SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk havacılık tarihinde bir ilk

HÜRKUŞ Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) sertifika alan il

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk havacılık tarihinde bir ilk
HÜRKUŞ Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) sertifika alan ilk Türk uçağı oldu.
 

 

 

HÜRKUŞ Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) sertifika alan ilk Türk uçağı oldu.Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, HÜRKUŞ, SHGM ve EASA'dan sertifika almaya hak kazandı. EASA ile SHGM'nin sertifikaları, tüm Avrupa ülkeleri için geçerli oldu.Sertifika, Farnborough Havacılık Fuarında düzenlenen törenle TUSAŞ'a teslim edildi. Böylece HÜRKUŞ, SHGM'den ve EASA tarafından sertifika verilen ilk Türk uçağı unvanını aldı.Öte yandan, pilot camı kırılma ve koltuk fırlatma sistemleri de EASA tarafından sertifikalandırıldı.


Tip sertifikası denetleme sürecinde EASA CS23 uçuşa elverişlilik ve uygulanabilir çevre koruma gereksinimlerine ilaveten, yüksek performanslı özel uçak gereksinimlerine uyumluluk da SHGM ve EASA uzmanlarınca denetlendi.Sertifikasyon süreci 500 saatin üstünde uçuş testi, 4 bin saatlik uçuşa eşdeğer yorulma testleri, alt-sistemlerin yoğun kalifikasyon ve yer testleri, 500'e yakın kurallara uyum gösterim dokümanı ve 5 bin teknik resimden oluşan emek yoğun bir süreç oldu.SHGM Tip Sertifikası teslimi için gelecek haftalarda Türkiye'de bir tören düzenlenmesi planlanıyor.


 
2383_a_7

Vecihi Hürkuş

tayyare2

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.