SON DAKİKA
Hava Durumu

Varan/2! Bozbey bu kez VEREV’ le yolunu bulmuş!

Nilüfer’de EMİRKOOP’a kayyum atanmasıyla patlak veren skandallara her gün yeni bir halka ekleniyor. Bozbey’lerin Perçem şirketi’nin ardından VEREV adlı şirket üzerinden oldukça ballı işler yaptığı da ortaya çıktı. Belediyeye ait araziyi 25 yıllığına yap işlet devret modeli ile alan VEREV, binanın yapılmasının ardından üst katlarını Nilüfer Belediyesi’ne fahiş rakamlarla kiraya vermiş.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Varan/2! Bozbey bu kez VEREV’ le yolunu bulmuş!

Bursa’da 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan ve CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey ve ailesi ile yakın çevresinin Nilüfer’deki rant oyunları teker teker ifşa oluyor. İşte onlardan birisi de kuruluşunda Yalçık Işıkyıldız, Selma Bozbey isimlerinin de yer aldığı VEREV inşaat. Nilüfer Belediyesi’nin KOP (Kamu Ortaklık Payı) uygulamasından elde ettiği arsaların takası ile Yüzüncüyıl Mahallesi’nde üretilen arsa için Bozbey’lerin şirketi VEREV devreye giriyor. 


BELEDİYEYE KİRAYA VERİYORLAR
Belediyeden buranın kiralanması gündeme geliyor. Yap işlet devret modeli ile arsa 25 yıllığına VEREV’e tahsis ediliyor. Firma buraya iş merkezini yapıyor ve alt katları markete restorana kiralanıyor. Boş kalan üst katlar için de formül üretiyorlar. Belediyeye kiralamak. Binanın Nilüfer Belediyesi’ne 2014 yılında aylık 25.000 TL’den kiralanmasi için talimat veriyor dönemin Başkanı Mustafa Bozbey. İddiaya göre baskı da yapılıyor müdür ve yardımcısına, direnmeleri üzerine de sürgün diyeceğimiz görevlendirmelere maruz kalıyorlar. 


BOŞANMA OLUNCA ŞİRKET DE BÖLÜNÜYOR
Mustafa Bozbey’in Selma Bozbey hanımdan boşanması gündeme geldiğinde de şirketin yarı yarıya pay edilmesine karar veriliyor. Yüzde 50 pay Selma hanımın eniştesi Orhan Tasun’un üzerine kalan yüzde elli de Bozbey’in NİLVAK’ta yöneticiliğini yapan Necati Eren üzerine veriliyor. Necati Eren, Nilüfer Belediyesi’ne otobüs kiralayan ve bir süre önce kapanan Kafkas Turizm’in sahibi olarak biliniyor. Bozbey döneminde Nilüfer’de etkili olan isimler arasında yer alıyor. Sonrasında bu iki isim yönetim kurulu üyesi olurken, şirket hisseleri ise yine Bozbey’in şirketlerindeki personellerin üzerine geçiyor. 


AYLIK 50 BİN LİRAYI AŞAN KİRA
VEREV İnşaat’ın 25 yıllığına yap işlet devret modeli ile belediyeden alıp üzerine iş merkezi yaptığı binada Nilüfer Belediyesi Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi, NİLSEM Kursları ile Ayşe Selen Deneme Sahnesi kiracı durumunda. 2021 yılında 50 bin lira olan kiranın 2022 yılında bu rakamı da geçtiği ifade ediliyor. Hali hazırda Verev İnşaat’ın ortaklık yapısı ise Necmettin Bozok yüzde 95, Elif Döner yüzde 5 olarak görünüyor. Yönetim kurulunda ise Necati Eren ve Orhan Tosun yer alıyor. 


EMİRKOOP’TA İDDİALAR BİTMİYOR
Öte yandan çok ciddi bir iddia daha EMİRKOOP’la ilgili tartışmalara katıldı. Arsa olmadan bir kooparatifin EMİRKOOP’a üye olması mümkün değilken ve EMİRKOOP’tan arsa almadan 3 kooparatifin genel kurulmda oy kullanması için 30 hissseli ve Nilüfer Bleediyesi’nin de hissesi olan bir arazi aldığı ve bu şekilde üye yapıldığı ileri sürülüyor. İrfaniye’deki yaklaşık 5 bin metrekarelik arazinin EMİRKOOP’la ilgisi ise bulunmuyor. 44 üyesi olan EMİRKOOP’un birkaç gün sonra yapılacak genel kurulunda Dolunay, Demirdağ ve Anka Kent Kooperatiflerinin de oy kullanması ile seçimin Bozbey’lere yakın ekip tarafından kazanılması hedefleniyor. Öte yandan denetim kayyumu atanan EMİRKOOP’ta yaşanan skandalların ortaya çıkması ve kooparatiflerle yönetimin mahkemelik olmasının ardından Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Genel Müdürlüğü’nün müfettiş  göndermesi de bekleniyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İndependent Türkiye’den Can Bursalı’ya yaptığı açıklamada sadece bizim kooperatiflerimize bakmayın diğerleri de yapıyor ifadelerini kullanmıştı. Mustafa Bozbey’in kooperatifler ve bu iddialarla ilgili kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Bursa Şehir Gazetesi olarak Hodri Meydan diyoruz. Canlı yayında biz soralım Mustafa Bozbey yanıt versin. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.