SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da utanç veren görüntüler!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2019 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 21:20
Mudanya’da bir gün arayla sosyal medyada paylaşılan iki fotoğraf, kent yöneticileri açısından tam bir utanç kaynağı...

Bursa’nın denize açılan kapısı, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın değimiyle barış ve kardeşliğin başkenti…



Ne vardı o fotoğraflarda. İlki iki gün önce Marmara’nın incisi sayfasında yayımlandı. Bir vatandaş tam da belediyenin önünde bir aydır bankta yatıyor. Gidecek yeri, sığınacak kapısı yok belli ki!

Belediye binasında görev yapanlar camdan dışarı baktıklarında o manzarayla karşı karşıyalar. Daha önemlisi Mudanya Belediye Zabıtasının tam karşısı bu vatandaşın yattığı bank. 

Belediyenin birinci görevlerinden biri oysa zorda darda kalan vatandaşla ilgilenmek. 

Mudanya’da kimse yatağa aç girmeyecek sloganının yerle yeksan oluşu. Kimse kimsesiz kalmayacak sloganının laftan öteye geçememesi aynı zamanda. 

Ve o paylaşımın altında aynen şunlar yazıyor,

“Mudanya belediyesinin dibinde aylardır yatıyor yağmur çamur demeden aç susuz elimden geldiğince yardımcı oluyorum hey Mudanya belediyesi dibinde aylardır yatan insana bir el uzatın birşey sağlayın Allah yukarda cama çıkıp sigara içmekle olmuyor belediye porsonelleri Mudanya halkı sizde Bunu gece yürüyüşte görüyorsunuz hiçmi vicdanınız sızlamıyor Allah belamızı verir demedi demeyin haa”

Bir gün sonra bu kez Hayri Türkyılmaz’ın ilk döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Ay, benzer bir paylaşım yaptı. Hemen adliyenin karşısındaki bir parkta yine evsiz barksız bir insan. Bankların üzerinde sabahlıyor. Gören yok, duyan yok. 

Ve aynı zamanda öğretmen emeklisi olan Mustafa Ay hoca bakın altına ibretlik bir metinde eklemiş, 

AYIBIMIZ 

Dün, sosyal medyada belediye önündeki sahilde oturma gruplarında uyuyup geceyi geçiren evsiz bir yurttaşımıza ilişkin paylaşım vardı...

Sıradan gibi görülen bu tür görüntüler aslında kanayan bir yara halini aldı..,

Çokça da örneği var...

Yer, Halitpaşa Mah. Papatya PARKI.

Adliye karşısı...

Resimde, bank üstünde yorganının altında geceyi geçirmeyi çalışan bir insan var.

İnsan !..........

Yağmurlu havalarda, saçak altında kaldırıma seriliyor o yatak!

Vicdanları yaralayıcı bir durum...

Yetkili ve de etkili kişi ve kurumlar...

Bu insanlarımız için yapabileceğiniz bir şey yok mu?

". Ne yapalım, ilçemizde böyle zor şartlarda ve sokaklarda insanlık onuruna yakışmayan durumdaki yurttaşlarımızı barındıracak, sıcak çorba verip, insanca yatıracağımız bir yerimiz yok! "

...kolaycılığının ardına kimse sığınmasın...

Sızlanmak ve şikâyet etmek için değil; sorunlara çözüm bulmak ve çözme iradesini göstermek için seçildiniz, atandınız...

Hadi, buyrun göreve.

Mudanya'yı, bu utanç görüntülerinden kurtarmak için üstünüze düşeni yapın da biz de sizi takdir edelim...”

İnsanlığı yaşatmak en temel görevimiz. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz görmemiş olabilir, Mülkü amir görmemiş olabilir. Ancak kamu görevlilerinin belediye çalışanlarının kaymakamlık çalışanlarının görmeme ihtimali yok. 

Devlet neme lazım diyemez. Devlet görmedim diyemez. Devlet mağdur mazlum insanlara el uzatmak çare olmak zorundadır. 

Bu ayıp da Mudanya’da yöneticilere yeter de artar bile.



Osman Dikmen BUÜ’de

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde değişim sürüyor. Yıllardır Bursa Dernekler İl Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Osman Dikmen, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekterliğine atandı. Dikmen’a atamasının yapıldığı gün bir görev daha tevdi edildi. Uludağ Üniversitesi Genel sekreteri Kemal Demirel’in yerine vekalet edecek. Kemal Demirel’de önümüzdeki günlerde üniversitede başka bir göreve kaydırılacak.

Aktaş’tan sımsıcak bir paylaşım!

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medya hesaplarından gönüllere dokunan sımsıcak bir mesaj paylaştı. Aktaş, mesajında, “Düşünsenize ağzınız var ama diliniz yok. Derdiniz var ama anlatamıyorsunuz. Böyle bir çaresizliği kimse tatmasın. Ama bu halde olanlar var. Can dostlarımız! Her canlı özeldir ve can dostlarımızın da bizler gibi hakları var. #4EkimHayvanlarıKorumaGünü” ifadelerini kullandı.  Yine Büyükşehir Belediyesi bugün Bursa Hayvanat Bahçesi’nden giriş ücreti alınmayacağını duyurdu. Dilsiz dostlarımıza gösterilen ilgi ve alaka insanlığımızın ölçüsüdür aynı zamanda. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.