SON DAKİKA
Hava Durumu

Tolga Tike'den geri vites

Instagram hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren paylaşımlar yayınla

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2013 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tolga Tike'den geri vites
Instagram hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren paylaşımlar yayınlayan Tike Halı CEO’su Tolga Tike, hakkında yasal işlem başlatılması üzerine paylaşımların yayınlandığı adresin kendisine ait olmadığını iddia etti. Şehir Gazetesi Sahibi ve Sorumlu Müdürü Nezir Asaroğlu tarafından kamuoyuna duyurulan olay, sosyal medyada da büyük tepkiyle karşılandı. Başbakanlık Hukuk Bürosu avukatlarından Ali Özkaya gazetemize yaptığı açıklamada Tike hakkındaki yasal sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

Tike Halı CEO’su Tolga Tike, instagram hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine geri adım attı. Tolga Tike’nin Başbakanı, “şeytan, provakatör, diktatör” olarak suçlayan paylaşımları Şehir Gazetesi Sahibi ve Sorumlu Müdürü Nezir Asaroğlu tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Tike aleyhinde sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Başbakanlık Hukuk Bürosu avukatlarından Ali Özkaya da gazetemize yaptığı açıklamada söz konusu paylaşımlar için suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Konu hakkında yasal süreç başlatılması üzerine geri adım atan Tolga Tike, Olay Gazetesi’ne verdiği ilanla paylaşımların yayınlandığı adresin kendisine ait olmadığını iddia etti. Haberciliğin en önemli refleksi olması gereken kuşkuyu bir yana bırakan bazı meslektaşlarımızsa ilandan sonra ikna olup Tike lehine yayın yapmayı ya da süreci sessiz kalarak izlemeyi tercih etti.

GAZETE İLANIYLA MASUMİYET ARAYIŞI

Hakkında suç duyurusu yapılan Tolga Tike, kendisine ait hesaplardaki paylaşımları silip adreslerini iptal ettikten sonra bir de gazete ilanıyla kamuoyuna seslenmeyi denedi. Olay Gazetesi’ne verdiği ilanda; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımların yayınlandığı hesapların adına açılmış sahte adresler olduğunu belirtip; “Benim Sayın Başbakanımız ve Ak Parti’ye karşı ima edildiği tarzda bir düşüncem kesinlikle olamaz” dedi. İlanın yayınlanması kamuoyundan önce Bursa basınını ikna eder nitelikteydi. İlanın yayınlandığı Olay Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Emin Yılmaz, 27 Haziran Perşembe günkü köşesinde; ‘Gezi’nin “sahte sosyal medya hesabı” mağduru’ ifadesiyle duyuruyor Tike’nin masumiyet iddiasını. Ahmet Emin Yılmaz, Tolga Tike’yi kamuoyuna hoş gösteren bir yaklaşımla köşe yazısında babası Nuri Tike’nin BUSİAD üyesi olarak Bursa’ya kazandırdığı hizmetleri de hatırlatıyor.

Kent Gazetesi köşe yazarlarından Aysun Karlı da aynı günkü köşesinde, “Sahte instagram hesabı ortalığı karıştırdı” başlığıyla Tike’nin masumiyetine inandığı sinyalini veriyor. Karlı, hakkında yasal işlem başlatılan Tike’ye de çağrıda bulunup iddia ettiği sahtekarlığı yapanların peşini bırakmamasını öğütlüyor.

SOSYAL MEDYADA İSYAN BÜYÜDÜ

Gazetemizin internet sayfasında duyurduğumuz ilk haberden itibaren süreci takip eden gazeteci Sinan Kılıç da “Edito Sinan” olarak kaleme aldığı köşesinde olaya tepkisini dile getirdi. İlanla masumiyet arayışından rahatsız olan Edito Sinan, Gezi Parkı olayları sırasında Tolga Tike’nin sosyal medya üzerinden sergilediği hırçın ve saldırgan tavrı hatırlatıyor. İş çevresinden yakın dostlarının bu süreçte Tike’yi uyardığını söyleyen Sinan Kılıç, BUSİAD Üyesi olan baba Nuri Tike ve Avukat eş Özlem Tike’nin neden etkili olamadığını soruyor.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Başbakanlık Hukuk Bürosu avukatlarından Ali Özkaya gazetemize yaptığı açıklamada,  fotoğraf paylaşım sitesi Instagram üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan Tike Halı CEO’su Tolga Tike hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve hukuki süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Ak Parti Bursa İl Başkanlığı da Tike hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TİKE’DEN RUHSATA AYRKIRI TİCARİ UYGULAMALAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “şeytan” yakıştırmasında bulunarak hakaret eden Tolga Tike’nin, mağazasında satış alanını genişletmek için yaptığı uygulamalarsa “şeytana pabucunu ters giydirecek” türden. Tike, yalnızca otopark olarak kullanılması gereken 2. Bodrum ve mağaza önünde yeşil alan olması gereken bahçeyi de kazanç kapısı haline getirdi. İzmir Yolu üzerinde bulunan mağazasında yalnız otopark olarak kullanımına izin verilen 2. Bodrum katında da satış gerçekleştiren Tike, mağaza girişleri için de yeşil alan olarak korunması gereken kısımları kullanıyor. Nilüfer Belediye Meclisi’nde de konu gündeme taşınırken, İlçe Belediye başkanı Mustafa Bozbey’in “Oraya işletme ruhsatı verilmedi” açıklaması akıllarda kalmıştı. Konu hakkında resmi bir uygulama yapılması bekleniyor.

AKLIMIZA TAKILAN SORULAR…

Tike Halı CEO’su Tolga Tike, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlar yayınladığı ve artan tepkiler üzerine kapattığı instagram adresinin kendisine ait olmadığını söylüyor. Bu noktada aklımıza takılan bazı soruları dile getirmemiz gerek:

1Tolga Tike, kendisine ait olmadığını iddia ettiği ve 40 hafta boyunca paylaşımlar yayınlanan sayfayı neden daha önce yalanlama gereği duymadı?

2Adına sahte hesap açıldığını iddia eden Tolga Tike konuyla ilgili neden Savcılığa suç duyurusunda bulunmadı?

3Tolga Tike Türkiye genelinde tanınmış bir iş adamı, sanatçı ya da şöhret midir ki adına sahte hesaplar açılıp ismi kullanılmak istensin?

4Şu an kapalı bulunan hesaptan yaklaşık 300 adet aile fotoğrafı paylaşılmıştı. Tolga Tike’nin kendisine ve yakınlarına ait bu özel fotoğrafları kim nereden bulabilir?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.