SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de bu kez hayırlı deprem!

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2020 21:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 21:24

Nilüfer Belediyesi’nde özellikle çalışanların iple çektiği son gerçekleşti. Başkan Danışmanı Feza Soysal görevinden istifa etmek zorunda kaldı.  Nilüfer’deki deprem bununla da kalmadı tabi. 
Hiç tartışmasız Nilüfer Belediyesi’nde en çok tartışılan ve belediyenin içinde personelin tabiri yerindeyse görünce yolunu değiştirdiği isim Mustafa Bozbey döneminde başkan danışmanlığına getirilen Feza Soysal’dı. 
Belediyede astığım astık kestiğim kestik bir yapıyla adeta personeli canından bezdiren Soysal, kurumdaki HDP yapılanmasının da başındaki isimdi. 
Daha önce birçok tartışmayla gündeme gelen Feza Soysal’ı son olarak Nilüfer Belediye Tiyatrosu’nda görev yapan Buket Tanrıseven isimli genç kadına mobbing uyguladığı iddialarını Bursa Şehir Gazetesi’nde manşete taşımıştık. 
Genç kadının belgelere dayandırarak aktardığı baskı ve mobbing kamuoyunda da büyük yankı uyandırmıştı. Ve aklıselim bu arkadaşla Nilüfer Belediyesi’nin vedalaşması gerektiğini söylüyordu. 
Nilüfer Belediyesi’ni babasının dükkânı sanan bu zihniyetin tüm kollarının kısa zamanda belediyeden kesilmesi de şart ayrıca. 
8 Mart 2020 tarihinde yayımlanan Bursa Şehir Gazetesi’ndeki manşet haberde birçok ayrıntıya yer vermiştik. Dileyen haberi sehirmedya.com’dan okuyabilir. 
Ve o haberimizde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e bunca olan bitene rağmen sessizliğini koruyup korumayacağını sormuştuk.  
Soysal’ın HDP kadroları hariç tüm personelle sorunlu olduğu zaten biliniyordu ve müdahale şarttı. Soysal’ın tasfiyesiyle birlikte bugüne kadar fazla bir etkinlik gösteremeyen Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız’ın artık işi ele alabileceği de ifade ediliyor. 
Turgay Başkan gereğini sessiz sedasız yaptı. Kendini belediyenin imparatoru zanneden ve dokunulmaz gibi gören Feza Soysal, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki odasını topladı. İstifasını verip İstanbul’un yolunu tuttu. 
Bu gelişmenin personeli sevindirdiği ortada ancak çakma bir takım solak tayfasını da üzeceği ortada. Özellikle belediyedeki HDP kadroları ve onların dışardan destekçileri ki bir kısmı da basında bu tiplerin oldukça üzgün günler yaşıyorlar. 
Belediye seçimlerinin üzerinden bir yıl geçti ve artık Turgay Erdem Nilüfer Belediyesi’nde kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Mustafa Bozbey’in ekibini birer birer tasfiye ederek kendi kadrosunu oluşturmaya devam ediyor. 
Bozbey’in adı illegal işlerle anılan ekibinden kim varsa hepsi teker teker veda ediyor. Sadece illegal işlerle anılanlar değil tabi belediyede HDP kadrosu diye tabir edilenlere de yavaş yavaş yol görünüyor gidişata bakarsak. 
 Nilüfer’de tiyatro müdürlüğünün oldukça sıkıntılı bir durumda olduğunu biliyoruz. Ve tahminler odur ki bir süreliğine bu müdürlük lav edilebilir. Soysal ve ekibinin verdiği zarar telafi edilebilecek mi bilemiyoruz. Ancak oradaki ekibin büyük bölümünün tasfiye edileceğini söyleyebiliriz. 
Soysal’la birlikte bir isim daha istifasını verdi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hande Koç’ta aynı zamanda görevinden istifa etti. 
Ancak Hande Hanım belediyede çalışmaya devam edecek. Hande Koç’un istifasının ardından basın müdürlüğünün de yeniden yapılanması ve tepki çeken isimlerin görevlerinden el çektirilmesini bekleyebiliriz. 
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i kutlamamız lazım. Gerçekten belediyede çalışanları adeta canından bezdiren bir organizasyonu kaldırmak için önemli bir adım attı.
 Turgay bey son aylarda zaten önemli adımlar atıyor. Ayrıntılarını yarın yazacağımız güzel gelişmeler yaşanıyor. 
Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’ni normalleştiriyor. Daha şeffaf ve daha sağlıklı bir hale getiriyor. Dahası daha legalleşen bir yapıyla buluşturuyor. 
Bu adımlar gelecekte Nilüfer Belediyesi’nin geride kalan dönemdeki illegal iddialardan arınmış, işini yapan, halka hizmet eden bir kurum hüviyetine büründürecek. 
Bu çerçevede Turgay beyin attığı adımlar önemli ve önemsenmeli. Her ne kadar Nilüfer Belediyesi’ndeki kemikleşmiş yapıyı rahatsız etse de Turgay beyin attığı adımlar hem kamuoyu hem de partisi tarafından da dikkatle izlenip desteklenmeli. 

Biz de doğrunun yanında yanlışın karşısındaki tavrımızı sürdürürken, doğru adımları da her zaman destekleyeceğiz ve bunları da kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. 

**********************************
Bu itlerle uğraş bir de!

Türkiye tıpkı dünyada olduğu gibi koronavirüse karşı devlet, kamu kurumları, özel sektör ve vatandaşların büyük bir kısmı önemli bir mücadele veriyor. 
Dünyayı saran ve ölümcül bir virüse karşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların büyük kısmı korku ve endişe duyuyor doğal olarak. İşte insanların bu hassasiyetini fırsat bilen bazı alçaklar, terör grupları, FETÖ’nün köpekleri başta olmak üzere şer odakları her gün başka bir söylenti ile insanları tedirgin etme derdine düştü. 
Onlardan biri önceki akşam sosyal medyadan yayılmaya başladı. Koronavirüs tespit edilen yerler diye başlayan listeler Mudanya, Gürsu Kestel gibi ilçeler Hürriyet gibi mahallelerin isimleri verilip karşılarına rakamlar yazılmıştı.
Dert provokasyon dert insanları tedirgin etmek. Devletimiz her gün düzenli olarak halkımızı bilgilendiriyor. Milletimiz de devletimiz ve kamu kurumlarının açıklamalarına itibar ediyor. Az sayıda olsa da bu yalan ve fırıldaklara da inanan var. 
Her gün onlarca arkadaşımız ya da tanımadığımız isim türlü dedikoduları bize aktararak gerçek olup olmadığını soruyor. Akıl almaz iddialar, acayip senaryolar. Bu insanlar normal olarak etkileniyor ve teyit almak daha doğrusu bunların doğru olmadığını duymak istiyor. 
Nitekim dün Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bu listelerin asılsız olduğunu duyurdu. Aynı gün Bursa Valiliği de bir başka yapan ve kara propagandayı yalanladı. Bursa’daki hastanelerde maskeden diğer sarf malzemelerine kadar her şeyin tam olduğu ve bir sıkıntı yaşanmasının söz konusu olmadığını açıkladı Bursa Valiliği. 
Bu alçaklarla en iyi mücadele yolu devletin ve resmi kaynakların açıklamalarına itibar etmek. Dedikodulara değil gazete ve televizyonların haberlerine itibar etmektir. Yasal yayın yapan gazete televizyon ve bunların internet sitelerine inanın. Geri kalan içinde doğruya rastlamak gerçekten çok güç!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.