SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da sahil krizi büyüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 20:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 20:01

Mayıs ayının 20’sinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Mudanya ve Gemlik Belediyelerinin talebi doğrultusunda sahillerin sorumluluğu bu belediyelere verildi.

Ertesi gün Gemlik’in CHP’li belediye başkanı Uğur Sertaslan kollarını sıvayıp işe koyuldu. Gemlik plajlarını pırıl pırıl yaptı ve şu an insanlar o pırıl pırıl sahillerde denize giriyor, eğleniyor, güneşleniyor.

Mudanya’nın da Belediyesi CHP’li ancak anlayış olarak Gemlik’in onlarca yıl gerisinde. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan Hayri Türkyılmaz, sahillerin kendisine verilmesinden hiç hoşnut olmadı.

En azından ticari işletmeler kurmak istiyordu o sahillere ancak o hak verilmediği için Hayri başkan buz gibi soğudu adeta sahillerden.

Yazın ortasına geldik. Mudanya sahillerinden her gün yüzlerce foto geliyor. Her yer perişan vaziyette. Geçtiğimiz haftalarda sahillerde bir tur atıp rüzgar yapmıştı Hayri Başkan.

Ancak ondan sonra sessizliğe büründü. Soranlara da sahilleri Büyükşehir’e iade edeceğim diyormuş. Dahası yine yargı yoluna başvuracakmış.

Dahası geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına çıkan Hayri Başgan, sahillerin maliyetinin 3 milyon lira olduğunu ve bunu karşılayamayacaklarını söylemiş.

Oysa ondan bir hafta önce BUDO’ya ve Tramvay hattına talip olmuştu. Anladığımız kadarıyla para getiren hizmetleri seviyor Hayri Başgan, vatandaşa belediye bütçesinden hizmet etmeyi sevmiyor. Çok değil birkaç yıl önce Mudanya Sahil Bulvarı için atar yaparken “Yapamıyorsanız bırakın ben yapayım” diyordu.

Dikkat edin 20 milyonluk işi ben yapayım diyordu. Şimdi 3 milyon çok gelmiş. Demek ki belediyenin kasası söylendiği gibi tam takır kuru bakır.

İşin özü şu ki yazın ortasına geldik bu yıl Mudanya sahillerinde denize girme imkanı olmayacak.

 Dahası Büyükşehir Belediyesi’nden mahkeme kararı ile alınan yüzme havuzu da hala açılamadı. Ondan da Mudanyalı çocuklar mahrum kaldı.

Deniz yok, havuz yok. Hizmet külliyen yok. Ama galvaniz olduğu iddia edilen borudan anıt boyanıyor. Hizmetin dibi billahi.

Hadi sahillerin temizleyemiyorsunuz çöpleri niye almıyorsunuz birader.

Dünya ve Türkiye her gün ileri giderken maalesef Mudanya geri gidiyor. Kimsenin de ses çıkardığı yok. Üç beş vatandaş ve bir iki gazeteci dışında itiraz eden yok. 

Yazık çok yazık!

Ali Turan belgeyi çıkardı!

Tirilye Belediyesi tarafından yaptırılan su deposu ve kademe binasıyla ilgili malum Mudanya Belediyesi yıkım kararı almıştı.

Tesislerin kurulduğu alanın yer sahibinin torunlarının araziyi geri istemesi üzerine Tirilye’nin hakkını savunmak yerine araziyi geri vermeye kalkan Hayri Başgan, üzerindeki binayı da yıkacağını son Belediye Meclisi toplantısında açıklamıştı.

Tesisi yapan Tiriyle Belediyesi’nin son başkanı Ali Turan’ın gündeme getirdiği bu konuyla ilgili Ali Başkan ısrarını sürdürüyor. Meclis kararı ve bağışçıların dilekçelerinin olduğunu anlatan Ali Turan, “Burada meclis kanunsuz bir iş yapmamıştır. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz sırf Ali Turan yaptı diye orayı yıkıp sahibine vermeye kalkıyor. Eğer bu konuda kanunsuzluk varsa beni ve meclis üyelerini dava etmesi gerekmez mi? Burayla ilgili ben yargıya gideceğim” ifadelerini kullandı. Ali Turan, ilgili meclis kararını da paylaştı. Bizde Mudanya halkının takdirine sunuyoruz.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.