SON DAKİKA
Hava Durumu

Meczup üzerinden istismar siyaseti!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2021 20:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 20:00

CHP yöneticilerinde Atatürk istismarı üzerinden siyaset gerçekten genlere işlemiş, iflah olmaz bir hastalık haline gelmiş durumda. CHP’nin gerçek sahibi olan seçmeninin samimiyetinden şüphe etmiyoruz tabi ancak yöneticilerinin samimiyetsizliğini kendi tabanları da net bir şekilde görüyor. 
Şimdi önceki gün meczubun biri Heykel , Atatürk heykelinin önüne giderek mermer bloğa çekiçle saldırmış. Aklı başında bir insanın asla yapmayacağı bir şey. Aklı başında kimsenin de aman ne iyi etmiş demeyeceği bir durum. Heykele saldırmak ancak ruh hastalığını gösteren, meczupluk göstergesi olan bir şeydir. 
Meczup çekiçle mermere vururken hemen ilerisinde Tarihi Valilik Binası önünde görev yapan çevik kuvvet polisleri ve bekçiler anında meczuba müdahale etti ve etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. 
Haberi ve olayı gören hemen hemen herkes bu girişimde bulunan kişinin akli dengesinin bozuk olduğunu düşünür. Raporu bile olmasa delidir bu şahıs. Hastalıklı bir ruh halinin dışa vurumudur bu. Öyle görürsünüz Allah şifa versin dersiniz geçen gidersiniz. 
Ama CHP yöneticileri için istismar yapmak adına bulunmaz fırsat. Bir delinin peşine düşüp aman Allah’ım neler yazdılar. 


İşte birkaç örnek:


CHP Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz:

“BU ZİHNİYETE LANET OLSUN! Bursa Heykel’de Atatürk anıtına balta ile yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırı bir meczubun bilinçsizce yapılmış bir saldırısı değil, Atamıza yıllardır bilinçli bir şekilde yaratılan düşmanlığın eseridir. Bu provokasyonlar için gücü kimden aldığınızı biliyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ve sevgisini hiç bir yerden silmenize izin vermeyeceğiz.”


CHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş: “Bursa’nın merkezinde Atatürk heykeline saldıranı ve bu tarz saldırılara cesaret veren zihniyeti şiddetle kınıyorum. Bu ülkenin kalbinden Atatürk sevgisini silmeye gücünüz yetmeyecek, buna izin vermeyeceğiz !.. #MustafaKemalAtatürk”


CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş:

“BU MİLLETİN YÜREĞİNDEN ATATÜRK SEVGİSİNİ SİLEMEZSİNİZ. Yalnızca ülkemiz için değil tüm dünya ülkeleri için çok özel bir yere sahip olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verildiği meydanlar ,anıtlar,dünyanın pek çok yerinde bulunması Atatürk’e duyulan saygının göstergesidir. Bugün Bursa Heykel Meydanı'nda ise bir kişi elindeki balta ile Atatürk heykeline saldırdı.Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Atatürk sevgisini, ismini hiç bir yerden silemeyeceksiniz, silmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.Bu tür eylemlere ve provokasyonlara ne biz nede bizden sonraki nesiller asla müsade etmeyecektir.”


CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz: “Bursa Heykel’de Atatürk anıtına saldırı düzenlendi... O baltayı tutan kansızın eli sıradan bir unsur... O ele, o baltayı tutma cesaretini verenlerle bizim hesabımız... Alçaksınız, nankörsünüz ve yok olmaya mahkumsunuz...”


Hepsi öyle değil tabi. İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer ve Gemlik Belediye başkanları delinin peşine takılmamışlar. 
Meczubun biri üzerinden bu siyaseti yapan örneğin Hayri Türkyılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ten pek hazzetmediğini net gösteren İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu daha geçen hafta Mudanya’da ağırladı ağzı kulaklarına varırcasına mutlu bir şekilde. Türkyılmaz, Atatürk isminden neden rahatsız oluyorsun diyebildi mi acaba Canan Kaftancıoğlu’na. Neyse uzatmayalım. 
CHP’lilerin devrim yapmaya çalıştığı olayın ardından Bursa Valiliği bir açıklama yaptı. Umarım bu çakma devrimciler bir şey anlamıştır bu açıklamadan. 


Şöyle diyor Bursa Valiliği; “İlimiz Osmangazi İlçesi Hocaalizade Mahallesi’nde bulunan Atatürk Heykeli’ne; 07 Temmuz 2021 günü saat 14.10 sıralarında, elinde keser bulunan M.Y. isimli şahsın zarar vermeye çalıştığının tespit edilmesi üzerine olay yerinde bulunan güvenlik güçlerince şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan ilk incelemede akli dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilen şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Ne diyelim Allah akıl fikir versin!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.