SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de İP’in yalan ve algı siyaseti!

Yenişehir’de belediyenin hizmetlerini itibarsızlaştırmak için her yolu deneyen İP İlçe Başkanı Ercan Özel’e MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın sert sözlerle yanıt verdi. Bugüne kadar ortaya attığı tüm iddialar ispatlanarak yalanlanan Özel için mecliste konuşan Aydın,  “Bir tane yalan makinesi almam lazım. Korkuyorum o yalan makinesi de bozulur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yenişehir’de İP’in yalan ve algı siyaseti!

İP Yenişehir  İlçe Başkanı Ercan Özel’in üst üste belediyenin hizmetlerini itibarsızlaştırmaya yönelik sosyal medya paylaşımları sonrası Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, sert sözlerle yanıt verdi. Aydın, takip ettikleri bazı projeleri zamanından önce açıklamamaya gayret gösterdiklerini ifade ederek, İP İlçe Başkanı Özel’i söz konusu projeleri kendisinin girişimleriyle yapılıyormuş gibi göstermekle suçladı. 


“KENDİSİ ANLAMIYOR HERHALDE BİZ BUNU ANLATALIM”
Özel’in sosyal medya paylaşımlarını eleştiren Başkan Aydın, “Bir tane yalan makinesi almam lazım. Korkuyorum o yalan makinesi de bozulur. Sosyal medyada bir şey paylaşmıyoruz. Kesinleşmeden açıklamıyoruz. Altınordu Spor Kulübü buraya geldi, müracaat etti. Bakanlık’tan önce kamu yararı kararı aldırması gerekiyordu. Spor Bakanlığından bu kararı aldırdı. İzinlerini aldılar. Ama bazı arkadaşlar, ilçe başkanı çıkıp ‘İP geliyor, biz yapacağız, partinin ismini de söylüyor, bu konuda ilk müjdeyi verelim’ diyor. Arkadaşlar böyle bir şey yok. Buna benzer şeyleri tekrarlıyor bu arkadaş. Et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen. Kendisi anlamıyor herhalde biz bunu anlatalım” diye konuştu. Dahası Özel’i bu konuda ilk yalanlayan da Altınordu Kulübü oldu. 


MİLLET BAHÇESİNDE AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI
Yenişehir Meydanı’nda yapımına başlanan millet bahçesi çalışmalarıyla ilgili de sosyal medya hesaplarından ağaç katliamı yapılıyor algısı oluşturmaya çalışan Özel, sosyal medya hesabından, “Yenişehir Belediyesi’nin uhdesinde olan ve kontrolü altında devam eden Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde Yenişehir halkı ile alay edermişcesine “Park yapıyoruz, yeşillendiriyoruz” diyerek göz göre göre kesilerek yok edilen genç yaştaki çam ve çınar ağaçları ile ilgili İYİ Parti olarak yaptığımız haber tüm Türkiye’de büyük ses getirdi. …Halkımızın sert tepkilerine ve ülke gündemine düşmesine rağmen Yenişehir Belediyesi’nin Millet Bahçesinde gerçekleştirilen ağaç katliamına tek bir açıklama dahi yapamaması ne kadar zor durumda olduklarının ve çaresiz kaldıklarının açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Sessiz çoğunluğun sesi olan bizler yapılan yanlışların karşısında elif gibi durmaya devam edeceğimize dair siz değerli hemşehrilerimize söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Oysa, gerçekler tam aksini gösteriyor.  Yenişehir Belediyesi burada millet bahçesi yapıyor ve projeye göre 400’e yakın yeni ağaç dikilecek. Dahası Orman Müdürlüğü’nün izni ile cılız ve giriş yollarına denk gelen ağaçlar yerine misliyle dikilmek üzere kaldırılıyor. Özel’in Orman Müdürlüğü’nün verdiği izinden de haberinin olmadığı ortaya çıkıyor. 


BELEDİYE İŞÇİLERİ ÜZERİNDEN ALGI
Ercan Özel yakın bir geçmişte yine Yenişehir Belediye personelinin greve gideceğini ileri sürüp üstelik 2013 yılından kalma personel fotoğrafları ile algı oluşturmaya kalkıyor. Ancak aynı günlerde belediye personeliyle sözleşme imzalanacağını bilen Özel, ön alarak siyaset yapma kaygısını bir kez daha gözler önüne seriyor. 


ÇARŞININ ÜSTÜNÜN KAPANMASI
Yenişehir’de çarşı üstü kapanması ile ilgili meclise önerge verdiğini açıklayan Özel, aslında projenin 2016 yılından beri devam ettiğini gizliyor.  Çarşı projesi 2016 yılında ihale ediliyor ve 2018’de yapımına başlıyorlar. Ancak müteahhitin iflas etmesi sonucu  yerine başka müteahhit geliyor ve işe kaldığı yerden devam ediyor. Ancak İP İlçe Başkanı bunu da sanki kendisi yapmış gibi göstermeye kalkıyor.  


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.