SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yerlilik ve millilik ülkemizin bekası için olmazsa olmazdır'

Milli Savunma Bakanı Akar, "Yerlilik ve millilik ülkemiz için tercih değil, bekamızı ilgilendiren olmazsa olmaz zorunluluk haline gelmiştir."

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yerlilik ve millilik ülkemizin bekası için olmazsa olmazdır'
Milli Savunma Bakanı Akar, "Yerlilik ve millilik ülkemiz için tercih değil, bekamızı ilgilendiren olmazsa olmaz zorunluluk haline gelmiştir." dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sakarya'nın Karasu ilçesinde gerçekleştirilen "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması" programında, risk, tehdit ve belirsizliklerin arttığı günümüzde savunma sanayisi ve teknolojilerinin her geçen gün öneminin arttığını söyledi. Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarında elde edilen başarılı sonuçlarda, Mehmetçiğin kahramanlık ve fedakarlığının yanı sıra yerli ve milli sanayinin geliştirdiği yüksek teknolojiye dayalı harp, silah, araç ve gereçlerinin öneminin görüldüğünü belirten Akar, Çukur operasyonlarında, Cerablus'ta, Afrin ve diğer yerlerde teröristleri kazdıkları çukurlara gömen Mehmetçiğin arkasında savunma sanayi çalışanlarının bulunduğunu vurguladı.
"Türkiye kendi silahlarıyla güçlü, caydırıcı ve başarılı olmaya mecburdur"
Akar, Mehmetçiğin operasyonlarda destan yazarken savunma sanayi çalışanlarının fabrikalarda ürettikleriyle onları desteklediğini kaydetti. Bakan Hulusi Akar, başarının olmazsa olmazlarından birisinin de güçlü savunma sanayisi olduğunu dile getirerek, "Yerlilik ve millilik ülkemiz için tercih değil, bekamızı ilgilendiren olmazsa olmaz zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye, bu coğrafyada var olmak için kendi harp silahlarını ve teçhizatlarını üretmeye, kendi silahlarıyla güçlü, caydırıcı ve başarılı olmaya mecburdur. Coğrafya ne kadar kaderse Türkiye de bu coğrafyanın kaderidir." diye konuştu.
"Milli savunma teknolojilerini geliştirmek için çalışıyoruz"
Dışa bağımlılığın sıkıntılarını Osmanlı'nın son dönemlerinde ve geçmiş yıllarda yaşadıklarını anlatan Akar, en zor zamanda parasını ödedikleri silahın ve mühimmatın bile verilmediğini bildirdi. Akar, bu yüzden "Kendi göbeklerini kendileri kesecek şekilde" gerekli tedbirleri almaya başladıklarını ve alacaklarını aktararak, "Bu anlayışla temeli atılan tesisimizde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla modern harp silah, araç ve gereçlerinde yabancı firmaların teknolojilerine ve lisanslarına bağlı olmadan özgün üretim gerçekleştirilebilecek. Yerli ve milli parolasıyla çıktığımız bu yolda ülkemizin milli savunma stratejilerini ve teknolojilerini geliştirmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz." ifadesini kullandı. Bakan Akar, 2002'de yüzde 20'lerde olan yerlilik ve millilik oranının bugün yüzde 68'lere ulaşmasının, yapılan çalışmaların başarısının en açık göstergesi olduğunu belirterek, "Bilinmelidir ki 2023 hedeflerimize ulaşmamızda en önemli lokomotif sektörlerinden biri etkin, yerli ve yenilikçi bir anlayışla milli değerlerimiz ve menfaatlerimiz üzerinde yükselen savunma sanayisi olacaktır. Bu konuda öncelikle hedefimiz gelişmiş teknoloji ürünlerini kendi imkan ve kabiliyetlerimizle ortaya çıkarabilmektir." dedi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.