SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da sonuç alan siyaset!

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2020 20:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 20:25

Mudanya Belediyesi malum iki dönemdir CHP’li Hayri Türkyılmaz tarafından yönetiliyor.

Kural tanımaz, halkın ne istediği değil kendi egoları ne diyorsa onu yapan ve elini attığı her yerde hüsrana uğrayan Türkyılmaz, bu kez sert kayaya çarptı.

 İkinci döneme en azından kendi partisinin listesini dikensiz gül bahçesine çeviren ya da çevirdiğini zanneden Türkyılmaz, göbeğini kaşıya kaşıya bir 5 yıl daha geçireceğini sanıyordu.

Büyük yanıldığını kısa süre sonra gördü. MHP, Cumhur ittifakı bünyesinde 3 üye ile Mudanya Meclisi’nde temsil edilme hakkı kazandı.

 Kısa bir süre sonra meclis üyelerinden biri Hayri Türkyılmaz’ın oyununa gelerek ya da getirilerek hem partisinden hem meclis üyeliğinden ayrılmak zorunda kaldı.

Tam Hayri Başgan ellerini ovuşturuyordu ki bir ses yükselmeye başladı MHP tarafından. Bülent Erden daha ilk meclisten itibaren o işin öyle olmayacağını ve kelimenin tam anlamıyla kök söktüreceğini göstermeye başladı.

Allah’ı var. Geride kalan bir yılda kendi nefsine değil millete hizmet gelsin diye büyük mücadele verdi. Hepsine bizde Mudanya halkı da şahit oldu.

İşte o Bülent Erden’in sık sık konuyu gündeme getirmesi ve ısrarla mücadele etmesiyle birlikte Mudanya Kapalı Pazar alanındaki mikrop yuvası çöplük Belediye tarafındın kaldırılmak zorunda kaldı.

Bülent Erden bastırdı Hayri Başgan ve belediyesi kaldırdı.

Bülent Bey çok da iyi etti.

Daha bir hafta önce çağrı yapmıştı Bülent Bey, hem Hayri Başgan’a hem de gerek siyasilere, gerek basına gerekse vatandaşlara.

Tek amacın Mudanya’nın geleceği Mudanya’nın mutluluğu ve refahı olması gerektiğini, bu çerçevede herkesin sözünün kaale alınması gerektiğini.

Mudanya Belediyesi 8 aydır çöplük olarak kullandığı Kapalı Pazar’daki çöpleri kaldırttı.

Umarız Pazar sorununa da en kısa zamanda çözüm bulur.

Bulur mu şüpheliyiz ama umudumuz o yönde…

Şimdi bir rezilliği 8 aydır sürdüren tüm tepkilere rağmen hurda çaputlarla adeta mikrop merkezi haline getiren Mudanya Belediyesi, durduk yere hızlı bir şekilde burayı neden kaldırdı?

Mudanya Belediyesi’ne biraz süre verelim sonra biz açıklayalım.

Ama cevap aşağıda o kepazeliği 8 ay Mudanya’ya reva görmemiş gibi bir de bu rezillikten kahramanlık hikayesi çıkarmaya çalışarak yapmasınlar.

Bakın Bülent beyin baskısı ve takibi sonucu kaldırılan o çöplük için nasıl bir haber yaptırmış Mudanya Belediyesi:

“Mudanya Belediyesi 80 ton atığı ekonomiye kazandırdı.

 Kapalı Pazar Yeri’nde depolanan ambalaj atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına lisanslı firmaya teslim süreci başlarken, Başkan Hayri Türkyılmaz, bu konuda hassasiyet gösteren tüm Mudanyalılara teşekkür etti.

Mudanya Belediyesi, plastik ve kağıt gibi geri dönüşebilir atıkların toplanması amacıyla geçtiğimiz ay yapılan ihalenin ardından, toplanan atıkları ekonomiye kazandırdı.

Mudanya Belediyesi ile Erkağıt Sanayi Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan protokolle, Mudanya’daki tüm ambalaj atıkların geri dönüşümü sağlanırken, toplanan atıklar Kapalı Pazar Yeri’ne alındı.

Depolanan ambalaj atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına lisanslı firmaya teslim süreci başladı. Atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerektiğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,

“Bu şekilde hem, Mudanya’nın sokakları daha temiz ve yaşanabilir olurken hem de geri dönüşüme katkı sağlamış olduk. 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanunu dayanak Ambalaj Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine tabi olarak 80 ton atığı, firmaya tesliminden önce yağmur, rüzgar gibi doğal olaylardan korumak amacıyla Kapalı Pazar Yeri’nde depoladık.

Çevrenin korunması adına kaçınılmaz bir ihtiyaç olan ambalaj atıklar çöp olmayıp çevre hassasiyeti olan hane, kurum ve kuruluşlardan toplanan atıklardır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.”

İnsanlarını karda kışta güneşte sokak pazarlarına mahkum eden Hayri Başkan atıkları rüzgardan yağmurdan korumuş.

Buyurun Mudanya halkı, başkanın insana verdiği değerle kartona verdiği değer net bir şekilde orada görünüyor.

Günün en güzel müjdesi!

Kabe yakında açılacak

Kapandığı günde beri Müslümanların yürükleri kor, gönülleri dar.

Kabe, tarihinde ilk kez böyle mahsun böyle garip. Müslümanlar ona o Müslümanlara hasret. Müslümanların gözü gelecek haberdeydi ve o müjdeden önce müjdenin geleceğine yönelik müjde geldi.

Suudi Arabistan’ın Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve aynı zamanda Kabe imamı  Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeys, , koronavirüs nedeniyle kapatılan Haremeyn (Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi) kapılarının yakında ibadete açılacağını söyledi.

Kişisel sosyal medya hesabından  müjdeyi veren Sudeys, "İnşallah size çok yakında ümmetin üzerindeki kara bulutların kalkacağı ve Haremeyn’de tavafa, namaza geri döneceğimizin müjdesini veriyorum" ifadelerini kullandı.

Çok şükür…

Dünyayı ve ülkemizi saran karabulutlar dağılıyor. Bu ders insanoğluna yetecek mi onu ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.