SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine aynı kafa!

Başörtülü bayanların iş başvurusunu almayacağını açıklayan danışmanlık firması sahibi Duygu Bekiroğlu, iş ilanındaki bu maddeye gerekçe

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine aynı kafa!
Başörtülü bayanların iş başvurusunu almayacağını açıklayan danışmanlık firması sahibi Duygu Bekiroğlu, iş ilanındaki bu maddeye gerekçe olarak da Avrupa’da başörtüsünün canlı bomba algısı yarattığını gösterdi. 28 Şubat’ın hastalıklı kafası ilk fırsatta yine kendini gösterdi.
 

 

Avrupa’da yükselen İslamofobi için çare arınırken, Türkiye’de 28 Şubat zihniyetindeki bazı kafalar, her fırsatta başörtüsüne düşmanlık etmeyi sürdürüyor. Bursalı bir firma “canlı bomba algısı” yaratıyor diyerek başörtülü iş başvurularını almayacağını açıkladı. Bursa Nilüfer’de faaliyet gösteren Duygu Yurtdışı Danışmanlık Firması, internet üzerinden personel alımı için ilan verdi. Kariyer.net üzerinden bay ve bayan elamanlar aradığını açıklayan firma, adaylardan istediği şartları da sıraladı. Firma adaylar da üniversite mezunu olma, sektörde deneyimli olma, yurtdışı seyahate çıkma engeli olmama gibi genel nitelikler ararken, bu niteliklere bir de bayanların tesettürlü olmamasını ekledi.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Tepkiyle karşılanan bu yaklaşım, zaman zaman tezahür eden eski Türkiye’nin hastalıklı 28 Şubat kafası olarak nitelendirildi. Şehir Gazetesi’ni arayan vatandaşlar, ülkenin geldiği noktada hala bu tür zihniyetlerin faaliyet göstermesinden duydukları üzüntüyü dile getirirken, devletin böyle ayrımcılık yapan kişi ve kuruluşlara müeyyide uygulamasını istedi. Türkiye’de uzun yıllar süren başörtüsü zulmünün hükümetin attığı adımlarla bir nebze olsun sona erdiğini dile getiren vatandaşlar, eski Türkiye’den kalma 28 Şubatçı bu tür zihniyetlerin toplum tarafından da kınanması ve tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Şehir Gazetesi’nin ulaştığı firma Sahibi Duygu Bekiroğlu, başörtülülere karşı bir tavrının olmadığını ancak Avrupa’da başörtülülerin canlı bomba olarak algılandığını söyledi. Bu nedenle tercihinin başörtüsüz bayanlar olduğunu söyleyen Bekiroğlu, “Avrupa’da terör olayları nedeniyle başörtülü olan insanlar canlı bomba olarak algılanıyor. Biz de sık sık yurtdışına çıkacağımız için sorun yaşanacağından böyle bir tercihte bulundum. Bu algı Avrupa’da var” dedi. İşe almayacağı başörtülü insanların firmaya kadar zahmet etmemeleri için iş ilanında özellikle tesettürlü olmayan kadınların başvurularının kabul edileceğini yazdıklarını anlatan Bekiroğlu, bunun insanları rahatsız etmesini anlayamadığını da söyledi.

HAC UMRE ŞİRKETİ KURACAĞIM

Önümüzdeki yıllarda Hac ve Umre için şirket kuracağını ve o şirkete tesettürlü personel de alacağını dile getiren Bekiroğlu, “Ben hiçbir gruba dahil değilim. Türk’üm ve Müslüman’ım. Hac ve Umre organizasyonu yapacak şirketimde tesettürlü bayan çalıştıracağım. Ama Avrupa’da tercihim tesettürsüz personel” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.