SON DAKİKA
Hava Durumu

“MUHALEFET” PARTİLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2020 19:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2020 19:30

       

            Muhalif olmak çok kıymetli ve önemli bir iştir, hele hakkıyla yapılan muhalefet yerelde olduğu gibi ulusal düzeyde de ülkenin gelişmesi ve büyümesine hizmet eder.

           

            Ülkemiz bu konuda çok şansız bir pozisyonda, “nerde eski muhalefet partileri” dercesine geçmişe özlem duyduğumuz bir noktadayız. Eskiden en az bir iki muhalefet partisi, ayakları sımsıkı bu topraklara basarak, bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda kendi siyasi programını ortaya koyar, iktidarla kıyasıya mücadele eder ama bayrağa, vatana sahip çıkmaktan da geri durmazdı.

            Millet ittifakı diye kendilerini adlandıran CHP, İP, HDP, SP duruşları, söylemleri, eylemleri itibariyle o bildiğimiz eski muhalif partilere hiç benzemiyor.

            Misal HDP; bu partiye muhalif parti diyebilir miyiz? Elbette diyemeyiz, hatta parti bile diyemeyiz. Bırakın bu topraklara ayağını sıkı sıkıya basmayı, ABD’den aldığı emir ve parayla bu ülkeyi, bu bölgeyi bölmeye çalışan PKK terör örgütünün siyasal uzantısı bir örgüt sadece. Sırtını ABD’ye dayadığı günlerde biti kanlanan hendekler kazan, tuzaklar, bombalar kullanarak özerklik ilan etmeye çalışan bir muhalefet partisi olabilir mi? Sınır ötesindeki teröre destek için ülkenin 50 şehrini altını üstüne getirerek insanların ölümüne sebep olan parti muhalefet partisi olabilir mi? Bu haldeki bir partinin “eş” genel başkanı senin benim gibi dışarda serbest gezebilir mi? “Niçin içerde, anlamadım” diye bu şahsa sahip çıkan CHP, İP, SP, Arınç, DEVA, GELECEK ıvır zıvır sizce neye hizmet ediyor?

            YeniCHP; ABD’de hazırlanan senaryoyla genel başkan değiştiren, ülkenin sivillerini, güvenlik güçlerini şehit edenlerin cenazesine katılan, teröristlerden “arkadaşlar” diye bahseden, 793 şehit verdiğimiz hendek teröründen “devletiniz katildir, seri katil” diye bahseden, FETÖ ile mücadeleye “cadı avı” diyen, terör örgütünün medya ve finans kurumlarının kapatılma sürecinde vekillerini gönderip kapatılmasını engellemeye çalışan, kumpas davalarda terör örgütünün hazırladığı sözde belgeleri grup toplantısında paylaşan, devletin en mahrem kurumu olan MİT tırları olayında pervasızca yaşanan kumpası “Türkiye cihatçılara silah veriyor” yalanına sarılarak uluslararası arenada ülkeyi sıkıştırmaya çabalayan, ABD’de terör örgütünün toplantılarına vekiller gönderen bir muhalefet partisi olabilir mi? NATO ülkeyi işgal etmek için 15 Temmuz’da ülkemize saldırdığında 252 şehit 2000 yaralı ve milyonlar meydanda bu ülkeyi savunurken darbecilerle pazarlık edip televizyondan canlı yayın izleyen bir liderin partisi, bu darbeye “tiyatro” diyecek kadar Amerikan uşaklığına bulanmış bir parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? Ülkenin güvenliği ve bölünmez bütünlüğü için Suriye’de olan Türk Silahlı Kuvvetlerine “ne işimiz var Suriye’de” diyebilen, Afrin, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı gibi operasyonlara bile karşı olan, ABD’nin yeni seçilen başkanına henüz sonuç açıklanmadan tebrik mesajları gönderen dünyanın tek muhalefet partisi bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? Yeni seçilen ABD başkanına ABD’de yapılan bir toplantıda “ülkemize demokrasi getir” diye yalvaran, “Doğu Akdeniz’de haddi aştık diyen”, Suriye’de ne işimiz olabilir” diyen, ABD çıkarları için bizi kullanın diye yalvaran bir parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? PKK’yı, DEAŞ’ı yok ettiği için, Suriye’de Terör koridorunu yırttığı için, FETÖ’cü vatan hainlerini içinden ayıkladığı için, darbe yapmadığı için, Libya’daki başarıları için hedef aldığı Türk Silahlı Kuvvetlerine “satılmış ordu” diyen bir parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi?

            İP; kuruluş amacı Erdoğan’ı devirmek, eski Türkiye’yi getirmek olan bir parti olabilir mi? PKK’nin siyasi kanadı HDP’den Kürt siyasi hareketi diye bahseden bir parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? HDP ile örtülü seçim ittifakı yapan “milliyetçi” bir parti olabilir mi? HDP ile HDP’nin hazırladığı, içinde özerkliğin yer aldığı, yeni vatandaşlık tanımının olduğu bir anayasayı aylarca süren toplantılarda hazırlayan parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? seçim meydanlarında onlarca insanın ölüm emrini vermekle yargılanan terörist Demirtaş için kampanyalar düzenleyip “Serbest kalmalı” diyen bir genel başkana sahip bir parti, bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? cezaevindeki terörist Demirtaş’ın “bir Pazar günü eşimle, kapısını çalıp kahvaltı yapalım” teklifine olumlu cevap veren bir parti, yerel seçimlerde Kars belediyesini partililerinin uyarılarına rağmen HDP’ye veren,  “Partimizin İstanbul il başkanı FETÖ’cüdür” diyen ve bunu ispatlayan parti kurucusunu partiden disiplin yoluyla atan bir parti bu ülkenin muhalefet partisi olabilir mi? 

            Benim bu soruya cevabım net: Bu partiler bu ülkenin muhalefet partisi olamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu siyaset yapış tarzına muhalefet denemez.

            Peki bu partilerin yerellerdeki uzantıları muhalefet yapabilir mi? elbette yapamaz. Genel merkezce desteklenmeyen yerel muhalefet, ya yalan ve algı siyasetine sarılıyor ya da imar ve rant çevrelerinin komutlarıyla muhalefet yapan taşeron siyasi yapılar haline dönüşüyor.

            Maalesef bu partilerin il başkanları da bu tabloyu gördükleri halde, meclise giden yolda her şey mubah anlayışıyla rant çevreleriyle el ense rantın hedef gösterdiği hedefe akılsızca, vicdansızca, ahlaksızca saldırıyorlar. 

Durum böyle olunca vur kaç taktiği devreye giriyor, bir parça çamuru ikiye bölüp bir parçayı CHP il başkanına diğer parçayı İP il başkanına veriyorlar, onlarda atıp sıvışıyorlar. Senaryosu ortak yazım olan birçok çamur tiyatrosu izliyoruz sayelerinde.

Son yerel seçim yenilgisi rant çevrelerinde öyle bir şok etkisi bıraktı ki hala seçim süreci devam ediyor gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a her koldan, hayasızca, yalanlarla saldırıyorlar. Büyükşehir belediyesi yetişebildiği kadar bu tezvirata cevap vermeye çabalıyor.

İnanın yaşadıkları durum içler acısı, “Alinur Aktaş zimmetine para geçirdi, yolsuzluk, usulsüzlük yaptı” diyecekleri bir şey bulamadıkları için, resmi olarak bir belediye başkanının halktan aldığı yetkiyle yaptığı işleri yalan dolanla değersizleştirmeye çabalıyorlar.

Onlar bu ahlaksızlığı devam ettirdiği sürece bizde haklının yanında, durmaya devam edeceğiz.

Bu rant çevreleri kimler mi? geçen gün birkaçı sosyal medyada aynı fotoğraf karesinde sırıtıyordu.

Selam ve Saygıyla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.