SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah'ın 7 puanını VAR yedi! 

-Sercan GÜLER Süper Lig’de uygulanmaya başlaması ile birlikte tartışmalarında odağında olan VAR sistemi Bursaspor maçlarına d

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah'ın 7 puanını VAR yedi! 
-Sercan GÜLER
Süper Lig’de uygulanmaya başlaması ile birlikte tartışmalarında odağında olan VAR sistemi Bursaspor maçlarına damga vurmaya devam ediyor. Ligin ilk haftasında Fenerbahçe maçıyla ‘VAR’ sistemiyle istemediği bir şekilde tanışan Bursaspor, ligin 4. haftasında Babel’in attığı golde de VAR sisteminin kurbanı oldu son olarak Çaykur Rizespor maçında Sakho’nun ofsayttan attığı gol de iptal olunca VAR sistemi tekrar tartışılmaya açıldı. Bursaspor bu kararlarla birlikte VAR sistemi yüzünden 5 haftada 7 puan kaybetti.
İlk hafta Fenerbahçe karşılaşmasında bir çok pozisyonda Bursaspor’un aleyhine işleyen VAR sistemi, 3. hafta Konyaspor maçında önce Furkan Soyalp’in şutu çizgi üzerinden rakip oyuncunun kolu yardımıyla çıkarıldı, hakem devam kararı verdi. Maçın son dakikalarında ise Stancu’nun attığı gol elle müdahale kararı ile geçersiz sayıldı. Beşiktaş maçında Babel’in attığı golde ofsayt yok kararı çıkarken, Babel’den daha geride olan Sakho gol iptal edilince VAR sisteminin geleceği bir kez daha tartışmaya açıldı. Video Yardımcı Hakemin uygulanmaya başlaması ile birlikte tartışmaların bitmesi gerekirken, tartışmalar daha da alevlendi.
“VAR GELDİ 7 PUAN KAYBETTİK”
Bursaspor'un genç kaptanı Ertuğrul Ersoy, bu yıl Süper Lig'de ilk kez uygulanan VAR sistemiyle birlikte ilk 5 haftada 7 puan kaybettiklerini söyledi.  Ertuğrul Ersoy, VAR sistemi ile ilgili ise, "Bizim üzerimizde bir şanssızlık var her halde. 5 haftadır, bu VAR geldi, yaklaşık 7 puan kaybettik. Bu konu hakkında fazla yorum da yapmak istemiyorum. Ben bu 7 puana üzülüyorum. Doğallığını kaybetmiş futbolda, oynadığımız oyunla değil de bu sistemle puanları kaybetmek üzücü. Ama toparlayacağız. Çözümü biz üreteceğiz. Taraftarımız arkamızda durmaya devam etsin. İnşallah Başakşehir maçında ilk siftahımızı yapıp, taraftarlarımıza armağan edeceğiz" diye konuştu.
“SİFTAH BAŞAKŞEHİR OLSUN”
Bursaspor'un başarılı futbolcusu Ertuğrul Ersoy, Çaykur Rizespor müsabakasını değerlendirdi. Alınan beraberlikten dolayı çok üzgün olduklarını belirten Ersoy, "Bursa'dan buraya bin 200 kilometre yol gelen taraftarımıza mahcubuz. Söyleyecek kelime de bulamıyorum. Tüm sorumluluk biz futbolcuların. Çok rahat kazanacağımız maçı kaybettik. Ama biz bahane üretmiyoruz. Bunun çözümünü bulacak olan da futbolculardır. Soyunma odasında da birlikte konuştuk. Bahane üretmeyeceğiz. İnsanlar bize güveniyor, inanıyorlar. İnşallah ilk siftahımızı Başakşehir karşısında yapacağız. Taraftarımız cezalı olsa da ben yine de tribünlerin dolacağını inanıyorum. Bizleri desteklemeye devam etsinler. Çok mahcubuz. Bunun üstesinden geleceğiz. Herkesten özür dileriz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.