SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’ya yazık oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2020 20:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 20:19

Malum Mudanya Hayri Türkyılmaz yönetiminde son 6 yılda 20 yıl geriye gitti. Bursa’nın tüm ilçelerinde ileriye dönük gelişmeler yaşanırken Mudanya her geçen gün harabe bir şehir, hizmetsiz bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

Belediye başkanlığı yapıp Mudanya’yı daha yaşanabilir, daha refahlı bir şehir yapmak yerine mesaisinin yarısını emniyette şikayetçi olmak ve ifade vermek için, Adliye’de davalara katılmak için geçiren kalan bölümünde de halkla esnafla, kamu kurumlarıyla ve üst belediyeyle kavga etmeye ayıran Hayri Türkyılmaz, maalesef bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ilçeye hizmet etmeyeceğini gösteriyor.

Dün Mudanya Belediye Meclisi’nde bu tavrını bir kez daha ortaya koymuş başkan. Malum 20 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi sahillerin sorumluluğunu ilçe belediyelerine bıraktı. Gemlik Belediyesi amasız fakatsız kendi istediği ile aldığı sahilleri çiçek gibi yaptı. Gerekli şartları oluşturdu ve insanların denizden faydalanması için üstüne düşen her şeyi yaptı. Belediye olarak görevini yani halka hizmet etmeyi anlayış olarak benimsediğini gösterdi.

O tarihten bugüne Mudanya’nın tüm sahilleri perişan. Mudanya Belediyesi bir süre protokol vs lakırdıları ile geçirdi zamanı. Sonra birkaç gün önce bir televizyon programına çıkan Hayri Başgan, 3 milyon lira maliyet olduğunu belirterek sahilleri Büyükşehir’e iade edeceğini söyledi.

Meclise gelen bu konuyla ilgili akıllara zarar bir açıklama daha yapmış Hayri Başgan iyi mi? Büyükşehir’in devrettiği sahilleri mahkeme kararı ile alacaklarını söylemiş.

 Mahkeme kararı ile almak istemesinin nedeni sahillere kafe, restoran, pavyon yapıp birilerine verebilmek. İhtiyaç varsa onlar da açılabilir ancak belediyenin önceliği ticari mekan aramak değil öncelikle millete hizmet etmektir. Oysa derdi hizmet olsa o sahiller şimdiye çiçek açardı. Derdi millete hizmet değil.

Malum Hayri Başgan boş nutuk atmayı sever. Yapmadıklarını yapmış gibi pazarlamayı da. İşte tam da Temmuz ayı ikinci oturumunda bunu yaptı Hayri Başgan. Bugüne kadar yaptığı hiçbir şeyin hesabını vermeyen Hayri Başgan, yine algıya yürümüş konuşmasında.

Mudanya’da gurur duyulacak çalışmalara imza attığını söylüyor ama yaptığı doğru düzgün bir tane bile iş yok. Milletin sıkıntılarını giderecek tek bir adım yok. Sonra hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla, adil, tarafsız, kimsenin ötekileştirilmediği bir Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşıyormuş. Bu dediklerinden bir tanesi bile yok Mudanya’da. Gidin millete sorun.

Ve algı operasyonuna devam etmiş Hayri Başgan, “Mudanyamızı tanıyoruz. Mudanyalıların temel ihtiyaçlarını biliyoruz. Mudanyalıların refahını temel alan projelerimizle halkımızın yaptığı harcamaların yükünü hafifletiyoruz. 30 Mart 2014’te Mudanyalı hemşerilerime ‘Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak’ sözünü vermiştim. Yine söz veriyorum. Mudanya ile gurur duymaya devam edeceğiz. Bizimle Mudanya emin ellerde”

Hayri Başgan, halkın arasında dolaşmıyor. Yakın çevresindeki beceriksizler ne diyorsa ona inanıyor. Bir de üstüne ideolojik saplantıları ve gözünü kör yüreğini taş eden hırsı eklenince ortaya böyle trajikomik bir görüntü çıkıyor.

Sonuç iktidarı muhalefeti ile Mudanya kötü bir sınav veriyor. Birileri hayatından memnun onda şüphe yok ama halk kan ağlıyor. Mudanya’ya yazık oluyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.