SON DAKİKA
Hava Durumu

Milletin aklıyla alay etmek!

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2019 21:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 21:37

Türkiye’de hükümet hangi projeyi açıklasa hemen arkasında şöyle olamaz, böyle olamaz tantanası başlıyor bir grup istemezükçüden…
Bu kafa nükleer enerji noktasında Türkiye’nin en az 30 sene gecikmesine neden oldu. Yıllarca her atılan adımı engellemeye kalktı.
 Örneğin Türkiye’nin medarı iftiharı İstanbul 3. Havaalanı kıyametler kopardılar. Daha da özeti milli ve yerli olan her projenin önüne bu istemezük tayfası dikildi. 
Şimdiki hedefleri Kanalİstanbul. Neymiş efendim hiçbir gemiyi oradan geçmeye zorlayamazmış Türkiye. Neymiş beş kuruş kazanamazmış sadece rant projesiymiş. 
Koca Türkiye Cumhuriyeti hesapsız kitapsız iş yapıyor sözüm ona. Bu beyler biliyor koca devlet aklı bunu bilemiyor. Milletin gözünün içine baka baka hükümet yalan söylüyor bunlara göre. 
Bir zamanlar Türkiye’de palavra yatırımlar cennetiydi. Hesapsız kitapsız harcamalar yapıyor, işe yaramayan yatırımlar milletin sırtına yüklenirdi. 
Bundan da bir kesim ciddi paralar kazanırdı. Şimdi o kesimler o palavra yatırımları yapamıyor ve milletin sırtından geçinemiyor. Dert bu. 
Kısa bir süre önce Tank Palet Fabrikası tartışmaları vardı hatırlarsınız. Tank fabrikamızı Katar’a peşkeş çekiyorlar diye yaygara kopmuştu. 
Tarihi boyunca tank üretmemiş sadece palet üretmiş bir fabrikadan bahsediyoruz oysa. Yapılan anlaşma ile o fabrika artık tank yapacak. Üstelik BMC ve Katar öyle memleketi oyalayacak numaralar da çekmeyecek. 
Türkiye’nin kendi uçak fabrikasını kapatanlar, 1960’lı yıllarda tamamen yerli üretilen otomobilin önüne set çekenler, bugün o oyunları yapamıyorlar. Yapamadıkları için de iftira ile algı ile sözüm ona yatırımların önünü kesecekler. 
Bu ülke Kanalİstanbul’u yapar, güzel güzel de işletir. Yok öyle eskisi gibi el pençe duran Türkiye. Hakkını hukukunu her platforma söke söke alan bir devletimiz var artık çok şükür. 
Kimse de bu milletin aklıyla alay etmeye kalkmasın. O millet ki küllerinden bir kez daha zirveye taşıyor devletini. 
Dünün montajcılarının el altından beslediği bir güruhun atarıyla artık geri vites yapacak bir ülke değil Türkiye. Dünyaya kafa tutan bir devletin bu çapulculara pabuç bırakacak hali yok. 
Herkes bunu böyle bilsin!



Koşukavak istifa etmiyor…

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig ekipleri içinde teknik direktörü en fazla eleştirilen ekip hiç kuşkusuz Bursaspor. 
Yalçın Koşukavak Bursaspor basını tarafından aylardır yerden yere vuruluyor. Arkadaşlarımız haksız mı elbette değil. Taraftarda da durum aynı. Koşukavak’ın yaptığı hatalar ona olan güveni sıfıra indiriş durumda. 
Genel olarak Süper Lig hayali kuran Bursaspor’un Koşukavak’la bu idealine ulaşmasının çok zor olduğu görüşü hakim. Bir an önce hoca değişikliği isteniyor. Öyle ki kamuoyunda istifa sesleri yükseliyor sık sık. 
Hafta içerisinde çıkan istifa haberleriyle ilgili iddialar üzerine Koşukavak, “Şimdi öyle bir şey yok. Olsa sizinle paylaşırdık. Şu andaki meselemiz 3 maçı iyi bir şekilde geçip, devre arasında iyi bir derece ile girip, sezon sonu da şampiyon olmak” şeklinde konuştu.
Kısacası istifa etmiyorum en azından devre arasına kadar dedi Koşukavak. 
Yönetimin de hoca değişikliğine gidecek mecali olmadığına göre, ümit ediyoruz ki bu aradaki 34 maçı Bursaspor kayıpsız atlatsın ve iddiasını ikinci yarıya taşısın. 




Mudanya’nın sırtına 1,5 milyonluk yük!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye vererek Güzelyalı Yüzme Havuzunun devrini sağladı. 400 bin lira civarında da ecrimisil alacak. 
Son günlerin olay adamı Hayri Türkyılmaz’ın üst üste açıklamaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis toplantısında bu konuya açıklık getirdi. Türkyılmaz’ın “Mudanyalının hakkını koruyorum” sözleriyle doğruyu söylemediğini vurguladı. 
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, sanki ortada bir hırsızlık bir yanlışlık varmış gibi ‘Mudanyalının hakkını savunurum’ anlamındaki açıklamayla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını dile getiren Başkan Aktaş, sırf bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için açıklama yapma gereği duyduğunu vurguladı.
Havuzun yıllık 1 milyon 400 bin liraya yakın masrafının olduğunu bu yükü sırtlarından alan Mudanya Belediyesi’nin üstlenmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Daha önemli ve ders niteliğinde sözler de söyledi Aktaş. ‘Mahkemeye gitmeye gerek olmadan talep etseydi zaten verirdik havuzu’ ifadelerini kullandı. 
Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş için çalıştığını ve ilçelere yaptıkları yatırımları ilçe belediyelerine devrettiklerini vurguladı. 
Önemli de bir göndermede bulundu Başkan Aktaş, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 5 yıldır nelerle uğraştığını kamuoyunun yakından bildiğini söyledi. 
Mudanya Belediyesi’nin 2012 ve 2016 yıllarını kapsayan dönem için ‘bizim yerimizde işgalsiniz’ diye Büyükşehir aleyhine 1,5 milyon liralık ecrimisil tahakkuk ettirdiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi benim şahsi belediyem değil. Bu parayı da cebimden ödemeyeceğim. Bu milletin parasını ödeyeceğim. Ve bende buradan Bursalılara Hayri Türkyılmaz’ı şikayet ediyorum. Çünkü siz gerçekten hakkınız olmayan bir parayı talep ediyorsunuz” diyerek yaşanan vahameti gözler önüne serdi. 
Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Havuzunu işletmesinin imkanı yok aslında. Kısıtlı bütçesiyle yatırım yapamayan bir belediyenin 1,5-2 milyon lirayı bu havuz için harcamasının anlamı ve izah edilir tarafı da yok. Sonunda mağdur olan yine Mudanyalı olacak. 
Ne yazık ki Mudanya hem seçilmişler hem atanmışlar noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor ve her geçen gün ileriye gideceğine geriye gidiyor. 
Tüm bunlar bir yana Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’da 6 yılını doldurmasına kısa bir süre kalmasına rağmen daha elle tutulur ciddi bir proje yapamamış olması tartışılmalıdır. Hem gelen yatırımları engellemeye kalkacaksın hem de kendin yapmayacaksın. Bunun izahı Mudanyalılara yapılmalı. AK Parti ve MHP’nin de bu anlamda Türkyılmaz’ı yerel siyasette zorlamaları şart!


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.