SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de AK Parti’nin meclis üyesi var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2021 20:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 20:57

Bursa siyasetinde Nilüfer’i başka bir yere koymak, hatta çok ciddi bir araştırma ile kitaplaştırmak lazım. Tüm Türkiye’de ve de Bursa’da siyasetin belli bir rengi ve düzeni var. Bu Nilüfer’e geldiğinde nedense bambaşka bir hal alıyor.

Örneğin belki 15 yıldır Nilüfer Meclisi’nde AK Parti muhalefet. MHP muhalefet CHP iktidar durumunda. Bir tek tartışma olmaz mı arkadaş. Burada bir kez mecliste kriz olmaz mı? Olmuyor.

Muhalefet adına tek satır yok ortada. İktidarı muhalefeti ile meclis üyeleri son derece lüks çok havalı o salona giriyor. Gelen maddeler güzel güzel geçiyor.

 CHP Nilüfer ve meclis üyeleri üst tondan siyaseti yaparken, muhalefet sine sine ses çıkarmadan yürüyor.

Önceki gün Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem Yeni Dönem Gazetesine mülakat vermiş. Mesela orada Büyükşehir Belediyesi’ni ciddi hedef alıyor. Öyle alttan falan almıyor.

Bursa’da geçen yılın en önemli tartışma konularından biri olan katı atık bedelleriyle ilgili yine algı operasyonu çekiyor.

Belirledikleri paraları Büyükşehir Belediyesi vatandaştan tahsil edip etmesine bakmadan takır takır Büyükşehir’den alırım diyor mesela. Ödemezse dava açarım kanun açık ifadelerini kullanıyor.

Soma belediyesiyle ilgili bir kararı da emsal karar göstermiş ama o da algı tabi. Mahkemenin kararının Turgay Erdem’in takır takır alırım yaklaşımıyla ilgisi yok.

Büyükşehir’le dalga geçiyor üstüne bir de. Kahramanlık yaptı suyu ucuzlatacağım diye ama bunu yapamaz gibi sözler ediyor.

Belli ki Turgay beye işaret verilmiş yürü denmiş. O alt perdeden konuşan Turgay Erdem gitmiş oldukça sert bir üslup gelmiş. 

Bu paraları almak zorunda olduklarını bu hizmetin parasız olamayacağını ifade ediyor. Sol belediyenin kaynaklarını havaifişek, konser, festival, ziyafet aleme aktarıp milletten topladığı çöp için almak zorundayız demesi de başka bir ironik durum ama neyse…

Turgay beyin referans verdiği AK Partili Belediye ise Osmangazi. Osmangazi de almıyoruz diyemez deyip onlarında 20 TL olarak bu rakamı belirlediklerini vurguluyor. Turgay Erdem, almayacağım diyen ilçe belediyelerini de eleştiriyor iyi mi?

Almayanlar muhafazakar AK Parti belediyeleri, milletin cebinden elini çekmemek için Çanakkale geçilmesi oynayan 3 CHP’li belediye…

Anlayacağınız teorik olarak solcu pratik olarak kapitalist bir yaklaşım bu arkadaşların ki…

Tüm bunlar olurken Nilüfer’de AK Parti teşkilatı ve meclis üyeleri var AÜK Partili. Zaten hemen hemen hiçbirinin ismini kimse bilmiyor. Bugüne kadar ne isimlerini ne cisimlerini kimse gördü ne seslerini duydu.

Meclis üyesi olayın da işlerimi takip edeyim tarzında o listelere bir şekilde girip meclis üyesi olmuşlar.

Bu şehrin belediye başkanına meclis üyesi oldukları ilçe belediye başkanı ağır yürüyor ama bunlardan gık yok.

Aynı durum tam tersi olsa mesela CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ortalığı ayağa kaldırırdı. Meclis üyeleri her gün sabahtan akyama kadar açıklama yapar, gerekirse eylem yapardı.

Hiçbir şey yapamıyorlarsa iki satır cevap verseler keşke AK Parti meclis üyeleri. Ya da istifa edip yedeklerin gelmesini sağlasalar. Belki onlar siyaset yapmak ister.

-----------------------

Bunları görmüyor musunuz?

Cemil Aydın… MHP’de iki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Grup sözcülüğünü yürüttü. Naif ve zarif bir siyaset yürütmesine rağmen Bursa’nın hakkını, milletin hukukunu hiç yerde bırakmadı. Bu nedenledir ki sadece kendi partisi değil tüm kesimlerde sevgi ve saygı kazandı.

Cemil ağabey meclis üyeliğine devam etmedi ama Bursa için mücadele etmeye devam etti. Hiç milletten yana Bursa’dan yana olan mücadelesine ara vermedi. Yanlışı da doğruyu da yürekli bir şekilde haykırmayı sürdürdü.

Bir süredir Nilüfer bölgesinden de sıkıntıları dillendiriyor sosyal medya hesabından. İşyerini Çalı’ya taşıdıktan sonra o bölgede yaşananları da muhtemelen daha yakından takip etme imkanı buluyor.

Mesela Demirci, Çalı, Tahtalı ve Yaylacik bölgelerinde kaçak sanayileşmenin hızla sürdüğünü ve bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini sık sık yazıyor.

 

Kamu payı nedeniyle Belediyelerin zarara uğramaması için Nilüfer ve Bursa Büyükşehir Belediyelerini defalarca göreve çağırdı. Kaçak yapılaşma ya da tarımsal depo adı altında binalar yapılıyor bölgede kuralsızca.

Nilüfer Belediyesi izliyor öyle manzara izler gibi. Şiir tadında yapıyorlar kaçağı muhtemelen fark etmiyor Nilüfer Belediyesi. En malum muhalefet de ayda bir meclise kalan zamanlarda da işleri varsa belediyeye uğruyorlar.

Bunlarla uğraşacak zamanları da yok durumları da. Zaten umurlarında da değil. Eh kimse sesini çıkarmadığına göre bu bölgelerdeki arkadaşlarda yapalım binaları yürüyelim diyor ve öyle de oluyor.

Sadece kaçak yapılaşmayla ilgili değil tabi. Trafikten yolların durumuna kadar gördüğü her şeyi yazıyor Cemil Aydın. İyi ki de yazıyor. Bir kişi de olsa feryadını yükseltiyor.

Karınca misali “Mekke’ye varamasam bile o yolda ölürüm”. Nilüfer’deki meclis üyelerine birinin millet memleket davasını, AK Parti’nin mücadelesini ve davasını anlatmalı…

Bir kez daha Cemil Aydın iyi ki var. Cemil Aydın’lar ne kadar artarsa Bursa o kadar güzel olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.