SON DAKİKA
Hava Durumu

Millet ittifakının halkçı uygulamalarla imtihanı…

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2020 19:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2020 19:24

Malum millet ittifakının iki öncü partisi CHP ve İYİ Parti, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar Bursa’da fikir ve eylem birliği içinde.

Madem ittifaklar doğal olanı da bu. Olmayanı ise,  Bursa’da daha çok eski MHP kökenlilerin öncülük ettiği İYİ Parti’nin bugün evirilerek ciddi anlamda sol bir yapıya sol bir akla sahip gibi davranması.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ne yapıyorsa iki gün sonra benzer bir işi de İYİ Parti yapıyor. Açıklamaları birbirleriyle hemen hemen aynı kelimelerden oluşuyor.

Malum uzun süredir bu iki partinin Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan su faturalarıyla ilgili bir algı kampanyası yürütüyordu.

Öyle ki aylarca devam eden ve gerçekleri yansıtmayan bu kampanyanın ardından BUSKİ faturalarından ilçe belediyeleri için toplanan katı atık payları Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kararı ile çıkarıldı.

Bu bedelleri 4 AK Partili belediye peş peşe yaptıkları açıklamalarla almayacaklarını duyurdu. Aslında halkçılıktan dem vuran CHP’li 3 belediyenin bunu yapması beklenirdi. Ancak yapmadılar, yapamadılar. Ciddi bir kaynak var orda ve bundan vazgeçemediler.

Bu kez Mustafakemalpaşa Belediyesi bir kez daha vites yükseltti. 2019 yılı yol yapım katılım paylarını vatandaşlardan almayacağını ilan etti iyi mi?

Millet zor bir süreçten gelirken vatandaşa olabildiğince az maliyet yansıtmak için verilen çabaları Bursa halkı görüyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "2019 yılına ait yol bakım onarım maliyetlerine konu olan, yaklaşık 2 milyon TL’lik Yol Harcamaları Katılım Payı vatandaşlarımızdan tahsil edilmeyecek" dedi.

Böylece vatandaşlar 2 milyonluk bir fatura yükünden kurtulmuş oldu.

Keşke diğer belediyeler de aynı şeyi yapsalar. Ellerinden geldiği kadar vatandaşa destek olsalar. Örneğin konserdi, reklamdı, ziyafetti bu işlerden vazgeçerek, millete direkt dokunan adımları atsalar.

Katı atık bedelleri ile ilgili CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz sosyal medya hesabında tamamen yasa ve yönetmelikler üzerinden bir değerlendirme yapmış.

Büyükşehir’e de eleştirileri var çapsız bir siyasetle bu durumun oluşmasına neden olanlara da.

Oldukça uzun bir değerlendirme yazısı. Okumanızı öneririm.

Siyasetten ayrı tamamen bir kanun yönetmelikler incelenerek ve oralardan örnek verilerek yazılmış bir makale.

Katı atık bedellerinin toplanmaması noktasında CHP ve İYİ Parti’nin bir çağrısını göremedim. Oysa İYİ Parti bunu yapabilirdi. CHP halkçılıktan dem vurmak için yapabilirdi ama yapmadı.

Bir kez daha çağrımı yenileyeyim. Büyükşehir için kızılca kıyamet koparak bu iki parti Osmangazi, Nilüfer, Mudanya gibi yüksek katı atık bedelleri tespit eden belediyelere çağrı yaparak hatta eylem yaparak bu zor süreçte bu bedellerden vazgeçmelerini istemelidir.

Belli merkezlerden Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan operasyonda vekalet savaşçısı olmaktan ileriye geçmeliler…

Madem vatandaştan yanalar, her yerde vatandaştan yana olmalılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.