SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da ortalık toz duman!

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2021 20:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 20:11

 

Bursa’da hiç şüphesiz siyaseten en hareketli ilçe Mudanya. Cumhur ittifakının iki partisinden MHP’nin seçimden beri aktif olarak muhalefet yapması ve buna AK Parti İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün de çıkışları ile katılması siyasi hareketliliği sürekli zinde tutuyor. 

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden’in sosyal medya üzerinden Mudanya halkının hakkını hukukunu korumak için yürüttüğü çıkışlara bir yenisi önceki gün eklendi.
 Bülent Erden, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a ilçenin gündeminden düşmeyen 10 konuyla ilgili sorular yöneltti ve meclis üyelerinin de bu duruma sessiz kalmalarını eleştirdi. 

İşte bu noktadan itibaren siyasi tecrübesizlik adına ders diyebileceğimiz bir gelişme yaşandı. CHP’nin genç meclis üyesi Mehmet Er, meclis üyeleriyle ilgili paylaşıma alınmış olacak ki ona cevap vermek isterken bir anda ortalığın toz duman olmasına yol açtı. Çünkü Er, adeta kaş yapayım derken göz çıkardı. Meclis üyelerine yönelik eleştiriye cevap vermek isterken MHP’ye ve ülkücüleri ayağa kaldıran sözler eden AK Parti’nin de sert tepkisine yol açan bir açıklamayı sosyal medyasından paylaştı. 

CHP Mudanya Meclis Üyesi Mehmet Er, tam da bu noktada siyaseten acı bir tecrübeyi bizzat yaşayarak öğrendi.  Muhtemelen diğer meclis üyesi arkadaşlarının da teşvikiyle MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden'in yaptığı açıklamaya, itiraz ettiği konuyu aşan bir üslupla cevap veren Mehmet Er, CHP'de birlikte görev yaptığı meclis üyelerinin, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı ve belediye yönetimi tarafından da dışlandı ve yalnız bırakıldı. 

Mehmet Er’in sözlerine AK Parti İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler çok ağır ve sert sözlerle cevap verirken, Mustafa Er’e partisinden ne meclis üyesi ne ilçe başkanı ve yönetimi ne de belediyeden destek gelmedi. Kendi partisi tarafından ortada bırakıldı. Dışlandı ve yalnızlığa itildi. 

Mehmet Er, maksadını aşan bir metin yayımladı. Üslup oldukça kötüydü. Bunları ona söylemesi gereken ve konuyu toparlaması gerekenler bayılmış taklidi yaptı. Mehmet Er, artık neyin ne olduğunu iyice anlamıştır umarım!

Ancak tekrar edelim bu ateş üfleyerek sönmez. Genç yaşta böylesi sert bir tecrübeyle yüz yüze kalan Mehmet Er’in gereğini yaparak yeni bir açıklama ile kastını aşan sözleri geri alması oldukça önemli. Siyaset uzun soluklu bir süreç. Ve bu sözler eğer düzeltilmezse sık sık karşısına çıkacak hatta hangi siyasi partide olursa olsun hep önüne konulacak. 


MHP’den çok sert tepki!

CHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er’in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler çok sert bir açıklama ile karşılık verdi. 

Mehmet Er’in açıklamasını siyasi nezaketten uzak çirkin satırların ve mesnetsiz iddiaları seviyesizlik olduğunu belirten Seymenler, yapılanan çukur siyaseti olduğunu ve rezillikten ibaret olduğunu vurguladı. 
Seymenler, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a Mudanya adına sorulan sorulara cevap verilememesinin mahcupluğunu taşımak yerine Ülkücü camiaya kara çalmaya yönelik sözlerle basiretsizliğe düştüğünü anlatan Seymenler, “Anlaşılan o ki, CHP’li Mehmet Er’in in havzalası ve kapasitesi Milliyetçi Ülkücü hareketin büyüklüğünü, faziletini, ulviliğini anlayacak durumda değildir. 
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle; Milliyetçi Ülkücü Hareket Hak yolundan dönmez, halkın çizgisinden sapmaz, hakkını yedirmez, haksızlığa asla gelmez. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin ve Türkiye’nin bekasını her türlü, ikbal, makam ve mevkiden önde tutan anlayışından asla vazgeçmez.  Bu yüzden hiç kimse sabrımızı yanlışa yormamalı, kutlu davamızın emanetlerini çiğnemeye, adına kara çalmaya kalkmamalıdır” ifadelerini kullandı. 
MHP İlçe Başkanı Seymenler’in başından sonuna kadar her satırı oldukça sert ifadelerden oluşan açıklamasında, fikir ve siyasi varlıklarını sorgulamaya çalışan, ilkesiz ve iradesiz bir zihniyete fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi. Bu zihniyetin öncelikle kendi etrafına bakması gerektiğine de vurgu yapan Seymenler’in açıklamaları şöyle; 
“CHP Meclis üyesi Mehmet ER, nerede düştüyse oradan kalksın, önce etrafına baksın. İsmine yakışır şekilde siyaset yapmak istiyorsa, ER meydanına çıkıp Mudanya için sorulan sorulara mertçe cevap versin. Maval okumasın. Milliyetçi Ülkücü Hareket ahlaki, meşru ve hukuki olmak kaydıyla herkesin hayat, düşünce, inanç ve ifade hakkına saygı duyar. Ama sosyal medya paylaşımlarında, altlarındaki yorumlarda haddi aşan, siyasi nezaketten uzak, pervasız söylem de bulunan hayat boyu bir baltaya sap olamamış klavye müptezelleri ayaklarını denk alsın, akıllarını başına devşirsin, hadlerini bilsin. Yazdıklarının cevabını vermekte bir an tereddüt etmeyiz.  Bununla birlikte CHP Mudanya Meclis üyesi illa bir şeyi sorgulayacaksa PKK ile simbiyoz ilişki kuran zillet ittifakını, HDP’nin yuvalandığı teşkilat kademelerini, Atatürk demekten imtina eden il başkanlarını, PKK ve YPG’ye terörist diyemeyen idarecilerini sorgulasın. İş işten geçmeden çöp, çamur ve çukur siyasetinden sıyrılıp; vatan, millet bayrak doğrultusunda kendilerine yeni bir yön vermelerini şiddetle öneriyoruz. CHP Mudanya’da mızrak çuvala sığmamaktadır. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Ortaçağ anlayışından kalma vasat belediyeciliğini; Ne CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın gündemi genel siyasete çekip ilgiyi Mudanya’dan uzaklaştırma çabaları, ne de CHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er’in meşru olmayan mesnetsiz iddiaları örtmeye yetmeyecektir.  Mudanya’nın en büyük talihsizliği Hayri Türkyılmaz Belediyeciliği ile karşı karşıya kalmasıdır. Mudanya’nın 7 yılı heba olmuş, geri kalan 3 yıl içinde adeta acı çekmektedir. Hayri Türkyılmaz belediyecilik adına verdiği sözleri tutamamış, hizmeti sadece reklam panolarındaki afişlerde kalmıştır. Hizmet üretemeyen, gönüllere giremeyen, reklam panolarındaki afişleriyle avunan, küskün üretmekten başka icraatı olmayan Belediye Başkanı; Mudanya’ya dair hiçbir fikri, önerisi ve açıklaması olmayan, genel siyasi konularla gün geçiren ilçe başkanı, karşılarında üretken, fikir veren belediye meclis üyesi görünce örnek almak yerine çamur atan belediye meclis üyeleri ile CHP Mudanya’da adeta Ortaçağ karanlığında kalmıştır ve büyük bir kaos içindedir. CHP Mudanya’daki siyasi kangren günbegün CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı ele geçirmekte, metastaz yapmaktadır. İsmet Karaca, ya kangrenli organı kesip atacak, ya da komple CHP Bursa İl teşkilatları siyasi kadavra haline gelecektir.   Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş oldukları Cumhur İttifakı milli hedeflere bağlı, millete hizmet aşkına dayalı, vatan, bayrak, devlet ve millet uğruna Lider ülke Türkiye yolunda Türk Milletinin birlik beraberlik kaynağı ve umududur. Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı teşkilatı Cumhur İttifakı’nın pusulası olan millete hizmet aşkıyla Mudanyalı hemşehrilerimiz için var gücüyle çalışmaya, üretmeye, soru sormaya, Mudanya’nın vicdanı ve gür sesi olmaya Allah’ın izniyle devam edecektir.”


Söğütlü: Şiddetle kınıyoruz!

CHP’li Meclis üyesi Mehmet Er’e çok sert bir tepki de AK Parti İlçe Başkanı İnci Söğütlü’den geldi. Resmi hesaplarından açıklama yapan Söğütlü’nün Mehmet Er’in Bülent Erden hakkında yaptığı paylaşımı şiddetle kınadıklarının altını çizdi. 
Söğütlü paylaşımdaki üslubun siyasi nezaket ve etikten uzak olduğunun altını çizdi. 


İşte o açıklama: 


“CHP Mudanya Meclis üyesi Mehmet Er'in, #Cumhurittifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Belediye Meclis üyesi Sn Bülent Erden' e karşı yapmış olduğu paylaşımı şiddetle kınıyoruz.
Siyasi etikten ve nezaketten uzak bir üslup ile siyaset yapmak yerel hizmet anlayışı ile bağdaşmamaktadır.
CHP meclis üyesi Mehmet Er paylaşımının devamında "büyük ortağınızın tetikçiliğini yaparsınız " demek sureti ile siyasi anlayışının ne denli nezaket ve edeb dışı olduğunu gözler önüne sermiştir. 
Unutulmamalıdır ki bizler AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde #Cumhurittifakı olarak BÜYÜK  VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN inşaasında  
"Mazluma RABİA, Zalime BOZKURT" neferler olarak her daim Mudanya'mıza, Bursa'mıza ve Türkiye’mize hizmet etmek için Canımızla Başımızla mücadele edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.