SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’ya gerçekten çok yazık oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2020 20:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 20:09

Mudanya Belediyesi’ni son 6 yıldır sadece hamaset ve nutukla, kavga ve hırla yöneten, ilçeye doğru düzgün tek bir hizmet bile yapmayan Hayri Türkyılmaz, dün yine sadece algı operasyonu ve propaganda merkezi gibi çalışan basın birimi aracılığı ile bir metin servis etmiş.

Mudanya’da refah seviyesi Türkiye genelinin üzerinde başlığı ile servis edilen metnin içine baktığınızda hamaset dışında bir şey yok.

 Hayri Türkyılmaz refah seviyesinin Türkiye ortalamasının üstünde çıktı dediği Mudanya’da bu durumu sosyal demokrat belediyeciliğe bağlamış.

Allah Allah. Mudanya’da bizin bilmediğimiz görmediğimiz sanayi hamlesi mi oldu. Fabrikalar mı açıldı? Yok. Turizm alanında bir patlama mı yaşandı? Yok. Ticaret falan arttı? Ihhh.

Eee sosyal demokrat belediyecilik hangi özelliği ile bu büyük (!) başarıya ulaştı?

Bir kamu kurumunun basın birimi gibi değil de muhalif siyasi bir partinin propaganda merkezi ağzıyla sözüm ona haber geçen ve görevlilerinden birinin de ODA TV adlı kuruluşun temsilciliği, sözde meslek örgütü Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı olan Mudanya Belediyesi tarafından  yayımlanan o metne bakalım şimdi.

Ülke genelinde temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyenlerin oranının yüzde 20 olduğunu ileri sürülen metinde bu oranın Mudanya’da yüzde 2 olduğu iddia ediliyor. Araştırmayı kim yapmış, kaç denekle yapmış, hangi merkezlerde yapmış? Hiçbiri belli değil.

Ama haberin içeriğine bakınca bir firma aklımıza geliyor. Mudanya Belediyesi Zeytindalı Projesi’nin sorumlusu kız kardeşi olan Bursalı bir araştırma şirketi var.

Malum sık sık Mudanya Belediyesi’ne bu tür araştırma sonuçları veriyor.

Öyle ki bu firma Türkyılmaz için yüzde 93 beğeni ve memnuniyet sonucu çıkarmıştı ve Mudanya sahilinde yüzlerce martı gülmekten çatlamıştı.

Onca martıyı telef eden bu tür araştırmaları ve bu tür metinleri Türkyılmaz’ın ekip gündeme gelmek için sık sık açıklıyor.

Malum kamuoyuna sunacağınız bir hizmetiniz, bir eseriniz, bir yatırımınız olmayınca algı operasyonu yapmaktan başka çareniz kalmıyor.

Mudanya’da yoksulluğu sıfırlamak istiyormuş Hayri Türkyılmaz. Ne güzel. Ama tabi bu lafla değil icraatla oluyor.

Öyle 200 şişe zeytinyağı dağıtarak refah yükselmez. Ha bir de ücretsiz soğan dağıtmıştı. Demek ki soğan cücükleri refahın artmasını tetiklemiş.

Metnin içinde bile insanlar anlamasın diye İngilizce tanım kullanmışlar ya. Aferin size. Yedik. Hem de öyle bir yedik ki! Biz utandık ama siz utanmazsınız bu ucuz numaraları çekmekten.

Metnin devamında belediyenin yaptığı sosyal yardımlar falan var. Rakamda orta halli bir sosyal yardım derneği seviyesinde. Bakın işte o açıklamada yıllardır devam eden projelerin rakamları şöyle sıralanmış, “Uğur Böceği projemiz kapsamında bu güne kadar Mudanya’da dünyaya gelen 582 bebeğin beşikten zıbınına her türlü ihtiyacı belediyemiz tarafından hediye edilmiştir. 13 bin 509 kişinin hastaneye ulaşımı gerçekleştirildi, 13 bin 147 kişiye evde sağlık hizmeti sağlandı. 2019 yılında köy programları kapsamında 19 mahallemizde 791 hemşehrimin şeker ve tansiyon ölçümleri yapılırken, sağlık kontrolleri yine belediyemiz personeli tarafından gerçekleştirildi”

Bu arada Mudanya Belediyesi pandemi sürecinde 40 çocuğa tablet hediye etmiş. Hala merak ediyoruz neye göre seçildi çocuklar? Kriter neydi? Önce tanıtımlarda bu bilgi verilirken sonra neden çıkarıldı?

Sonuca gelirsek. Mudanya hizmet alamıyor ilçe belediyesinden. Büyükşehir hizmetlerini çıkarsak 30 yıl geride kalmış bir ilçe görüntüsünde. Anadolu’daki Mudanya’nın 4’te biri olmayan ilçeler hizmette Mudanya’yı 4’e katlıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP’yi dizayn etmekten ilçeye hizmet etmeyi, siyaset yapmaktan halkın sorunlarını dinlemeyi, kavga etmekten proje üretmeye vakit bulamıyor. Olan Mudanya’ya oluyor.

Sahi bu araştırmayı kim yapmış?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.