SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK'dan Hama'ya mühimmat takviyesi

Astana anlaşması gereği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 14 Mayıs’ta Hama’nın kuzeyine kurulan 11. Asker gözlem bölgesine dün geli

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TSK'dan Hama'ya mühimmat takviyesi
Astana anlaşması gereği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 14 Mayıs’ta Hama’nın kuzeyine kurulan 11. Asker gözlem bölgesine dün gelişmiş tank, top ve radar sistemli zırhlı personel taşıyıcılardan oluşan bir askeri konvoyla mühimmat sevk edildi.
Türkiye, Rusya ve İran ile Astana’da yapılan anlaşma gereğince gerilimi azaltma bölgelerine kurduğu 12 gözetleme noktasına yapılacak herhangi bir saldırıyı önlemek için, Suriye rejimini İdlib’i kuşatma altına aldığı bu noktalara askeri mühimmat takviyesi yapıyor. Türkiye, Kuzey Halep’te rejim kuvvetlerince yapılacak saldırılara karşılık vermesi için Özgür Suriye Ordusu’nun 20 askerine eğitim vermişti. Türkiye, Suriye tarafından İdlib’e yapılacak saldırıyı sivil can kaybına ile büyük göçlere yol açacağı ve milli güvenlik sebebiyle kabul etmeyeceğini, bölgedeki gözlem noktalarına yapılacak saldırılara da cevap vereceğini açıklamıştı. Suriye rejim güçlerinin, özellikle Rus hava desteği olmadan İdlib’in kuzeyinde bulunan muhaliflere karşı saldırıya girmekten de kaçındığı kaydedildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.