SON DAKİKA
Hava Durumu

Nasıl bir dalga geliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2021 19:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 19:44

وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ

Önce Kılıçdaroğlu'nun tweetini hatırlayalım; 
" Gittiğimiz her yerde sevgili halkımla buluşup, dertleşiyoruz. Bu da uzun yolculuğumuza verdiğimiz kısa bir moladan… Merak etmeyin, geliyor gelmekte olan..."
Ardından da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Uşak'ta söylediği şu sözlere bir göz atalım;
"Bir tsunami geliyor. Bırakın Ankara'dakiler seçim mühendisliği, toplum mühendisliği yapsınlar. Öyle bir dalga geliyor ki, tsunami gibi bunları gönderecek."
Üstelik bu zat zamanında şu lafları sarf etmiş biridir;
"Cumhurbaşkanı’mızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanı’mız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim, bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, hem benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur, onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur, onun ailesi benim ailemdir. Burada kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder... Bu davaya ihanet ettiğimi görürseniz yüzüme tükürün."
Onun tıyneti buradan belidir.
İki açıklama da benzer nitelikler arz ediyor değil mi?
İkisi de bir kalemden çıkmış gibi durmuyor mu? Okyanus ötesinden gelen bir esinti gibi dokunmuyor mu kulaklarınıza?
Bu laflara bakınca birilerinin sufle ettiği pek de bir belli oluyor. Birileri bir şeyler gönderiyor ama ne?
Detaylarını bilmesek de gönderilen şeyin memleket için pek de hayırlı olmadığını söylememiz pek de hatalı olmaz. Yine bir tezgâh hazırlanmış besbelli. Birileri yine hızla ilerleyen Türkiye’ye gem vurabilmek için düşünüp taşınmış ve şeytanı kıskandıracak bir plan yapmış gibi görünüyor. 
Bu planı da “Tayyip’i devirmek için destek sözü” verdikleri muhalefete çıtlatmış olmalılar. Detaylarını vermemişlerdir belki de. Çünkü biri kalkıp da bir zamanlar bir siyasetçinin yaptığı gibi şecaat arz edeyim derken söylediği, “CIA beni destekliyor.” benzeri bir şey deyiverir diye çekinmişlerdir. 
O yüzden bu, hani dizi filmler yayına çıkmadan önce yayınladıkları “teaser” (meraklandırma) misali, gönderecekleri şeyin reklamını yapıyorlar gibi görünüyor. Arada çaktırmadan da moral veriyorlar sanki hani, “Merak etmeyin öyle bir darbe indireceğiz, öyle bir sallayacağız ki bu sefer düşecek.” der gibisinden.
Şimdi bu açıklamaları biraz deşip mealen anlamaya çalışalım. Ne diyor her ikisi de? “Geliyor!” Demek ki bir şeyler yolda. Daha gelmemiş ama eli kulağında. Lafın geliş biçimine ve Davutoğlu’nun yaptığı “tsunami” benzetmesine bakarsak bayağı etkili olması beklenilen bir şey bu. Düşünelim bakalım ne olabilir?
Darbe denendi, ekonomik saldırılar denendi, yalan dolan ve iftira zaten bitmiyor, terör örgütleriyle işbirliği ayan beyan ortada, siber saldırılar deseniz bini bir para…
Üstelik akla hayale gelmedik bir şey bulmaları lazım. Bizim değil şeytanın bile 40 sene düşünse aklına gelmeyecek bir şey! Bu derin darbe ya da Davutoğlu’nun deyimiyle “tsunami” gibi etki yaratacak bir şey olmalı. 
Biz bilemiyoruz. Ancak, eminiz ki devletin ilgili kurumları müteyakkız durumdadır ve ihtimaller üzerine kafa yoruyorlardır.
Biiznillah başaramayacaklarından eminiz ama meşhur “Önce tedbir sonra tevekkül” deyişini unutmayıp hazırlıklı olmakta fayda vardır.
La Galibe İllallah!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.