SON DAKİKA
Hava Durumu

'Vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim verecek'

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da görevli olan polis memuru Karataş;  "Benim vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim verecek'
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da görevli olan polis memuru Karataş;  "Benim vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim verecek." dedi.
 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davaya müşteki beyanı ile devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli olan müşteki polis memuru Sadullah Karataş, 15 Temmuz akşamı savaş uçaklarından atılan bomba sonucu vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle yaralandığını beyan etti. Sanıkların suçsuz oldukları yönündeki savunmalarını kabul etmediğini dile getiren Karataş, 15 Temmuz'da FETÖ'cü teröristlerin bayrağa saygısızlık yaptığını ve vatana ihanete kalkıştığını bildirdi.
"Benim vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim verecek"
Halen tedavisinin sürdüğünü anlatan Karataş, şunları kaydetti: "Benim 6 yaşında kızım var, üç senedir uyumuyor. Eve 5 dakika geç gitsem, 'babam nerede kaldı, yine 15 Temmuz mu olacak?' diye soruyormuş. Ben darbe girişiminde yaralandım, üç yıldır tedavilerimden ötürü uyuyamıyorum. Olay gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevliydim. Emniyet önüne tanklarla gelen rütbeli darbecilerden şikayetçiyim. Vatana ihanet eden, polis üniformamızdaki bayrağa saygısızlık eden, tanktan ateş edenlerden ve emniyete bomba atan pilotlardan şikayetçiyim. Benim vücudumdaki demir parçalarının hesabını kim verecek?" Sanıklardan şikayetçi olan ve suçluların cezalandırılmasını isteyen Karataş, davaya katılma talebinde bulundu. Duruşmaya yarın devam edilecek. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.