SON DAKİKA
Hava Durumu

Mebus pazarı

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2019 20:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 20:39

      Kurulması beklenen yeni partilerden biri resmi olarak hayata geçti. Ahmet Davutoğlu’nun partisi kuruldu. Fikrimce bu parti ölü doğdu. Nedenini soracak olursanız, onların kalemini baştan kırdıklarını geçen yazımızda; (CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in “Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye'nin bir ‘Temiz eller operasyonuna' ihtiyacı var.” Dedi.) şeklindeki sözlerini örneklerden biri olarak göstermiştik. Tabii burada Gül’ü “tenzih etme” endişeleri de devreye giriyor. Hayli çetrefilli bir mevzu açıkçası. Çünkü neye el atsalar bir çapanoğlu var altında.

Yeni partilerin ortaya atılması olayını birçok köşe yazarı yorumladı. Aşağı yukarı herkes yeni partilerin Ak Partiye bir nebze olsun zarar verebilmek amacıyla kurulduğunda hem fikir. Esas desteğin Babacan’ın kuracağı parti için saklandığı da malum. Perde arkasında ipleri elinde bulunduran şahsın ne yapacağını bilmiyoruz. Nasıl bir strateji öngörülüyor? Bu sorunun cevabını kısa süre sonra alacağız.

Ne var ki, Abula’nın söylediği şeyler hayli ilginç. Çıktığı bir TV programında buna sormuşlar;

“Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?”

Bu da “Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim.” Diye cevaplıyor. Ardından da ilave ediyor;

“Ben bunu Sayın Kılıçdaroğlu’ndan nasıl gidip istediysem benden de Sayın Babacan veya Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim.”

Bunlar mebus ticaretiyle geçiniyorlar. Vatandaşın hangi partiye oy verdiği önemli değil bunlar için. Bir oraya bir buraya geçip duruyorlar. Artık menfaatler neredeyse oraya toplu halde taşınıyorlar. Parti bilinci, davaya adanmışlık gibi hasletler bunlarda hak getire…

Bir mebus pazarı kurulmuş. Kime ne kadar lazımsa o kadar veriliyor. Bedeli belli tabii. Maksat “Tayyip’e uyuzluk etmek” ve de baltalamak. Politika ahlakı olmadığı gibi parti ahlakı gibi bir kavram da yok üstelik. Mebus hali kurulmuş kabzımallar habire mebus alıp satıyor.

Seçimlere daha çok vakit var. O zamana kadar neler olur, neler gelir, neler geçer göreceğiz Allah nasip edip de ömrümüz yeterse. Ama falcılığa gerek yok. Bu Paganların planları ve “Gelecek stratejisini Belirleme” sanal makinesinin belirlediği stratejiler pek işe yaramıyor Türkiye üzerinde.

Yeter ki Ak Parti stratejilerini iyi gözden geçirsin ve hataları telafi etsin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.