SON DAKİKA
Hava Durumu

Moral iyileşmenin büyük kısmı

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2021 20:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 20:40

Hepimiz biliriz ki moral kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın önkoşuludur. Stres ve üzüntü ise pekçok sağölık sorununu da tetikler. Bunu halktan birileri olarak bizim söylememiz dışında doktorlar da böyle ifade ediyor. Fitoterapi uzmanı Dr. Şenol Şensoy’un kanser tedavisinde ana unsurlarından birinin moral-motivasyon olduğunu anlattığı açıklamasını da bu nedenle çok kıymetli buluyorum. 
Tedavide motivasyonun çok önemli olduğunu anlatan Şensoy, hastaların ne kadar güçlü olması gerektiğini şöyle anlattı: “Tedavisi olmayan bir hastalık yoktur, öncelikle bunu kabullenmemiz lazım. Ve her kanser hastasının da hastalığa yakalandıktan sonra, teşhisi ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra mutlaka bu hastalığı yeneceğim ve iyileşeceğim umudu ile bakışı ile mücadeleye başlaması gerekiyor.”
Şensoy, sözlerini Dünya Sağlık Örgütü’nün internet sitesinde yayınlanan 4. Evre kanser hastasıyken iyileşen birinin kelimeleriyle de destekliyor: “Ben kanser oldum ama benim ölüm sebebim kanserden olmayacak, ben bunu hissettim ve mücadele ettim, savaştım, kazandım.”
Bizler de çevremizdeki kanser hastalarına şunu diyebiliriz: “Siz de umutsuzluğa kapılmayın savaşın. Hastalığı yenmek için mutlaka o iradeyi o mücadeleyi ortaya koymak gerekir. Tedavi yöntemleri bunun yanında ikincil faktörlerdir. Bunu bu şekilde kabullenmeliyiz. Bir kişi eğer hastalığı yenme konusunda inancında bir sıkıntı varsa o hasta tedavi konusunda çok zorlanacaktır.”
Dünyamızın yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp sağlıkla birbirimizi kucaklayana kadar motivasyonumuzu yüksek tutmalı, birbirimize de destek olmayı ihmal etmemeliyiz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.