SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Eğitim’den güzel hareketler!

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2021 19:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 19:24

Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa’da bir çok alanda önemli çalışmalara imza atıyor. Her gün gazetelerde ve haber sitelerinde Bursa’daki öğrencilerimizin ve okullarımızın başarılarını duyuyoruz. 


Milli Eğitim konusu memleketimizin en önemli konusu olduğundan genel olarak eleştiriler üzerine eğitim alanını gündeme getirsek de son yıllardaki çalışmaların sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başlıyoruz anlayacağınız. 
Milli Eğitim’de yapılanlar ve edilenler başka bir yazı konusu olacak. Bu yazımın konusu ise işte o çalışmalardan biri olan velilerin de eğitimiyle ilgili başlatılan bir uygulama. 

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü,  özel eğitim alanındaki öğrencilerinin velilerine, çocuklarının eğitim gördüğü okullarda halk eğitimi merkezleri tarafından açılan meslek kurslarıyla kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bilgi ve beceriler kazandırıyor. 

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim gördüğü okul/kurumlar ile gerekli planlamalar yapılarak, zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış özel eğitim ihtiyacı olan tüm bireyler ile bu bireylerin velilerinin talepleri doğrultusunda kurslar açıyor. 

Keşke uzun yıllar önce yapılmış olsaydı ama başlaması açısından çok önemli bir adım ve bu gerçekten çok önemli bir gelişme. 

Hayat boyu öğrenmeye katılım ve yaygın eğitim hizmetlerine erişimin sağlanmasına yönelik açılan kurslara devam eden özel eğitim ihtiyacı olan tüm bireyler ve bu bireylerin velileri, açılan meslek kurslarında kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

 İşte bu uygulamanın başlatıldığı eğitim kurumlarından biri olan Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Okulunda özel eğitim alan öğrencilerin velilerine yönelik Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde geleneksel el sanatları ve yağlı boya resim alanlarında kurs veriliyor. 

Buradaki en önemli detay, özel eğitim gerektiren öğrencilerin velilerinin zaten yanlarında olması ve onları bekliyor olmaları. İşte o boşa geçen zamanlarında veliler de kendilerini geliştirecek kursalar devam ediyor. Bu talebin velilerden geliyor olması da önemli. 

Bu çalışmayı başlatan ve projenin hayat bulmasında katkısı olan tüm eğitimcileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kutlamak gerekiyor. Üstelik başka alanlarda da benzer örneklerin hızla arttığını söylemeliyiz. 


Bursa’daki eğitim kurumlarında ve eğitim anlayışında güzel gelişmeler oluyor. Dileriz bu çalışmaların sayısı da alanı da hızla gelişir.  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.