SON DAKİKA
Hava Durumu

Zoru başardık sıra kolayında

-Sercan Güler  Mücadeleci oyunu ve hırsıyla bu sezon rakiplerine kolay gol şansı tanıma

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zoru başardık sıra kolayında
-Sercan Güler 

Mücadeleci oyunu ve hırsıyla bu sezon rakiplerine kolay gol şansı tanımayan ve 11 haftada yalnızca 2 kez mağlup olan Bursaspor’da gol yollarındaki sıkıntı devam ederken, kilit pasları atacak oyuncunun eksikliği ve kanatlardan Timsah’ı pozisyona sokacak yetenekli bir ayağın takımda yer almaması Bursaspor’un devre arasında 2 transfer yapmasını zorunlu kıldı. Geçen sezonların aksine kaybetmemeyi öğrenerek zor olanı başaran Timsah,  2 transfer yaparak rakiplerine ikinci yarıda diş söktürmek transfer için yoğun mesai harcayacak.

Spor Toto Süper Ligi’nde 11. hafta geride kalırken önceki gün Trabzonspor deplasmanında geriye düştüğü maçı 1-1’ e getirerek maçı tamamlayan yeşil-beyazlıları bu sonuçla birlikte son 4 haftada 8 puan toplarken, yeşil-beyazlıların geride kalan sezonların aksine son ana kadar savaşan yapısı ve rakiplerine galibiyet şansı vermemesi dikkat çekti. Lider Başakşehir’in ardından ligin en az mağlup olan takımı olan Bursaspor, 11 haftada rakiplerine yalnızca 2 kez mağlup oldu. Son 4 haftada 2 galibiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayan Timsah rakiplerine kolay gol şansı vermemesi ile de dikkat çekti.
CHEDJOU’YA NAZAR DEĞDİ!
Dengeli başlayan maçta, Bursaspor’un en formda isimlerinden olan Aurélien Chedjou’nun hatası Trabzon’a davetiye çıkardı. Maçın 25. dakikasında kaleci Okan Koçuk’a atılan geri pas sonrasında baskı yiyen yeşil-beyazlılar topu Chedjou ile buluşturdu, savunmadaki başarısından ziyade topu oyuna sokacak en doğru ayak olan Chedjou sağdan merkeze doğru çıkardığı topa yetişemeyen Ertuğrul Ersoy’un ardından Trabzonspor derslik bir gol attı. Defans hattında Burak Yılmaz’ın tipik savunmanın arkasına yaptığı koşular dikkat çekerken 2 pozisyonda Bursaspor zor anlar yaşadı, Burak’ın bir golü ofsayt nedeniyle iptal edilirken bir diğer karşı karşıya kaldığı pozisyonda ise şans Bursaspor’un yanında oldu. Ligin en çok gol atan takımlarından biri olan Trabzonspor karşısında birkaç pozisyon haricinde yeşil-beyazlıların gol şansı tanımaması sevindirdi.
BEKLER KANAT OLDU, TRANSFER ŞART
Yusuf Erdoğan’ın formsuzluğu nedeniyle kadroya bile alınmaması, Kembo’nun futbolla alakasının kalmaması nedeniyle kanat pozisyonlarında elinde koz kalmayan Samet Aybaba asıl mevkisi sol bek olan Iasmin Latovlevici’yi sol açıkta sahaya sürdü. Sağ bek olan yetişen Burak Kapacak ise hızı ve çabukluğu ile bu sezon adeta sağ açığı kaptı. Alanyaspor maçında gol ile tanışan Latovlevici moralli çıktığı maçta kanat mevkiinde bekleneni veremedi. Öte yandan Burak Kapacak ise hırsı ve isteğiyle tüm gücünü sahaya yansıtırken tecrübe eksikliğine bu maçta da yenik düştü. Bursaspor’un devre arasında kanat pozisyonuna seri ve yetenekli bir ismi kadrosuna katmak için girişimlere devam ediyor.
KİLİT İSİM YOK!
Kanatları sorunlu olan yeşil-beyazlılarda orta sahada kilit pasları atacak ismin henüz takımda olmaması dikkat çekti. Aytaç Kara, Badji ve ’10 numara’ pozisyonunda başlayan Tunay Torun maç genelinde istenilen pas trafiğini hücum hattında kuramadı. İkinci yarıda sorumluluk alarak defansın arkasına attığı şık pasla Latovlevici’yi topla buluşturan Aytaç’ın pası takdir toplarken maç genelinde Trabzon defansını tehdit edecek paslar atılmadı. Alanyaspor ve Erzurumspor’un ardından 9 golle ligin en az gol atan takımlarından olan yeşil-beyazlıların bu istatistiği de ’10 numara’ pozisyonuna yeni bir ismin katılması gerektiğini en büyük ispatı oldu.

http://sehirmedya.com/bursaspor-haberleri/timsah-buyuk-avantaj-yakaladi/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.