SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine vatandaş suçlu

BURSA'DA MUDANYA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI İNŞAATI YAPIM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KÖPRÜLERİN YIKIM ÇALIŞMALARI İÇİN YOLUN KAPANMASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ. ALTERNATİF GÜZERGAHLARDAN BİLGİSİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN OLUŞTURDUĞU ARAÇ KUYRUĞU MUDANYA KAVŞAĞINDAN MERİNOS KAVŞAĞINA KADAR UZADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine vatandaş suçlu
Büyükşehir Belediyesinin plansız çalışması nedeniyle Mudanya-İzmir Kavşağında keşmekeşe dönen trafik için Başkan Altepe vatandaşı suçladı. Altepe, “Biz alternatif yolları belirledik ama vatandaş nedense kullanmadı” dedi.
 

 

 

Büyükşehir Belediyesi bir kez daha hesapsız ve zamansız işleri nedeniyle kamuoyunun hedefi durumuna geldi. Yanlış yere yapılan stadyumun ulaşım sorunun çözmek için Ramazan ayında Mudanya-İzmir Kavşağı’nı trafiğe kapatan Altepe yönetimi, vatandaşları isyan ettirdi. Bursa İzmir yolu ile Mudanya yolunun kesişim noktasında yer alan, yükseklik ve genişlik olarak ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı,  Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yenilenme kararı alındı. Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın Stadyum bağlantı yolları ile birlikte bölge trafiğine hizmet edecek şekilde yeniden projelendirildi.  Projenin çalışmalarına büyük bir aceleyle Ramazan ayı içerisinde başlandı.

VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

Recep Altepe yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya-İzmir yolu kavşağındaki yenileme çalışmalarını Ramazan ayı içinde başlatınca bir kez daha vatandaşların ve kamuoyunun hedefi haline geldi. Bölgedeki trafik sıkışıklığını gidereceği öne sürülen yeni kavşakla ilgili mimari tartışmalar hala devam ederken, uygulamanın zamanlaması adeta vatandaşı çıldırtıyor. Kilometrelerce uzayan araç kuyruklarında beklemek zorunda kalan vatandaşlar, en azından bu çalışmanın Ramazan ayı sonrasına bırakılmamasının gerekçesini merak ediyor. Yeterli alternatif yol oluşturmadan Bursa’nın en önemli 3 arterinden birinin kapatılmasının büyük bir hata olduğu vurgulanırken, araç yoğunluğunun da Orhaneli yoluna kaydırılmasının da büyük hata olduğu ifade ediliyor.

ALTEPE MECLİSTE YANIT VERDİ

Kamuoyunda büyük tepki çeken kavşak çalışması ile ilgili uygulamalar Büyükşehir Meclisi’nde de ana gündemi oluşturdu. Meclis üyelerinin konuyu gündeme getirmesi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı’ndaki imalat çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini açıkladı.

“ÇALIŞMA KAÇINILMAZDI”

Mudanya Yolu’ndaki kavşak çalışmasının kaçınılmaz olduğunu, yaşanan sıkışıklığının alternatif yolların kullanılmaması ve trafik yönlendirmelerine uyulmaması neticesinde gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, “Kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandığında, hem stadyuma bağlantı yollarına kavuşmuş olacağız hem de Dikkaldırım, Orhaneli Yolu ve çevre bölgelerle olan trafik akışı sıkıntısız bir hal alacak. Kavşağı kullanan vatandaşlarımız dua edecek” dedi.

SIKIŞIKLIĞIN SORUMLUSU VATANDAŞMIŞ

Altepe, yaşanan sıkışıklığın kendilerinden değil kurallara uymayan ve yönlendirmeleri takip etmeyen vatandaşlardan kaynaklandığını savundu. Başkan Altepe, Mudanya ve İzmir yollarında Mudanya Kavşağı düzenleme çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini duyurdu. Trafik işaretlerine uyulmaması ve alternatif yolların değerlendirilmemesi sonucunca yaşanan keşmekeşe yönelik daha önce tüm tedbirlerin alındığını ve bunun halka duyurularının yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Köprü inşaatıyla ilgili ilk günlerde yan ve serbest yollar planlandı. Trafik yönlendirmeleri planlandı. Bunların halka duyuruları da yapıldı. Fakat her nedense aldığımız tüm tedbirlere rağmen çalışma bölgesinde yoğunluk oluştu. Alternatif yönlendirmeleri daha da belirginleştirerek, tedbirleri biraz daha genişleterek en fazla birkaç gün içinde trafiği normal seyrine çekmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

OKULLAR AÇILMADAN TAMAMLANACAK

Başkan Altepe, yıllardır düşünülüp de yapılamayan yatırımlar arasında yer alan Mudanya Kavşağı’nın tamamlandığında bölge trafiğini ciddi anlamda rahatlatacağını söyledi. Bugün mevcut köprülü kavşağın Dikkaldırım ve Orhaneli yolları arasındaki akışta yetersiz kaldığını belirten Başkan Altepe, okulların kapanmasını fırsat bilerek Bursa’yı bu sıkıntıdan kurtarmak istediklerini ifade etti. Yeni kavşak çalışmalarının Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’yle ortaklaşa yürütüldüğünü, konunun uzmanlarının uygulanabilir planları aylarca çalışarak hazır hale getirdiğini ve imalatın başladığını belirten Başkan Altepe, “İnşallah okullar açılmadan, yaz aylarını sonuna doğru yeni kavşağımızın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Burası tamamlandığında, 50 bin nüfuslu Dikkaldırım Mahallesi’ne direkt geçişi mümkün kılacak. Hem Bursa-İzmir, Bursa-Mudanya hem de Acemler ve Orhaneli Yolu istikametlerinde sıkıntısız geçiş sağlanacak. Ayrıca köprü altındaki yollar da 2’şer şerit yerine 4’er şerit olarak planlandı. Bu da direkt seyahatlerde önemli bir kazanım olacak” şeklinde konuştu.

KAVŞAK İNŞAATI KAÇINILMAZDI

Başkan Altepe, Mudanya Kavşağı inşaatının Bursa için kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bu konuda Demirtaş Kavşağı’nı örnek gösterdi. Demirtaş Kavşağı’na da zamanında çeşitli nedenlerle karşı çıkıldığını fakat imalatın bitmesinin ardından eleştirilerin yersiz olduğunun görüldüğünü kaydeden Başkan Altepe, Mudanya Kavşağı’nda da benzer durumların yaşanacağını savundu. Başkan Altepe, “Demirtaş Kavşağı’nda da itirazlar edildi, sıkıntılar fakat yapıldı da ne oldu? Daha önce herkes yarım saatini o kavşakta kaybediyordu, şimdi gelen geçip gidiyor. Var mı şikâyetçi olan? Yok! Mudanya Kavşağı’nda da benzer durum yaşanacak. Yol yapıldıktan sonra inşallah yaşanan rahatlamayı hep birlikte gözlemleyeceğiz. Yolun 4 şeritli gidiş ve geliş yönlerine, bağlantı kanallarına baktığınız zaman heyecanlanıyorsunuz. Bir an önce bitmesi lazım ki içinden geçelim ve fikrimiz değişmiş olsun. Halkın duasını almış olalım” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN’DEN KAVŞAK TEPKİSİ

Son seçimde Recep Altepe’nin karşısında Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan eski İMO Başkanı Necati Şahin de yapılan çalışmaya sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. Mübarek Ramazan ayında trafiğin Çin işkencesine çevrildiğini dile getiren Şahin, çalışmanın bayram sonrasına bırakılması gerektiğini vurguladı. Şahin’in sosyal medya hesaplarından yaptığı itirazlar şöyle, “Mübarek ramazan ayının bu sıcak günlerinde Bursalılara Çin işkencesi gibi, trafik işkencesi çektiriliyor... Bursa-Mudanya köprülü kavşağının ana fonksiyonunda hiç bir değişiklik yapılmadan kavşak yenileme çalışması yapılıyor... Tek farkı stat bağlantı yollarının ilave edilmesi... Mudanya köprülü kavşağı yıkılmadan da stat bağlantı yolları pekâlâ yapılabilirdi... İnşaat süresince bile olsa Mudanya’dan gelen trafiği Orhaneli kavşağına yönlendirilmesi büyük YANLIŞ... Bu uygulama derhal durdurulmalıdır... Mevcut köprülü kavşak yıkılmadan derhal trafiğe açılmalıdır... Mudanya kavşağına inşaat süresince kullanılmak üzere hemzemin kavşak düzenlemesi yapılmalıdır... Mudanya köprülü kavşağın yıkılması bayram ertesine ve hemzemin kavşak düzenlemesinden sonraya bırakılmalıdır... Umarım sayın ilgililer bu ikazlarımızı dikkate alırlar.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.