SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Dündar bu işe el atar!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2021 20:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 20:10

İYİ Parti’nin Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Büşra Şahin, etkin muhalefet yapan bir isim. Politik şovlardan uzak, samimiyetle Osmangazi’ye katkıda bulunmak isteyen bir yapıda. 
Meclis toplantılarında sadece eleştirilerini değil önerilerini de samimiyetle ortaya koyuyor. İktidar kadar muhalefette demokrasimiz adına önemli. 
Zaman zaman Büşra hanımın önerileri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından da kabul görüyor ve yapıcı muhalefet adına yaptıklarından gerek Osmangazi Belediyesi gerekse vatandaşlar katkı alıyor. 


Takip ettiğimiz kadarıyla ucuz siyasi manevralara girmiyor Büşra Şahin. Oldukça mert bir kişiliğe sahip. Sözünü esirgemiyor, doğruya sırf siyaset olsun diye yanlış demiyor. Bursa’da nadir rastladığımız, duruşu olan omurgalı bir anlayışla halkın verdiği muhalefet görevini yerine getiriyor. 
Her siyasetçinin karşısında isteyeceği pozitif siyaset yapan bir yapıya sahip. Hani mert rakip diyebileceğimiz cinsten. Tıpkı daha önceki dönemde MHP Meclis Grup Sözcülüğü yapan Cemil Aydın gibi. 
Mustafa Dündar kaliteli muhalefet açısından oldukça şanslı. Muhalefette yer alan isimler aynı zamanda Osmangazi için katkı da sağlıyor. Mustafa Dündar ve ekibi de bundan yararlanıyor hiç kuşkusuz. 


İşte Büşra Şahin önceki gün sosyal medya üzerinden oldukça vahim bir konuyu dile getirdi. Mecliste yaptığı bir konuşmaların bir kısmının çarpıtılarak mahallelere ulaştırıldığını ve iki defa kendisine tehdit mesajı gönderildiğini açıkladı. 


Büşra hanımın o mesajını önce okuyalım; 
31 Mart 2019 tarihinden bu yana yürütmekte olduğum Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği görevimde; kişisel, rantsal, adam kayırmalı hiç bir işe imza atmadım. Bireysel fayda güdülen hiç bir işin takipçisi olmadım.  Kamu yararı için çalışıyoruz. Paylaştığımız videolarda da konuların takipçisi olduğumuzu göstermek istiyoruz. İletilen hiç bir talebi sigara kağıdına yazıp atmıyoruz. Üzerinde çalışıp mutlaka gündeme getiriyor veya ilgili birimle özel görüşüyoruz. Kimsenin ihtiyacını kulak ardı etmiyoruz. Ancak mecliste gündeme getirdiğim konuları birileri mahallelere yanlış aksettiriyormuş. Bana iletilmek üzere “tehdit” ediliyormuşum. Vallahi siz kul hakkı yemeye devam ettiğiniz, ihalelere fesat karıştırdığınız sürece ben gündeme getireceğim. Tehditlerinize aldırış etmiyorum haberiniz olsun. Aynı kişi tarafından ikinci olan bu tehdit söylemlerini bir daha duyursam yargıya başvuracağımdan şüpheniz olmasın.


Bu mesaj üzerine Büşra Şahin’e sordum “Kim tehdit ediyor ve neden” diye. Şimdilik isim vermek istemediğini ancak bir kez daha tekrar ederse yargı yoluna gideceğini tekrarladı. Peki mahallelere konuşmalarını yanlış aksettiriyor diye de sordum. “Kul hakkına girmeyeyim siyasetçiler mi bürokratlar mı yoksa çalışanlar mı bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 


Mustafa Dündar ve meclis grubundaki üyelerin böyle bir hareket içinde olmalarına imkan yok. Bir kadın meclis üyesini hedef haline getirecek ucuzlukta bir işin içinde asla olmazlar. Dahası Mustafa Dündar, muhalefet meclis üyelerini ayrıştıran, ötekileştiren bir yapıda hiç olmadı. Hatta aynı partiden olan arkadaşları gibi muhalefetteki meclis üyeleriyle hep sıcak temasta olduğunu biliyoruz bugüne kadar. Yaptığı organizasyonlara mutlaka muhalefet üyelerini de çağıran, onlarla iletişimi kesmeyen bir yapıya sahip.
Belli ki belediyede durumdan vazife çıkaran alt kadroda birileri var ya da bürokratlar arasında. Başkanın yapmadığıın kendilerine görev adletmişler. Büşra Şahin’in bu açıklaması üzerine Başkan Dündar’ın gereğini yapmak için harekete geçmiştir mutlaka. Geçmediyse de bir an önce geçecektir. 
Dündar’ın başta mecliste olmak üzere muhalefete gösterdiği hoşgörüyü başkalarının istismar etmesine müsaade edeceğini düşünmeyiz. 
Dündar siyasetle bu tür zorbalıkları ayırıcak kadar tecrübeye ve nezakete sahip biridir. Bir çok yerden eleştirilebilir ancak burada Büşra Şahin’e yönelik bu terbiyesizliğe asla göz yummayacağına da eminiz. 
Son dönemde siyasileri hedef alan ve kaosa yönelik bu tarz girişimlere sadece Osmangazi’de değil hiçbir yerde asla izin verilmemeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.