SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da dernekler de mağdur!

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2021 20:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 20:59

CHP Bursa yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlamaya hazırlanırken. CHP’li belediyelerde sıkıntılar bitmiyor.
Özellikle pandemi döneminde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun belki de birinci gündemiydi esnaf başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin bu süreçten olumsuz etkilendiği. Her konuşmalarında bunun siyasetini yaptılar. 


Ancak CHP’nin yönettiği Mudanya Belediyesi, esnafı ve sivil toplum kuruluşlarını bu süreçte oldukça fazla mağdur etti. 
Mesela son iki haftada onlarca esnafın işyeri mühürlendi. Uzun süre kapalı olan ve tam açılmışken bir şok daha yaşadı esnaf. Ve hala esnafla ilgili sorun devam ediyor. 
Mudanya Belediyesi’nin STK’ları mağdur ettiğini de MHP Mudanya Belediye Meclis Sözcüsü Bülent Erden’in sosyal medya paylaşımıyla öğrendik. 
Bülent Erden, yine CHP’li olan Nilüfer Belediyesi’nin pandemi sürecinde derneklerden kira almadığını dile getirirken,  “İstenirse olabiliyormuş” ifadelerini kullandı. 

Bülent Erden’in paylaşımı şöyle; 
“ Sayın Hayri TÜRKYILMAZ 2014 yılında başlayan Belediye Başkanlığınızın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen Mudanya'mıza Dernekler Yerleşkesi kazandıramadınız. 
Tabi siz de haklısınız YILDIZTEPE gibi asrın projeleri ile uğraştınız.

Sağlık olsun. 


Mudanya'mızın bir Dernekler Yerleşkesi olmasa bile Mudanya Belediye'mizin mülklerinde bulunan derneklerimiz var. Takdir edersiniz ki yaşanan koronavirüs pandemi sürecinden derneklerimizde olumsuz etkilendiler. 
Salgına bağlı olarak derinleşen ekonomik zorluklar Mudanya'mızın güzide sivil toplum kuruluşlarını da aidat toplayamadıkları için adeta çaresiz durumda bıraktı. Üstelik derneklerimiz sosyal ve kültürel hayatımıza renk katarken derneğe gelir getirecek etkinliklerini pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle gerçekleştiremediler. 
Her ne kadar yeniden normalleşme süreci başlamış olsa da çoğu derneğimiz oldukça zor durumda ve kısa sürede toparlanmaları için Mudanya Belediye'mizin desteğine ihtiyaç var.
Sizden isteğim bu derneklerimizin feryadına duyarsız kalmamanız. 
Alacağınız bir meclis kararı ile belediye mülklerinde bulunan derneklerimizin mevcut kira borçlarının faaliyet yapamadıkları dönemi kapsayan zaman dilimi için alınmaması, varsa diğer borçlarının yapılandırılması ve mevcut yetkileriniz dahilinde ağır yüklerden kurtarılmasıdır. Mudanya Belediyesi Mülklerinde kiracı olan esnafımızdan nasıl kira alınmadıysa dernekler içinde benzer yol izlenmeli diye düşünüyorum.
Nilüfer Belediyesinin derneklere sağladığı kira almama kolaylığı göz önüne alındığında yapılabilir olduğu aşikârdır.”
Hizmet etmek isteyen bunu lafla algıyla yapmaz icraatlarıyla gösterir. İki bina sıvayıp genel başkana açtırmakla belki genel başkanın gözünü boyamak mümkün ancak halkın yaşadıklarını saklamak mümkün değil. 


Şehadetinin 12. yılında rahmetle ve Fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad olsun!


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.