SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de Bozbey'in ekip tasfiye oluyor…

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 21:30
Mustafa Bozbey’in ısrarıyla CHP tarafından aday gösterilen ve seçilen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, göreve gelmesinin üzerinden henüz bir ay geçmeden ilçeyi kendisinin yöneteceğini yaptığı atamalar ve görevden almalarla gösteriyor. Emanetçi başkan olmadığını gösteren Erdem, Bozbey’in yıllardır kanatları altındaki isimleri teker teker tasfiye ediyor.

Daha önce başkan danışmanı olarak görev yapan Sibel Özer Başkan Yardımcılığı’na atanırken, Hande Koç ise Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne geri döndü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Nebiye Vatansever, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Emrah Oroz, Fen İşleri Müdürlüğü’ne Şirin Biçer, Ulaştırma Müdürlüğü’ne Halil Savaşeri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Ayşegül Erkol atandı.



Nilüfer Belediyesi’ndeki atamaların arkasındaki isim ise BUSKİ’den transfer edilen Adem Vural. Belediye yönetiminde gücü ele alan Vural, yeni dönemde en fazla isminden bahsedilecek kişi olacak. Bozbey dönemindeki Turgay Erdem’in görevini üstlenecek. Yani gölge başkan olarak Nilüfer Belediyesi’ni yönetecek gibi görünüyor. Atamalarda ilginç isimleri tercih eden Vural’ın, müdür olacak liyakati olmayan isimleri dahi müdür yapmaya çalıştığı da kulislerde konuşuluyor.

Atama furyasının önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor. Özellikle belli çevrelerin gitmemesi için büyük gayret gösterdiği Kültür Müdürü Günay Özkılınç’ın önümüzdeki günlerde görevden alınması bekleniyor.

Önceki dönem başkan yardımcılarından Yalçın Işıkyıldız’a bu dönem görev verilmemişti. Başkan yardımcılarından Bukle Erman da görevine devam etmeyecek. Yeni dönemde Erman, uzman olarak görevlendirildi. Memur başkan yardımcılarından Ahmet Çakıcı ve Nazlı Yazgan’da görevlerine devam etmiyor. Mühendis olarak görevlerine devam edecekler. Engin Yener de bürokrat başkan yardımcısı olarak görev yapacak yeni dönemde.

Geçen dönem Mustafa Bozbey’in yanından ayırmadığı HDP’lilerinden biri olan Feza Soysal’ın belediye ile ilişkisinin kalmadığı bildirildi. Bu Nilüfer’e hakim olan HDP’li grubunda peyderpey tasfiye edileceğinin bir göstergesi. Alt kademelerde de görev değişiklikleri sürüyor. Önümüzdeki günlerde atama ve yer değiştirmelerin devam edeceği ifade ediliyor.

Yapılan atamalar da gösteriyor ki yeni dönemde Mustafa Bozbey’in etkisi olmayacak Nilüfer’de. Yani Bozbey dönemi fiiliyattan sonra mantalite olarak da Nilüfer’de tamamen ortadan kalkıyor. Bakalım Nilüfer’de kadrolardan sonra neler değişecek?

Erdem'den tasarruf tedbirleri…

Nilüfer Belediyesi’ni batık bir bütçeyle bırakıp giden Mustafa Bozbey, Turgay Erdem’e adeta enkaz bıraktı. Belediyenin bütçesinin bilenenden daha vahim durumda olduğu konuşulurken, belediyenin temmuz ayında maaş bile ödeyemeyeceği ifade ediliyor.

Vahameti gören Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ilk iş olarak tasarruf tedbirlerini uygulamaya aldı. Öyle ki Nilüfer Belediyesi’nin tüm içkili yemekleri iptal edildi. Bundan sonra bu tür yemekler verilmeyecek.  Dahası köy festivalleri ve konserler de kaldırıldı. Yani Bozbey dönemindeki konser, festival, havai fişekle ağustos böceği gibi davranan belediyeden geriye eser kalmayacak.

Ramazan ayındaki iftar yemekleri de sınırlandırıldı. Dahası belediyenin bütün harcamaları kontrol altına alınıyor. Nilüfer Belediyesi, delikli kuruşun hesabının yapılacağı bir döneme girmiş oldu. Turgay Erdem bu enkazın altından nasıl çıkacak? Onu da önümüzdeki dönemde yaşayarak göreceğiz. Ancak işlerinin çok zor olduğunu söylemek için müneccim olmaya gerek olmadığı ortada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.