SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya ve Bülent Erden Bey

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2020 20:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 20:43

Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bir önceki dönemde en büyük avantajı karşısında ciddi bir muhalefetinin olmamasıydı. 

Tabiri caizse Hayri Başgan köpeksiz köyde değneksiz gezdi 5 yıl boyunca. Siyasi partilerin yapması gereken muhalefeti de bir iki gazeteci yaptı. 

Hayri Başkan astı kesti biçti kendine göre dizayn etti belediyeyi de Mudanya’yı da. Karşısında dikilen bir tek siyasetçi olmadı, olamadı. 

Daha kötüsü geçen yıl yapılan mahalli idareler seçimlerinde karşısına ciddi bir aday çıkaramadı yerel muhalefet. 

Öyle ki Hayri Türkyılmaz herhalde Türkiye’nin en rahat seçim kazanan belediye başkanı oldu. Propaganda bile yapmadı. Beş kuruş para harcamadı. 

Tam 5 yıl boyunca tek çivi bile çakmadan oy artırarak farkı ikiye katlayarak seçilebilmek gerçekten akıl almaz bir durum ve bunun sorumlusu ya da başarısı Hayri Türkyılmaz’a ait değil. 

Son genel seçimlerin Mudanya için tek kazancı hiç şüphe yok ki Cumhur İttifakı listelerinden Meclise giren MHP’li Bülent Erden bey. 

Seçildikten sonra adeta atom karınca gibi Mudanya’nın her sorunuyla yakından ilgilenen, Meclisi haksızlıklara karşı adeta inleten Bülent Erden bey, Hayri Başgan’a da kolay bir dönem geçirmeyeceğini ve o koltukta rahat oturamayacağını geçen bir yıllık sürede gösterdi. 

Milletin yanında halkın dertlerine tercüman olan, haksızlığı hukuksuzluğu yüksek sesle haykıran Bülent Erden bey, bu süreçte Mudanyalıların da gönlünü kazanmayı başardı. 

Bülent Erden Bey hafta başından itibaren sosyal medyadan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a halk adına hesap soruyor, denetliyor. 

“Yazık Mudanya’nın bir yılını daha heba ettin“

Başlığını taşıyan itirazlarını dile getiren Bülent Bey, Hayri Trükyılmaz’ın yerine getirmediği vaatlerini sık sık kamuoyuna aktaracağının bir kez daha altını çizdi. 

 MHP meclis üyesi Bülent Erden sosyal medyadan başkan Hayri Türkyılmaz’a sert sözlerle yüklenirken, kapalı pazaryeri, cem evi ve Yıldıztepe gibi projelerindeki hazin durumları halkla paylaşmaya devam ediyor. 

İşte Bülent beyin sert muhalefetini sürdüreceğini ortaya koyan ve haftabaşı sosyal medya hesaplarından yayınladığı o metin: 

“Doğruların yanında, yanlışların karşısında eksiklerinin tamamlayıcısı olacağımızı söylemiştik. DİNLEMEDİN

Mecliste mikrofonumuzu kapattırdın.

1 senelik hizmet döneminiz 14 gün sonra doluyor.

Bu süre içinde yaptığınız yanlışlar, yapamadıklarınız, yapamadıklarınız konusunda 14 gün boyunca kamuoyunu bilgilendireceğim.”

Bülent Bey söz verilmesine rağmen yapılmayan vaatleri her gün sosyal medya hesabından paylaşıyor. MHP ve Bülent Erden beyin Mudanya ile ilgili önümüzdeki süreçte muhalefeti daha da sertleştirmesi ve Mudanya için Türkyılmaz’ı hizmet etmeye zorlamasını izleyeceğiz. 

Kongre sürecinde olan AK Parti’nin de önümüzdeki süreçte Türkyılmaz’a karşı ciddi bir muhalefet başlatmasını bekliyoruz. 

Mudanya maalesef Türkyılmaz’ın saplantıları nedeniyle Bursa’nın son 6 yılda en az hizmet alan gittikçe geriye giden bir ilçesi haline geldi. 

Türkyılmaz, iki konser iki tiyatro ve havai fişek gösterisi ve bol kavgayla süreci yürütmek istese de bir önceki dönemdeki rahatı bulamayacağı ortada.

Bu süreçte CHP’de de her he kadar il yönetiminde gücü artsa da karşısında da büyük bir muhalif kanat oluştuğunu söyleyebiliriz. 

Buna milletvekillerini de eklediğiniz de zor bir dönem yaşayacak Hayri Başgan. Hakkındaki soruşturmalar da cabası. 

Bugüne kadar belli kesimlerle gizli ittifakı ile bugüne gelse de artık zor günler Hayri Başgan’ı bekliyor. Öyle cittaslow falan hikayeleri ile kimse avunmaz. Ya doğru düzgün hizmet edecek ya da bu şarkı yakın bir zamanda bitecek.

Allah korusun bunlardan ülkemizi!

Koronavirüsle mücadele ederken bu ülke maalesef içindeki virüslerle de mücadele etmek zorunda. Malum koronavirüs birinci gündemimiz. 

Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanları ile birlikte hükümet de olağanüstü bir süreç yürütüyor. Ancak ne yaparsanız yapın bu ülkede bu milletin içinde çıkmayan çıkarılamayan bir virüs zihniyet var bir şekilde ortamı provoke etmeye çalışıyor. 

Malum koronavirüs nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı yerinde bir kararla Cuma namazlarına ara verdi. Cemaatle namazlar da durduruldu. Camilerde bireysel namaz kılınabiliyor. 

Bundan rahatsız olan kesim solaklar oldu iyi mi? Sanırsın başlarını secdeden kaldırmıyorlar. Sanırsın 5 vakit camideler. Dahası dinden haberleri yok ahkam kesiyorlar. 

İslam’da tüm dünya mabettir. Namaz her yerde kılınır. 

Birader artık azcık öğrenin bu kültürü bu coğrafyayı. Biraz saksıları çalıştırın. Bu kafayla nereye kadar gideceksiniz. 

Vay efendim bilime karşıymış bu hükümet de ilaç üretemezmiş. Zaten bu hükümet gelmeden önce dünya ilaç sanayinin merkezi Türkiye sanırsın. 

Üstelik Türkiye bilimsel çalışmalarda son 20 yılda tarihi boyunca olmadığı kadar ileri gitti. Gerek teknoloji gerek diğer alanlarda önemli yatırımlar yapıldı. Önemli adımlar atıldı. Bugünde atılmaya devam ediyor. 

Ancak Halk TV-Sözcü-Fox kıskacında yaşayan bir kesim, sadece saman ithalatı ile sadece kısır siyasi çekişmelerle uğraştığı için bunları anlamıyor algılayamıyor. Kolayını da bulmuşlar devlet neden yapmıyor. Özel sektör olarak sen yap birader önünü tutan var mı? Bilim ürettiniz de size dur diyen mi oldu? 

Buyurun akademik odalar vs bugüne kadar arge, bilim adına üretim yapan var mı yok? Bol bol laf ama icraat yok. 

Bu nedenledir ki bu kesim artık ciddiye alınmıyor. İtibar edilmiyor. Bu ülkenin insanı artık neyin ne olduğunu biliyor ve görüyor. Yok öyle hamaset yaparak saltanat sürmek. Biraz yorulacaksınız beyler….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.