SON DAKİKA
Hava Durumu

Ne yapmış Mudanya’ya Büyükşehir?

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2020 19:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2020 19:46

Malum CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği Mudanya Belediyesi, 7 yıla yakın süredir sadece laf üretim merkezi dışında bir faaliyet göstermiyor.

Öyle ki bugüne kadar elle tutulur bir yatırım ve hizmeti olmadığı gibi olanları da adeta milletin kullanmaması için yok etmeye yöneliyor.

Birkaç örnekle daha iyi anlatalım. Güzelyalı Yüzme Havuzu… Büyükşehir Belediyesi yapıp yıllarca işletti. Binlerce çocuk ve vatandaş yararlandı. Mahkemeye gidip yer sahibi olarak Güzelyalı yüzme Havuzunu devraldı Mudanya Belediyesi.

Bir yıldan daha fazla süre oldu havuz kapalı. Ne çocuklar faydalanabiliyor ne de vatandaşlar. Öylece duruyor orada. Kimseye fayda sağlamadan. Ama belediye personel tutuyor, muhtemelen bakımını da yapıyor zaman zaman. Külliyen zarar anlayacağınız.

Mudanya Öğretmenevi… Mudanya’da sadece öğretmenler değil herkese hizmet veren Öğretmenevi’ni mahkeme kararı ile tahliye ettirdi Türkyılmaz ve ekibi.

Ne öğretmenler gidebiliyor ne de vatandaşlar. Memurlar, çalışanlar öğlen yemek yeme şansına sahiplerdi hem temiz hem ucuz. Bu imkânı da ellerinden aldı solcu belediye.

Öğretmenevinin boşalttığı bina öylece duruyor. Belediye daha ne yapacağını bilmiyor. Arada bir rüzgar yapıyorlar çalışıyoruz diye ama kimsenin bir çalışma gördüğü yok.

Kapalı Pazar alanı…

Mudanya’da vatandaşları kışın soğuktan ve yağıştan yazında sıcaktan korunarak alışveriş yaptıkları, deniz kenarında olduğu için alışveriş öncesi sonrası dinlendikleri bir bölgeydi.

İki pazarcı odası ile anlaşamayınca sebze pazarı dahil tüm pazarı kapattı Türkyılmaz.

Yeni kapalı Pazar yeri yapacağını söyledi. İki yıldır vatandaş sokak aralarındaki pazarlarda sürünüyor. Pazarcı sürünüyor ama kapalı Pazar vaadi ortalarda yok. Açık pazarlara iki portatif tuvaleti bile götüremeyin Mudanya yönetimi. Hem vatandaşa hem pazarcıya zulüm bildiğiniz.

Yeni Mahalle Kültür Merkezi…

Kültür merkezi olarak bölgede canlılık sağlaması amacıyla ve eksikliği gidermesi için önceki dönem AK Partili belediye tarafından yapıldı. Türkyılmaz ekibi de pişkince kendileri yapmış gibi hizmete açtı hem de genel başkan yardımcısını getirerek.

Bazı müdürlüklerini oraya taşıdı. Depo olarak kullanıyor. Planlanan mescidi açmadı. Bölgeye cami yapacağını söyleyeli dört yıl oldu. Değil cami yeri bile hala yok.

Alevi dostlar için Cemevi sözü verdi ilk seçim öncesi. Sonra bir arazi tahsis edildi. Ancak hiçbir adım atılmadı. Geçen yıl belediyelerin bunu yapmaya yetkisi yok diyerek tahsisi de kaldırdı. Ne tahsis var ortada ne de cemevi…

Örnekler böyle uzayıp gidiyor. Ama hizmet yerine olan hizmetin yok edilmesi geleneği değişmiyor. Bunun yerine örneğin Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak algı operasyonuyla siyaset yapmayı sürdürüyor CHP’li Türkyılmaz…

Oysa Büyükşehir Belediyesi görünen görünmeyen o kadar çok yatırım yapmış ki sadece son 3 yılda Mudanya’ya.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün verdiği bilgilere göre Kasım 2017’den itibaren Mudanya’ya Büyükşehir hizmetleri şöyle;

Altyapı çalışmaları için 136.776.000 TL’lik yatırım yapıldı.

Bu kapsamda;

23.709 metre içme suyu hattı imalatı, 22.817 metre kanalizasyon hattı imalatı, 6.230 metre yağmursuyu hattı imalatı, 262 metre dere ıslahı, 19.690 metre dere temizliği, asfalt, yama, yapım işleri, sathi kaplama çalışmaları, 2 adet içme suyu deposu, 1 arıtma tesisi, 1 adet gölet ve sulama tesisi yapımı gerçekleşti.

Fen işleri çalışmaları kapsamında 8.711.245 tl’lik yatırım yapıldı. Fen işleri çalışmaları kapsamında;

Göynük ve Çekrice Mahalleleri spor tesis çalışmaları, Göynüklü piknik alanı, Mudanya BURFAŞ binası, Çepni mahallesi çay ocağı ve meydan düzenlemesi,

Kent mezarlığı genişletilmesi, Güzelyalı mezarlığı, Ömerbey, Yamanköy, Yörük Yenice, Çamlık Mahalleleri mezarlık ve dini tesislerin düzenleme bakım ve onarım çalışmaları 12 Eylül İlkokulu ve  Turizm mesleki ve teknik Anadolu lisesinde çalışmalar yapıldı. Hayvan barınakları mevkii ve liman bölgesinde hizmet tesis yatırım çalışmaları yapıldı. Mürseller Köyü Mürsel Dede Haziresi bakım ve onarımı yapıldı. Tahir Ağa Hamamı tadilatı yapıldı.

Birde hali hazırda devam eden çalışmalar var. İşte onlardan bazıları da şöyle;

Mudanya Çepni Mahallesi Çay Ocağı ve Meydan Düzenlemesi, Hasköy Batıkent Mezarlık Projesi, Güzelyalı Yat Limanı Projesi, Mudanya-Güzelyalı Stadyum Projesi, BUSMEK Mudanya Kurs Merkezi Projesi

Kamulaştırmaya Mudanya’da 340.000 TL harcandı. .

Mudanya-Güzelyalı Seyit Mehmet Caddesi, Cami Sokak, Çeşme sokaktaki yolda ve yeşil alanda kalan parsellerin kamulaştırılması yapıldı. Park bahçe çalışmaları kapsamında 374.139 tl harcama yapıldı. Altıntaş mahallesinde 32.000 m² alanda 715 adet ağaç dikildi. Mudanya ana arter ve güzelyalı sahili için kent mobilyaları bakım çalışması yapıldı.

Sahil çalışmaları kapsamında 35.722.369 TL’lik yatırım yapıldı. Mudanya iskelesi-Mütareke binası arası kentsel tasarım ve rekreasyon çalışması. Güzelyalı Yat Limanı- Sahil Güvenlik Komutanlığı prefabrik bina yapımı, Halk plajlarının temizlik ve bakımı için gerekli araç,  ekipman kiralama ve temizlik

Birde ileriye yönelik çalışmalar var.

Mudanya kıyı iyileştirme ve dalgakıran yapılması, Mudanya yarımada kentsel tasarım ve çevre düzenleme

Ulaşım çalışmalarına yapılan harcamalar ise 37.207.174 TL’yi bulmuş durumda.

14.557 metre sıcak asfalt, 42.47 kilometre sathi kaplama, 5.831 metre bordür, 12.529 metrekare tretuvar, 101.322 ton ocak malzemesi, 25.540 metrekare parke temini, 17.322 metrekare parke kaplama, 3.408 metre otokorkuluk, trafik levha – yol çizgi – sinyalizasyon ve sanat yapısı çalışmaları…

Mudanya Belediyesi tarafından hizmetten mahrum bırakılan Mudanya, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihya ediliyor.

Geçen gün AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün basın toplantısında hem Ödünç hem de Söğütlü üstüne basa basa deklare etti. Mudanya Belediyesi’nin yapmadığı hizmetlerden Mudanyalıyı asla mahrum bırakmayacaklarını. Yani Büyükşehir Mudanya halkını hizmetlerle buluşturmaya devam edecek.

Bu özetin ardından şunu söylesek haksızlık olmaz herhalde. Mudanya Belediyesi gölge etmekten vazgeçse Mudanya bundan kat kat ileriye gider…

Milletimiz ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı bil yıl olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.