SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ile İngiltere arasında teknolojide güç birliği

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, İngiltere ile Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Projesi’nde teknolojilerini ve beyin güçlerini bir araya getirecekl

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2017 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye ile İngiltere arasında teknolojide güç birliği
İngiltere Savunma Bakanı Fallon, İngiltere ile Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Projesi’nde teknolojilerini ve beyin güçlerini bir araya getireceklerini bildirdi.
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında milletvekillerinin savunma konularında sorularını yanıtladı, Başbakan Theresa May’in Türkiye ziyareti sırasında imzalanan Milli Muharip Uçak Projesi (TF-X) anlaşmasını değerlendirdi.

"Milli Muharip Uçak Projesi'ni geliştirmeye yönelik çerçeve sözleşme imzalandı"

İktidardaki Muhafazakar Partinin Lancashire milletvekili Mark Menzies, anlaşmayla seçim bölgesinde 400 kişiye istihdam sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Menzies, Fallon’a, anlaşmanın İngiltere’nin AB’den ayrılması sonrasında dünyayla ekonomik iş birliğine açık bir tutum alacağının işareti olup olmadığını sordu.

"Daha fazla istihdam yaratacak"
Soruya "Evet, anlaşma bunun işaretidir." yanıtını veren Fallon, şunları kaydetti:

"İngiltere ile Türkiye’nin yeni bir muharip uçak geliştirilmesinde teknolojilerini ve beyin güçlerini birleştirecekleri TF-X projesinin çerçeve sözleşmesinin imzalanmasından ben de memnuniyet duydum. Bu anlaşmanın hem İngiltere’de hem de Türkiye’de daha fazla istihdam yaratacağını ümit ediyorum.”

Cumartesi günü Ankara’da Milli Muharip Uçak Projesi'ni (TF-X) geliştirmeye yönelik Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ile İngiliz savunma devi BAE Systems arasında çerçeve sözleşme imzalanmıştı.AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.