SON DAKİKA
Hava Durumu

Mazbata tamam ama…

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 21:30
İstanbul’da günlerdir devam eden sayımların tamamlanmasının ardından CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün mazbatasını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gideren görevi de devralan İmamoğlu, 17 gün sonra koltuğa oturdu. Ama henüz seçim süreci tamamlanmadı. AK Parti’nin olağanüstü itirazının ardından MHP’de seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ya olağanüstü itirazda bulundu.

Büyük ihtimalle cumartesi günü YSK toplanarak bu itirazları değerlendirecek. Sonucun ne olacağını görmek için iki gün daha beklememiz gerekecek. Ancak burada AK Parti’nin İstanbul’da 17 günlük süreci çok doğru yürütemediğini söylememiz lazım.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz süreç içinde hemen hemen her gün ekrana çıkıp açıklamalarda bulundu. Oysa itiraz süreci devam ediyordu ve sayımlarda yapılıyordu. Ali İhsan Yavuz, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun daha çok ekrana çıkmasına daha çok meydanlarda konuşmasına adeta çanak tuttu.

Yavuz adeta İmamoğlu’ndan sözüm ona kahraman çıkarmaya çalışan kesimlere çanak tutmuş oldu. Oysa süreci resmi işlemler üzerinden yürütmek en doğrusu olabilirdi. Her adımının her sözünün kurgulanmış olduğu net görünen İmamoğlu, bu durumu oldukça iyi kullandı. 4 ay önce kimsenin ismini bilmediği İmamoğlu, bugün Türkiye’nin en çok tanınan simalarından biri haline geldi. Bunu kendisi değil rakipleri sağladı.

İstanbul seçimiyle ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti ve MHP’nin itirazları var. O itirazların içinde ne var şu an için bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey İstanbul’da AK Parti ve MHP’nin seçim öncesi ve seçim günü doğruları yapmadığıdır.

Oyların çalınması, oyların iptal edilmesi, tutanaklarda oy kaydırma yapılması tamamen sandık başındaki müşahitler ve partililerin ciddiyetsizliğinden kaynaklanıyor. Yine seçmen nakliyle ilgili İstanbul teşkilatlarının seçmen listeleri askıya çıktığında gereken hassasiyeti göstermemelerinden kaynaklanıyor.

Oysa AK Parti teşkilatları bu konuda çok tecrübeli ve çok yetkin teşkilatlar. Bu durum yaşanıyorsa bunun en hafif açıklaması ciddiyetsizlik olur.



 

Sonuç olarak İmamoğlu mazbatasını alıp görevine başladı. Tüm gözler ise muhtemelen cumartesi günü yapılacak YSK toplantısına çevrildi. YSK çok kritik bir karar verecek. Başvuruları kabul edip seçimi yenileyebileceği gibi reddedip Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını kesinleştirebilir.

Tüm bu süreci göz önüne aldığımızda ilk kez bu kadar kötü bir seçim süreci yaşandı. İstanbul seçimleri karar ne olursa olsun uzun zaman tartışılıp hafızalardan silinmeyecek. Önümüzdeki günlerde çok daha hararetli tartışmaların içinde bulacağız kendimizi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.