SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da hükümet konağı sancısı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2021 20:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 20:08

Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi daha göreve başlar başlamaz kucağında çözümü çok zor bir sorun buldu. Selefinin döneminde yapılması gereken iş, ne yazık ki daha Bismillah deyip göreve başladığı gün kucağına bırakılmış oldu. 


3 yıl önce projesi hazırlanan ve ödeneği çıkarılan Hükümet Konağı ne yazık ki dönemin siyasileri ve mülki idare amirinin gereken hassasiyeti göstermemesi ve takipçi olmamaları nedeniyle yapılamadı. Oysa yeri, parası ve projesi hazırdı. 
Kısa bir süre önce İçişleri Bakanlığı gönderdiği yazı ile Mudanya’daki depreme dayanıksız olan hükümet konağının yıkılmasını istedi. 
Yani 15 gün içinde Milli Eğitim, Mal Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü gibi birimlerin hizmet verdiği bina boşaltılarak yıkılmak durumunda. 
Kaymakam Bey harıl harıl şuanda bina ve yer arıyor bu birimleri taşıyacak. Tüm Mudanya ve Güzelyalı’daki alternatifler masada. 
Milli Eğitim için bir şans var. Güzelyalı’da Halk Eğitim ve Öğretmenevi’nin bulunduğu binadaki boş kata taşınmalarıyla sorun geçici olarak çözümlenebilir. 
Ancak diğer birimler için arayış sürüyor. Gündeme gelen Halitpaşa İlkokulu’nun üst iki katının kullanılması da Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin vermemesi dolayısıyla zaten baştan o alternatif devre dışı kaldı. 


Zaten hem küçük öğrencilerin olması hem de okulun ulaşım sorunu özellikle Nüfus Müdürlüğü’nün burada hizmet vermesine engel bir durum teşkil ediyor. 
Allah Kaymakam Bey’e kolaylıklar nasip etsin ancak bu duruma gelişte yaşananlar kabul edilebilir gibi değil. 
Kentleri yöneten kişilerin o kentin ihtiyaçlarını zamanında tespit ederek ona göre gardını alması gerekiyor. 
Mudanya’ya yeni bir hükümet konağının gerektiği yıllardır su götürmez bir gerçek. Yıllardır da hükümet konağıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 
Hükümet konağı'nın projesi hazırken ve parası da hazırlanmışken siyasiler ve bürokratların ve kentin bu projeye sahip çıkamamış olması oldukça düşündürücü.  
Dahası böylesi acil durumlarda bina bulunamıyor olması da ayrıca bir vaka. 
Kimse ayağına taş değmesin, idare edeyim diye devletin ve milletin işlerini savsaklamamalı. Kimse kusura bakmasın mevkiler makamlar kimsenin ikbalinin peşinden koşmasına araç değil. Millete hizmet etmek için kullanılacak yerlerdir. 
Ki, ayağına taş değmesin diye ayağını toz toprağa basmayanların da hayalleri yerine hayal kırıklıklarıyla baş başa kaldıklarını da unutmayalım. 
Yaşanan sıkıntı ortada. Yapılması gerekip yapılmayan da ortada. Bunun hesabını birileri vermeli ki, koltukların makamların millete hizmet yerleri olduğunu kamu yöneticileri bir kez daha anlasın. 


Yazıyı tamamlarken bir öneri ile bitirelim. Geçici olarak eski hastane kaymakamlığa tahsis edilmeli. Orada verilen hizmetleri Mudanya Devlet Hastanesi’nde vermek mümkün. Hani eve lazım olan camiye haramdır sözünden hareketle, en kolay bulunacak çözüm bu binanın kaymakamlığa tahsisi olacak. 
Ha bu arada boşaltılan ve şu an boş olan eski öğretmenevi talep edilmiş Mudanya Belediyesi’nden. Tahmin edeceğiniz gibi vermemişler. Demek ki seçerken de çok dikkat etmeli vatandaş. Sadece vatandaşlar değil partiler de doğru seçimler yapmalı. 
 Bu sorunların tamamı adaylardan başlayarak vatandaşın önüne sandık koyup en doğru isimleri iş başına getirmemekten kaynaklanıyor ne yazık ki!
Not: Mudanya Hükümet Konağı projesiyle ilgili herhangi bir çalışma şu an için yok. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.