SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'nın Alinur Aktaş'ı var!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2019 19:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 19:26

Bugün Bursa’nın en talihsiz ilçesi hangisi deseniz açık ara Mudanya’dır. Maalesef hem seçilmiş hem de atanmışlar açısından bir türlü yüzü gülmüyor Mudanya’nın. Kısır siyasetin, kısır çekişmenin ötesine geçemiyor ve maalesef gereken özeni ve yatırımı bir türlü alamıyor.

2014 yılında CHP 25 yılın ardından konjonktürden de yararlanarak Mudanya’da iktidarı ele geçirdi. Hayri Türkyılmaz, bol keseden vaatlerde bulunarak kitleyi konsolide etti ve başkanlık koltuğuna oturdu. 5 yıllık bir dönemi sadece kavga ederek, hırlaşarak ve doğru düzgün tek icraat yapmadan geride bıraktı.

Bu 5 yıllık süreçte ilçedeki muhalefet ne yazık ki vatandaşı ikna edecek çalışmalara imza atamadı. Partilerin aday seçimleri de göz göre göre hatalı olunca, Türkyılmaz bunca kötü yönetimine rağmen tabir yerindeyse göbeğini kaşıya kaşıya farkı iki katına çıkararak bir kez daha o koltuğa oturdu.

 6 yıl geride kalıyor. Yapılmış bir hizmet yok. Geriye dönüp baktığımızda her sıkıştığında sadece Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alıp polemik yapan, bir türlü icraata gelemeyen bir belediye başkanı var Mudanya’nın…

Hizmet almak için Büyükşehir Meclisi’ne gitmeye bile gerek duymayan, hariçten gazel okuyarak sözüm ona ilçenin hakkını yedirmeyen, ilçe adeta dökülürken kendisini leke tutmaz kumaş sanan bir vakayla karşı karşıyayız.

Mudanya bugün hizmet alamayan, hızla geriye giden, hak ettiğinden uzak, bakımsız bir şehir haline gelmiş durumda. Oysa Mudanya Bursa’nın belki de en güzel ilçesi…

İşte bu gidişe Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş el koyuyor. Birkaç gün önce gazetecilerle yaptığı buluşmada Mudanya’ya seçimde söz verdim stadyumu kaldırarak yerine katlı otopark ve üstünün yaşam alanı olduğu bir yatırımı kazandıracağız açıklaması geldi.

Mudanya’nın kalbi olan Halitpaşa Mahallesi’nde yer alan ve görüntüsüyle ilçeye yakışmayan stadyumun bulunduğu alanın yer altı otoparkı ve ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak ilçeye kazandırılması için proje çalışmalarının başladığı açıklandı.  

Proje kapsamında merkez dışındaki bir alana modern bir stadyumun yapılması öngörülürken, merkezdeki stadyumun bulunduğu 12 bin metrekarelik alana da yer altına 2 katlı ve yaklaşık 800 araç kapasiteli otopark yapılması öngörülüyor.

Yer üstünde hiçbir yapılaşmaya müsaade etmeyecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu alanı vatandaşlar için dinlenme alanları, yürüyüş yolları, koşu parkuru ve peyzaj düzenlemeleri ile ayrıcalıklı bir yaşam alanına dönüştürecek.

Yani Mudanya'da da Alinur Aktaş dönemi şimdi başlıyor...

Spor Bakanı ile yapılacak görüşmede bu konu gündeme alınarak kısa zamanda çözülecek. Kırsaldaki Büyükşehir yatırımları da devam ediyor. Yani Mudanya’da ne yapılıyorsa Büyükşehir Belediyesi eliyle yapılıyor.

Türkyılmaz’ın harabeye çevirdiği şehri Alinur Aktaş yeniden ihya etmek için canla başla mücadele ediyor. Önümüzdeki günlerde Mudanya için başka projelerin de kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

Büyükşehir bunlarla uğraşırken Mudanya Belediye Başkanı söz verdiği trafik sorununu çözme ve otopark yapma vaatlerini unutup, Güzelyalı Meydanı’na kaçak restoran yapmakla meşgul oluyor. Milletin kaynaklarını havai fişek patlatmaya, konser festival gibi işlere aktarıyor.

Bir yılda toparlayıp 2 yılda tamamlayacağım dediği ve yüz yıllık hayal olarak tanıttığı Yıldıztepe Projesi aradan 4 yıl geçmesine rağmen açılan iki çukurdan ibaret kaldı.

Sözün özü çok şükür ki Mudanya'nın da Alinur Aktaş'ı var… 

Stadyum katlı otoparkı ve sosyal yaşam alanı Mudanya’ya şimdiden hayırlı olsun!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.