SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni askerlik sisteminde sona gelindi! Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacak...

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarda sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyi

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni askerlik sisteminde sona gelindi! Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacak...
Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarda sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağı ifade etti.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca 2018 içinde ve yıl sonundan itibaren bugüne kadar geçen sürede meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini söyledi. Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütlerinin eylemleri nedeniyle 24 Temmuz 2015'ten itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını hatırlatan Aktop, bu operasyonlarla Mehmetçik'in "girilemez" denilen yerlere girdiğini, "ulaşılamaz" denilen yerlere de ulaştığını vurguladı. Aktop, 2018'in başından bugüne kadar 74'ü sözde lider kadroda (12'si kırmızı, 3'ü mavi, 6'sı yeşil, 8'i turuncu, 45'i gri kategoride) toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Aktop, bunların bin 801'inin ölü, 186'sının yaralı ele geçirildiğini, 334'ünün teslim olduğunu, 121'inin yakalandığını kaydetti. Aktop, operasyonlarda çeşitli çap ve modelde toplam bin 417 silah, bin 194 çeşitli çapta ağır silah, yaklaşık 441 bin hafif silah mühimmatı, 150 mayın, 20 ton patlayıcı madde ile bin 725 el bombası ele geçirilirken, bin 348 el yapımı patlayıcının da imha edildiği bilgisini paylaştı. Teröristlerin kullandığı bin 387 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun da kullanılamaz hale getirildiğine dikkati çeken Aktop, operasyonlarda yaklaşık 20 ton uyuşturucu, 2 milyon kök Hint keneviri, 26 ton akaryakıt, 542 muhtelif silah ve 4 bin hayvan ele geçirildiğini anlattı. Binbaşı Şebnem Aktop, operasyonlar sayesinde örgütün eylem kabiliyetinin kısıtlandığını, örgüte katılımların da azaldığını dile getirerek, "Operasyonlarda 88 kahraman silah arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 270 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." dedi.
FETÖ İLE MÜCADELE
FETÖ'nün darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi liderliğinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), jandarma ve emniyet güçlerinin omuz omuza verdiği mücadeleyl akamete uğratıldığına işaret eden Aktop, "FETÖ ile mücadele kapsamında 15 bin 213 personel ihraç edildi, 6 bin 838 personel hakkında adli, idari işlem sürüyor." açıklamasında bulundu. Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Aktop, DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ordunun TSK olduğunun bu harekatla görüldüğünü söyledi. Bu harekatla 3 binin üzerinde radikal terör örgütü DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirten Aktop, çalışmalar neticesinde yaklaşık 300 bin Suriyelinin gönüllü olarak harekat alanına dönmesinin sağlandığını açıkladı. Aktop, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 67 askerin şehit olduğunu, 94 askerin de yaralandığını bildirdi.
YENİ ASKERLİK SİSTEMİ
En çok merak edilen konulardan birisinin de Yeni Askerlik Sistemi olduğunun altını çizen Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı. Aktop, "Diğer bir maksadımız da öngörülebilir bir sistem kurarak herkesin yaşamıyla ilgili plan ve programını buna göre yapabileceği bir çalışmayı hayata geçirmek. Gençlerimizin herhangi bir şekilde askerlikten dolayı mesleklerini geliştirmelerine zarar vermemek için gayret gösteriyoruz. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız." şeklinde konuştu. Hava savunma sistemleriyle ilgili bilgi de veren Aktop, şunları kaydetti: "Önemli hava ve füze tehdidine maruz kalan ülkemiz için hava savunma sistemi, bir tercih değil, zorunluluktur. Rusya Federasyonu'ndan S-400 sistemleri tedariki ile ülkemiz, önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır. Teknoloji transferi ve ortak üretim yoluyla, kendi milli sistemlerimizi geliştirmek üzere başlattığımız çalışmalar da müttefiklerimiz İtalya ve Fransa ortaklığı olan EUROSAM ile yürütülmektedir. Patriot'larla ilgili ise ABD tarafından verilen teklif kapsamında temaslar halen Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından devam etmektedir. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.