SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’de belli kesimlerin algı oluşturmaya çalıştığı sınırda, asker 24 saat görevde: İran sınırı gece gündüz kontrol altında!

Özellikle sosyal medyada belli bir kesimle muhalefetin sınırların delik deşik olduğu algısı için günlerdir propaganda yaptığı doğu sınırlarımız, Mehmetçikler tarafından 24 saat kontrol altında tutuluyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, "Burada hem terörle mücadele faaliyeti hem de insan kaçaklığı faaliyetleri önlenmeye çalışılıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2021 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2021 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye’de belli kesimlerin algı oluşturmaya çalıştığı sınırda, asker 24 saat görevde: İran sınırı gece gündüz kontrol altında!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Göç İdaresi Genel Müdürü Dr. Savaş Ünlü ile İran sınır hattında incelemede bulundu, devam eden modüler duvar, dolgu ve hendek çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Sınır boyunda gözlem yapan Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır güvenliği kapsamında yapılan çalışmaları, alınan önlemleri yerinde incelemek üzere bölgeye geldiklerini söyledi. Van'ın İran ile 295 kilometrelik sınırının bulunduğunu aktaran Bilmez, şu bilgileri verdi: "Burada 6. Hudut Tugayımız 9 tabur, 44 karakol, 170 civarında kule ile önlem almakta. Jandarma birliklerimiz, polis özel harekat timlerimiz ve güvenlik korucularımız da ikinci hatta sınır güvenliğini sağlıyor. Kara kuvvetleri buradaki birliklere 2 keşif, 2 komando bölüğünü takviye olarak gönderdi. Jandarma, bu bölgede görev yapan birliklerine diğer illerimizden 3 bölük ve 1 taburu zırhlı araçlarıyla gönderdi. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ise 35 timden oluşan özel harekat polisleri 50 zırhlı araç ile sınır güvenliği için bölgeye takviye olarak geldi."


"BU YIL 69 BİN 156 GÖÇMEN SINIR HATTINDA ENGELLENDİ"
Bölgede yasa dışı geçişlerin önlenmesi için 110 kilometrenin üzerinde hendek kazıldığını, çıkışlarına da jiletli tel döşendiğini belirten Bilmez, bu sene ihalesi yapılan 64 kilometrelik modüler duvarın 4,5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını bildirdi. Şu ana kadar bölgede 2 bin 600'ün üzerinde mayının temizlendiğini vurgulayan Bilmez, şunları kaydetti: "Bu sene geçen seneden daha fazla bir güç baskısı altında değiliz ama toplumumuzdaki hassasiyetten dolayı çok daha gündeme geliyor. Geçen sene Van sınır hattında 108 bin civarında göçmeni engelledik. Bu sene ise yıl başından bu güne kadar 69 bin 156 göçmen sınır hattında engellenmiştir. Bu yıl 904 organizatör yakalanmış ve bunların büyük bir kısmı tutuklanmıştır. Geçen yıl yakalanan organizatör sayısı 600 civarında. Bu sene daha yıl dolamdan 904 organizatör yakalandı. Bu suçun katalog suçlar kapsamına alınması tutuklamalarda elimizi rahatlattı. Tutuklamalar açısından olumlu bir gelişme oldu. Ama hala insan kaçakçılığı yapanlara verilen cezalar yeterince caydırıcı değil."


"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ GECE GÜNDÜZ GÖREV YAPIYOR"
Bölgede askeri birliklerin, jandarmanın, özel harekat polislerinin, korucularının koordineli şekilde bütün teknolojik imkanlardan yararlanarak tedbir aldığını aktaran Bilmez, "İHA ve SİHA'ları da göçmenlerle mücadelede aktif olarak kullanıyoruz. Bir ay içinde sadece şehir merkezinde 80 yakın 'şok ev' dediğimiz metruk bina veya yer altı kazılarak üstü kapatılarak göçmenlerin tutulduğu yapı yıkıldı. Bir aylık süre zarfında Bu şok evlerin etrafında toplanan 5 binin üzerinde göçmen yakalandı. Bütün ekiplerimiz sınır namustur düsturu ile gece gündüz demeden görev yapıyor. Bir süre önce bölgede 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Burada hem terörle mücadele faaliyeti hem de insan kaçaklığı faaliyetleri önlenmeye çalışılıyor. Geçişlerin ciddi anlamda azaldı ve şehir merkezinde son bir ayda yaptığımız baskınlarda kaçan insanların görüntüleri sanki yeniymiş gibi paylaşılıyor." diye konuştu.


"HEM SINIRDA HEM DE GÖLDE TEDBİR ALIYORUZ"
Göl kenarında da 24 sat esasına göre nöbet tutulan alanların olduğunu söyleyen Bilmez, geçen sene düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin gölde battığını anımsattı. Kara yolunu tutulunca kaçakçıların göl üzerinden göçmen kaçaklığı yapmaya başladığını belirten Bilmez, şöyle devam etti: "Sayın bakanımız bölgeye geldiğinde bu gölün bir deniz olduğunu, dolayısıyla denizin seyrüsefer güvenliğinin de sahil güvenliğin işi olduğunu belirtti ve aldığı kararlarla Van'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı kuruldu. Arkadaşlarımız da 15 gün önce göreve başladı. Bu hafta da teknelerimiz Van Gölü'ne indi. Artık Van Gölü'nü bir bütün olarak Bot Komutanlığı muhafaza edecek, denetleyecek. Bundan sonra gölde hem göçmen kaçakçılığı ile mücadelede hem de seyrüsefer konusunda Sahil Güvenlik birimimiz görev icra edecek. Hem sınırda hem de gölün üzerinde tedbir alıyoruz. Göçmenlerin kullanabileceği bütün ara yollarda devriye geziyoruz, tali yolları da geçici olarak araç trafiğine kapattık."

Altındağ provokatörleri gözaltında!
Altındağ'daki olaylara karışan ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapan 76 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık gibi suçlardan kaydı bulunduğu belirlendi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ'da 10 Ağustos'ta bir kişinin öldürülmesinin ardından yaşananlarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan ve olaylar sırasında "mala zarar verdiği" tespit edilen 76 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Altındağ'da vatandaşları provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu ve bölgede mala zarar verme olaylarına karıştıkları saptanan 76 kişinin yakalandığı belirtildi. Şüphelilerden 38'inin "yağma", "kasten yaralama", "hırsızlık", "uyuşturucu bulundurma ve ticaretini yapma"dan suç kaydı olduğu belirtilen açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi ve güvenlik güçlerine yardımcı olunması istendi.


(AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.