20. kez düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nda ilk yarısı Bursaspor’un 1-0 üstünlüğü

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah, kupayı Sivas'ta bıraktı
Sivasspor Kulübü tarafından geleneksel olarak bu yıl 20. kez düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nda ilk yarısı Bursaspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlanan maçta Sivasspor’un ikinci yarıda bulduğu golle mücadelenin 90 dakikası berabere tamamlanırken penaltı atışlarında kupaya uzanan taraf Sivasspor oldu.
Cumhuriyetin kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla ilk kez 1998 yılında düzenlenen ve dün 20'ncisi gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası'nda, Demir Grup Sivasspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Milli arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiren Süper Lig ekipleri, yeni sezon sonrasında kadrolarındaki oyuncularını test etme imkanı bulurken, teknik adamlar da yeni oyuncuları gözlemleyerek ligin 5. haftasında ilk 11’lerini belirlemek adına milli arayı fırsata çevirdi.
AYBABA GENÇLERE ŞANS VERDİ
Teknik patron Samet Aybaba, Sivasspor karşısında yeni transferlere ve forma bekleyen oyunculara şans verirken yeşil-beyazlılar sahaya: Okan Koçuk, Muhammed E. Sarıkaya, Vergini, Chedjou, Umut Meraş, Ramazan Keskin, Saivet, Tunay, Kembo, Çağatay Yılmaz, Umut Nayir ilk 11 ile çıktı. Sahanın en genç ismi Muhammed Emin Sarıkaya olarak dikkat çekti. Genç oyuncuların özgüvenli oyunu maç boyunca dikkat çekti. Yeni transferlerde kendilerine göstermek ve takıma adapte olabilmek için maç boyunca istekli oyunları dikkatlerden kaçmadı.
TİMSAH ETKİLİ BAŞLADI
Maçın ilk yarısında maça etkili başlayan Bursaspor 4. Dakikada Tunay Torun’un sol kanattan içeriye girdiği pozisyonda mutlak gol fırsatından yararlanamadı. Oyununun ilerleyen bölümlerinde rakibine karşı üstünlük kuran Bursaspor aradığı golü 26.dakika da Tunay Torun’un köşeye bıraktığı şutundan buldu. 40. Dakikada Sivasspor’un şutu kalenin arka ağlarını havalandırırken pozisyonu gol zanneden Sivasspor yetkilisi statta gol müziği çalınca ilginç anlar yaşandı. 43. dakikada Kembo ile 2. gole yaklaşan yeşil-beyazlılar ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
BOL DEĞİŞİKLİK, AZ POZİSYON
Bursaspor maçın ikinci yarısına Chedjou, Barış Yardımcı değişikliği ile başladı. Sivasspor’un ikinci yarının hemen başında girdiği gol fırsatlarını değerlendiremezken, Bursaspor kısa bir süre yeniden oyuna ortak oldu. 53. dakikada Saivet’in firikikinde kaleci Ali Şaşal aynı güzellikle topu tokatladı. Sivasspor 56. dakikada Cyriac’ın golüyle beraberliği yakalarken, golün ardından Bursaspor’da Aytaç Kara, Kembo’nun yerine oyuna girdi. 60. dakikada Umut Nayir yerini Sakho’ya bırakırken Çağatay ise yerini Lima’ya bıraktı. Yeni oyuncuları test etme imkanı bulan Samet Aybaba; Saivet ve Tunay Torun 66. dakikada oyundan alırken yerine Furkan Soyalp ve Yusuf Erdoğan’ı sahaya sürdü. 70. dakikada  gole yaklaşan Bursaspor fırsatı değerlendiremezken oyunda tempo büyük ölçüde düştü. Rakibine az sayıda gol pozisyonu veren Bursaspor, girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Penaltıları düşünen Aybaba 90.dakikada Ramazan Keskin’i oyundan alarak yerine Stancu’yu aldı. Oyuna girer girmez topla buluşan Stancu pozisyonu gole çeviremedi. 92. Dakikada Robinho’nun şutuyla  gole yaklaşan Sivasspor’da Robinho’nun şutu yandan dışarı gitti. Mücadelede başka gol olmayınca kupanın kazanının penaltılar belirledi.
KUPAYI PENALTILAR BELİRLEDİ
Penaltıları büyük heyecana sahne olan maçta Sivasspor penaltı atışlarını 5-4 kazanarak Cumhuriyet Kupası’na uzanan taraf oldu. Ev sahibi Sivasspor’da Robinho, Emre, Paull Pub, Torje, Hakan  penaltı atışlarını gole çevirirken Muhammedi’in penaltısını Okan Koçuk çıkardı.  Bursaspor’da Stancu ve Yusuf Erdoğan, Sakho ve Aytaç Kara penaltı atışlarını gole çevirirken Lima penaltıyı kaçırınca Bursaspor kupayı Sivas’ta bırakan taraf oldu.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.